"Mağaza mağaza gezmek mi yoksa online alışveriş mi?" diye sorduk, cevapları aldık! Evet, alışverişi çok seviyoruz, hele ki avantajlarını düşününce online alışverişin kalbimizdeki yeri bambaşka! Özellikle indirim dönemlerinde uzuuun kuyruklar beklemeden, yatağımızda uzanırken o çok istediğimiz ürünlere kavuşmanın konforu şahane! Favori online alışveriş sitenizi de şurada sormuştuk, şimdi bu sevginin sebeplerinden bahsetme zamanı!Senin online alışverişi sevme sebebin ne?Birkaç tıkla dolan sepetler, zaman kaybetmeden alınıp kapıya kadar teslim edilen eşyalar derken mağaza mağaza gezmek yerine site site dolaşmanın kolaylığına çok alıştık. Black Friday döneminde de sepetleri doldurup, alarmları kurup alışveriş sitelerinin başında nöbet tutmaya hazırız!
Peki senin online alışverişi bu kadar sevme sebebin hangisi?
Zaman tasarrufu sağlaması
%31
Oturduğun yerden alışveriş yapma keyfi
%24
Ürünler ile ilgili yorumları görebilme imkanı
%10
Site site gezerek her türlü ürüne ulaşma kolaylığı
%12
Daha fazla indirim yakalama şansı olması
%11
Kalabalığa girmeden her şeyi alabilme rahatlığı
%12
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Toplam 1129 oy kullanıldı. Detaylı sonuçları gör
Anket Sonucu
Online alışverişi çok seviyoruz! Senin online alışverişi sevme sebebin ne?
Toplam 1129 oy kullanıldı
608
521
Zaman tasarrufu sağlaması
%31
152 Kız (25%)
196 Erkek (38%)
Oturduğun yerden alışveriş yapma keyfi
%24
167 Kız (27%)
108 Erkek (21%)
Ürünler ile ilgili yorumları görebilme imkanı
%10
66 Kız (11%)
50 Erkek (10%)
Site site gezerek her türlü ürüne ulaşma kolaylığı
%12
81 Kız (13%)
54 Erkek (10%)
Daha fazla indirim yakalama şansı olması
%11
58 Kız (10%)
60 Erkek (11%)
Kalabalığa girmeden her şeyi alabilme rahatlığı
%12
84 Kız (14%)
53 Erkek (10%)
Online alışverişi çok seviyoruz! Senin online alışverişi sevme sebebin ne?
özellikle pandemiden sonra internetten alışveriş daha da arttı, ben uzun yıllardır çoğunlukla internetten alışveriş yapıyordum, çoğu ürün dükkanlara göre daha hesaplı oluyor, kalabalık sevmiyorum avm lerde 1 saatte bulacağım ürünü 2 dk da buluyorum, rahat pratik, sadece pantolon almıyorum internetten ya dar ya bol geliyor maalesef her markanın beden anlayışı farklı oluyor deneyerek almakta fayda var. esnaf içinde e-ticaret mantıklı sadece bulunduğu muhite satış yaparken internet sayesinde 81 vilayete ulaşabiliyorlar
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İlk sebebim her ürüne kolaylıkla ulaşmak önceden çarşı altüst ederdikte istediğimizi bulamazdık şimdiyse canım trendyol. İndirimleri çok hoş aynısını pazarcıya versen o indirimi yapmaz kan kusturur kan. Bir ihtiyacın var Alman gerek birkaç gün içinde ama nereden alacağını nerede bulacağını bilmiyorsun işlerinide bırakamıyorsun onlıne sana göz kırpıyor rahatlıyorsun 🙂
Normalde alışverişe çıktığım zaman uzun uzun ürünlere bakmaktan aşırı sıkılan biriyim fakat online alışverişte bu tarz bir problem yaşamıyorum uzun uzun bakabiliyorum :d ben bu yüzden seviyorum
Bir ürünü ister mağazadan alacak olayım ister online e-ticaret sitesinden; almadan önce kesinlikle ürünle ilgili araştırma yapıp yorumlara bakarım. Bu yüzden birinci öncelik yorumlardır benim için.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 554 cevap paylaştı.
Hayatının her alanında online alışveriş yapan birisi olarak; öncelikle her gün yemek ve market ürünleri sipariş ediyorum. Bazen yemekle kalmayıp tatlı ve kahve sipariş ettiğim oluyor. Bazen akşam 22'de bazen de gece 02'de. Kuponlar, indirim kodları ve işletmenin internete özel kampanyaları ile fazlasıyla cazip hale geliyor. Bir sorun oluştuğu taktirde ise direkt muhatap buluyor, problemi çözüyorum.
Yeme ve içme dışında giyim, teknoloji ve diğer tüm ürünleri internetten sipariş ediyorum. Daha ucuza geldiği bir gerçek. Örnek vermem gerekirse, Mavi'den 600 liraya bir ceket beğeniyorum. İnternetten 500 liraya sipariş ediyorum. Veyahut Boyner'dan 600 liralık ürüne 150 lira indirim sağlanıyor. Bu indirim dışında ürünün internete özel fiyatı ise daha bir cazip kılıyor.
Kısacası sık sık online alışveriş yapan birisi olarak, sevmem için birçok neden var. Bu görüşü yazarken online olarak sipariş ettiğim kahveyi yudumluyorum. 🤤
Zaman tasarrufunu işaretledim ama seçeneklerin hepsi doğru Fiyat araştırması yapabiliyorum Ucuz ve kaliteli ürün alabiliyorum Zamanım bana kalıyor Boyumun uzunluğundan ve gıcıklığımdan dolayı tekstil ürünü almıyorum
Online alışverişte ürünler daha indirimli oluyor ve ürün hakkındaki yorumlarda ürün hakkında fikir oluşturmamı sağlıyor. Bu nedenle online alışverişi çok seviyorum ❤
Aynı anda cok cesit görebiliyoruz fiyat performans karsışastırması yapıyor yorumlarla insanların fikrini öğrenebiliyotuz hatta sayısız insanın ve beşenmesek koşulsuz iade bence cok güzel
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Site site gezerek her türlü ürüne ulaşma kolaylığı..