Elbette yaşadığımız eve katkıda bulunmak zorundayız. Lakin bu erkek veya kadın fark etmeksizin belli bir yaşı geçmiş her fert için geçerli olan bir durum. Yani evin tüm masrafları kesinlikle 1 kişinin sırtına bindirilmemeli. Böyle durumlarda aile arasında sürekli tartışma ve para konulu kavgalar olabilir ki hiç hoş bir durum olmaz. Paranın sohbetlere konu edilmemesi gereken en önemli birim ailedir. Ailenin diğer üyelerinin çalışamayacak ve para kazanamayacak bir sağlık sorunu veya herhangi bir durum yok ise bu konuyu lisân-ı münasip ile konuşmalı ve bir sonuca bağlamalısınız. Aksi takdirde içinizde hem maddi hem manevi arası kapatılmayacak kopukluklar yaşanabilir.
Şimdi ben 2 çocuk büyütüyorum o kadar zor ki çocuk büyütmek herşeyleri masraf tabiki ben bunu bilerek doğurdum fakat çocuğum da büyüyünce çalışıp eve katkısı olsun isterim ha kendi harçlığıno alır gerisini eve verir ben tabiki onun parasını harcamam biriktiririm ama ben çalışıyorum diye de aldığı parayı çar çur etmesine karşıyım senin ailenin ihtiyacı var mı bilmiyorum ihtiyacı yoksa birikim için alabilir ama okulundan etmeleri yanlış sen genede hem çalış hem oku geleceğini sağlamlaştır sonra yolunu bulursun zaten sabır et ya da kendine birikim yap güvencen olsun ama ailende büyütene kadar emek verdi kolay değil bir kaç yıl çalış ver sonra evlenirsin felan zaten hayrın dokunmaz kocan isteyence de seve seve verirsin paranı o zaman ailene verince söylediğin sözler de gelsin aklına
Ben soru sahibi değilim ama ne kadar eski kafalı saçma sapan bir düşünce tarzı bu annem babam beni büyüttüğü için Ben onlara para vermek zorunda değilim hiç çalışmam parasız kalırım çalışırım paramı istediğim gibi yerim evlenince tabii ki iki kişi yuva kuruyor ortak hesap olur eğer bakamayacaksaniz beklentiniz varsa çocuk yapmayın çünkü onlar bir birey kendi hayalleri varken yaşamlarını yaşamaları gerekirken annenin babanın para beklemesi bencillik
İleride bunun karşılığını vereceklerse böyle devam et ama vermeyeceklerini biliyorsan kendine para sakla. Benim eşimde bekarken hep eve harcadı elinde kalanı da annesine verdi. Evlenme zamanı gelince de o kadar yıl para getirdim şimdi masraflarım sizden dedi ve abisinden babası annesine hepsi yardım etti.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 581 cevap paylaştı.
Hayır değilsin. Bu şekilde olmamalı. Ama realist bakarsan bir kız çocuğu olarak okunmana bile izin verilmediyse muhtemelen bu böyle devam edecek. Ne yapmalıyım diyorsun ya yapabileceğin pek bir şey yok gibi. Çıkıp desen ki yeter bu böyle olmaz pek kulak asacaklarini sanmıyorum. Desen ki tamam artık ben ayrı eve çıkıyorum buradan bakınca hiç mümkün görünmüyor. Yani sonuç olarak maalesef zorundasın.
Kızların bu durumuna çok üzülüyorum. Erkekler de bu duruma maruz kalıyor ama daha az. Evde anne babadan hangisi çalışıyor. Çalıştıkları eve yetmiyor mu. Sen çalışmıyorken nasıl yetiştiriyorlardı parayı. Bunları ailenin sorgulaması lazım. Ama aile anlayışlı kültürlü bir aile değil ki bunları düşünsün. Sen okumana ve kendini kurtarmaya bak. Önce kendini düşün. Hayat senin hayatın ve bu sıkıntı çektiğin en güzel yaşların bir daha geri gelmeyecek. Senin bu sıkıntın sadece sende yok. Bir çok aile böyle maalesef. Bu bizim Kültürümüzden geliyor. Bizim kültürümüzden de bir cacık olmaz. Üzme kendini o yüzden.
Ayri eve cik daha iyi degil mi? Hem ozgur olursun kendi acindan okulda okuyabilirsen okursun veya bir yurda gir okuluna devam et bir yerlerde de parttime calisir okul masraflarini yurt parasini cikarirsin okulu bitirir gene ayri evde devam edersin, veya disardan okuyabilirsin ise devam edersin ve ayri eve cikarsin bankada hesabin yoksa hesap actir oraya bir sure birikim yap ve ev bakmaya basla duzgun bir yer bulursan hemen cikarsin zaten kizlardan ev arkadasi arayanda oluyor oyle de bir yer arayabilirsin daha az masrafli olur boylece
Aile evinde oyle maalesef kurallari biz koyamiyoruz sonucta, bir an once ozgurlugunu eline almaya bakman senin acindan daha iyi olacaktir normalde cocuklarini okutmak vs onlarin gorevi ama bazi aileler boyle oluyor maalesef :(
Bende bakıyorum ve bende okulu bıraktım doktorluk okuyıdym oahalıydı gocunmadım bugune kadar onlar benım aılem gırlagına gudenin hesabını tutmak evlada yakısmaz. Ce hıc pısman da değilim ülke unili işsiz diyarı dünyanın durumu iyi değil zaten çoğu ülkeler de artık eğitim ya olmuyor ya da işsiz kalınıyor okula harcayacagum vaktımı ve bir dunya oarayı aıleme harcıyorum ticaret yaparak. Iyıkı okulu bıraktım unı lı ıssız ler grupuna katılmadan kendi işimin pattonuyum su an altımda arabam var evim dukkanım var
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Burada kimsenin lafını dınleme anca akıl verıtler bakarsan cogunun kendone bıle hayrı yok. Aılen o senın aılem dıye bılecegın bır aılen var duserken kaldıra bılecek arkandakı güven kaynağın. Sıcak yuvan genclıkte olur oyle kırgınlık kızgınlık
Hangi bölümü okudun bilmiyorum ama okuduğun bölümü açıktan oku Yoksa benzerini oku oda yoksa başka bi bölüm oku ama açıktan oku Kendi paranı kazanıyosun maaşınla harcını ödersin kimse sana karışamaz!!! Kuruşuna kadar eve harcaman yanlış 3 bin alıyosan bin tlsini eve harca geriye kalan 2 binide kendin için harca
Eve harcamazsan ayıp olur bende 1 hafta markette çalışıp 500 lira kazanmıştım ve 250sini eve harcadım üstelik ailem 5 kuruşumu istemedi ama ayıp olur fakat hepsini istemeleride onların ayıbı
Eve destek olan sadece sen isen maalesef evin direği de sensin ve bu görev sana düşüyor ama yok ev icinde senden baska ekonomik olarak destek verebilecek durumu olupda destek vermeyen biri daha varsa maalesef bu konuyu önce oturup konus daha sonra yine aynı kafayla devam ederse pılını pırtını topla çık o evden aile olmanında bir adabı vardır ve ailede biyere kadar kimse kimsenin yükünü cekmek mecburiyetinde değil
Okulu bıraktırmalarına çok üzüldüm ve sinirlendim. Yani pek bir şey diyemiyorum ama şunu yapabilirsin, olan paranı gizle. Yok de, kendime harcadım de ne biliyim işler şu ara durgun de. Böyle uydur yani gizle paranı ve birikim yapıp ayrı eve çıkmaya bak.
Zorunda değilsin. Ama "Ne yapabilirim?" konusu senin geleceğini doğrudan ilgilendiriyor ve bu mecrada senin hayatını bilmeyen, dalga geçen, ergence yorumlayan tasarruflara göre hareket etmeyeceğin de aşikar. Herşey senin elinde şampiyon
Çok saçma olur. Sen bir bireysin. Seninde vardır ihtiyaçların ve isteklerin Ayrıca sen kazanıyorsun kendi emeğin ile Kendine de harca. Eğer anlaşmazlıklar olursa para biriktir ya da kredi çek ev tut.
Hayır belirli aldığın maaşa göre kışın doğal gaz yeterli yazın elektrik su doğalgaz olabilir ben öyle yapıyorum kira net reise ait. 134 . cü çeyrek altınını bozdurdum 27 tane düğünlere takı olarak gitti
Benim bir kiz arkadasim 22 yasinda ise girdi, 5 sene ailesiyle yasadi ve 5 sene boyunca ailesi tek kurus istemediler ima bile etmediler, kiz 5 sene biriktirdigi parayla ev aldi, 5. senenin sonunda kendi evine cikti.. Suanda 34 yasinda 3. evini aldi sanirim. Yani aile kanadini kirmaya calisacagina destek olsa keske
Eşitlik varsa (ki ben bunu iddia etmiyorum) 1 ekmek sen 1 ekmek o alacak. Düğün de ortak yapılacak, bileziklerin yarısı onun. Her şey eşit. Hadi bakalım görelim.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1b cevap paylaştı.
Anne ve baban sömürücü o çocukları.. ve sen madem para kazanıyorsun tavsiyem arkana bakmadan o evden kaç. Onlarla iletişimi kes. Onar seni sadece menfaat için seviyorlar.
Okulu bırakmak kotu olmuş eğer mümkünse devam etmeye çalış ve bunun üzerinde dur öncelikle kararını onlara kesin net şekilde söyle ve hala çalışıyor olursan ihtiyacın için olanı ayır kalanını ev için ihtiyaçlar için vermen eve katkıda bulunman gerekir. Katkıda bulunup bulunmaman gerektiğinide sen bizden daha iyi bilirsin para durumunu.. ama okuluna devam et
Zorunda olmasaydın, eve harcamazdın yavrum. Cevabını bildiğin soruları sorma..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ooo resmen eşek yerine koyuyorlar. Herkes binecek adam arıyor ya, yazıklar olsun. Rest çek. Git başka eve taşın. Kendi paranı kazan ve kendin ye. Onlar da başının çaresine baksın.
Öyle düpedüz cevap verilebilecek bir konu değil. Aile yapınızı aranızdaki bağı evi asıl yöneten kişiyi gibi bir çok bilgiye sahip olmakk gerekir. Siz yinede kendinizede ayırın bir şeyler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Destek olsan iyi olur tabi ama evin gecimini saglamak senin gorevin degil
Merhaba doğuda köy okullarına oluşturacağımız kütüphane için ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi okuma kitaplarına ihtiyacimiz var. Siz de kıyıda köşede duran kitaplarınızla destek olmak ister misiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer o evde kalıyorsan destek olmak zorundasın eve.
Beni eksileyen kızlar, siz olsanız size de olumlu bişey derdim, ya sinir oluyorum kadının işine gelmeyince hem kendi cinsine hem erkeğe böyle cinslik yapmasına 😤😤😤