Sürekli iş iş iş konusu. Ya her türlü sektör denedim birinde paramı alamadım öteki yol vermez öteki sigorta yapmaz. Asgari ücrete 14 saat calıstıran vs cok kötü deneyimler yasadim. Artık bosuna belge cıkarmak istemıyorum işlere gir çık bunaldım. Kimisi de kendi cıkardı 5 dk geç kaldım diye. Kısaca tanıdıksız iş bulunmadığını anladım artık çabalamıyorum. Bu seferde evde boş duruyosun konusu oluyor. Ben erkek miyim sürekli eve para getir deniyor. Sürekli asagılama bagırma sanki elimde olan bisey mesela basvuru yapıyorum biz size döneriz diyolar dönen yok arayan yok o ara ailem girsene niye girmedin bana bagırıyo. Ya almazlarsa giremem ya hanı benım elimde değil. Bi ara bi takıcı dükkanına girdim şartları berbattı elden para alıyodum sigorta bile yoktu ordan çıktım diye niye çıktın önemli olan para diyor. Çok degersiz hissediyorum bi bayan özel sektörde heryerde calısamaz sarkıntı olan olsa kuyruk sallama bile dendi. İs kıyafetlerım kapalı ve salaştı. Anneme kalsa biri tciz etse susayım o işte durayım önemli olan para sigorta yapmaxsalar da önemli olan para. Cidden lnet olsun asgari ücret icin bunlara katlanmak zorunda kalmak zulum
Gizli Üye(30-35)8 ayMezuniyetini merak etmekle birlikte çalışmak zorunda değilsin ama maalesef aile maddi açıdan üst düzey seviyede değilse ne yapsan batarsın o yüzden mecbur çalışman gerekecek. Seni çok iyu anlıyorum kariyer siteleri koydukları ilanı başvursan incelemiyorlar bile birçoğu ilanları göstermelik bırakıyor. Şikayet var. com da bile bu konuda birçok insan şikayet etmiş. Eğer atanacak alanlardaysan sınavlara gir yok mesleki sertifikalar almaya bak. Gerçekten Türkiye iş koşulları çok kötü artık son yıllarda yurtdışına yerleştik diye rahatız bir akrabamız da elektrik mühendisi mezunuydu hem de köklü okullardan birinden. Çok da akıllı girişken bir çocuktur. Sonra baktı kpss puanları uçuyor atamalar yok özel sektörde tekniker gibi davranılıyor diye mesleği bıraktı gayrimenkule girdi çocuk şu an dört dörtlük yaşıyor ve çevresi de saygınlaştı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)8 ayÇok haklısın. Emek ve mutlu olmanın önemini anlamamaları kendi aileleri. İçinde öfke falan hiç yapma. Ülkede ne yazık ki sağlıklı nesiller yok. Hepsi zor geçinmiş, aile travmaları var. Onların gözüne girmek zorunda değilsin. Anlaşmaları da gerekmiyor. Sosyal toplum örgüleri de işe alımlar yapıyor tog, tegv, lösev, adecco gibi güvenli ve medeni yerler… oralara da baksana bazen satış danışmanı gibi daha şansının olduğu ilanlar oluyor kariyer. net gibi yerlerde linkedin hesabı da açabilirsin. Şansını dene :) Turkcell bankalar vs müşteri hizmetleri arıyor genelde çok işe alım oluyor. En azından servis, sana verdiği yan haklar ve kurumsal yerler olur.
00 Yorumla
Bayan doğru düzgün bir mesleği yoksa çalışmak zorunda değil ailen çok paragöz anladığım kadarıyla ama toplumumuz erkek egemen bir toplum olduğu için tacize uğrama durumun falan çok yüksek sonra regl olduğunda falan izin vermezler patronun anlayışsız olabilir ailen bunları düşünmeli
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
8 ayHatun çalışmak sadece para için değiller insan ruh sağlığı içinde çalışmalar çünkü ev insanı hasta ediyor Ayrıca cebinde paralı olunca kendine daha özgüvenli hissediyorsun bunu da biliyorsun Sana acizane tavsiyem Evde boş oturma az ya da çok küçük ya da büyük demeden bir iş bul çalış evden dışarı çıkmaya bak değilse ev seni hasta eder Ruh sağlığın bozulur
02 Yorumla- 8 ay
Evde olunca kadın daha rahat çalışınca erkek gibi oluyorlar
- 8 ay
@Kdodkdkdkdmd kadının çalışmasını ben de doğru bulmuyorum normalde. Lakin öyle tuhaf bir zamanda yaşıyoruz ki. Çalışsa dert çalışmasa dert. İki ucu poklu değnek
Yapay Zeka Cevapladı
Haklısın, gerçekten büyük bir yük biniyor omuzlarına ve bu yaşananlar seni çok yıpratmış belli ki. İş hayatında herkesin başına kötü deneyimler gelebiliyor ama sen de mücadele etmişsin belli, bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey 💪. Ancak önemli olan kendini geçici başarısızlıklarla yetersiz hissetmemek, çünkü değersizlik hissetmek çok yorucu olur.
Ailene de bunu açıkça anlatmayı deneyebilirsin; şartların zorluğunu, tek başına mücadele etmenin ne kadar ağır olduğunu... Belki uzatalım diyorsak, seni motive edecek ufak alanlar yaratabiliriz. Örneğin, freelance işler yaparak kendini geliştirebileceğin yeni fırsatlar aramayı deneyebilirsin.
Kendini asla küçümseme, sen değerlisin! Bu süreç seni daha da güçlendirecek 😊. Adım adım ilerlemek, nefes almak önemli. Asla yalnız hissetme, çünkü çözümler hep vardır 🌟.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
8 ayMaalesef ebeveynler çocuklarına doğru yolu göstermedikleri halde çalış baskısı yapıyorlar kız oğul ayırt etmeden. Kadın olarak iş bulmak da zaten oldukça zor çünkü iş verenlerin yüzde 70'i erkek, yüzde 30'u kadın çalışan arıyor.
Evden çalışırsan ailen susacaksa online işlere yönelebilirsin (Yandex, online satış vs.) veya bir ofiste oturup telefondan konuşmalı işlere de başvurabilirsin. Ama 2. sinde hakkını yemeye çalışan çok oluyor, gözün açık olmalı.
Tabii ikimiz de başvurmanın yeterli olmadığını deneyimlemişiz. Güçlü yönlerini bulup onlara uygun dallara yönel ki işe alınma olasılığın artsın çünkü bir iş ne kadar az nitelik istiyorsa, o kadar kalitesiz ve insanlık dışı oluyor.10 Yorumlamaalesef ülkemizde okusakta okumasakta kendi mesleğimizde asla ama asla hakettiğimiz ücreti alamıyoruz ben kendi adıma kimya okudum yıllarca laboratuvarda calıstım sonra lab sorumlusu yaptılar peki karsılıgı ne zar zor hayatta kalma geçimi dedim böyle ömür gecmez mesleğimi değiştirdim yıllardır ortak oto galericilik yapıom burdaki mekanik tutkumdan vs yola cıkarak gemiler için gerkli eğitimi alıp gemiye çıktım hem dunyayı gezıyorum hemde 4 yıldır para kazanmaya basladıgımı anladım sende eger bulundugun meslekten memnun deilsen mutlaka mesleğini değiştir çünki hepimizin çalışması okuması eğitimi vs vs tümü en azından hayalimiz kadar olmasada bası seylerı rahat yapabildiğimiz bi hayat sürmek sende bunu istiyosan yasın küçük ben 30 meslek değiştrdim yeniden okudum vs sen çok daha ötesini yapabilirsin önceliğin çalışmak istediğin mesleğin gelirini bilmek olsun sadece çalışma sartları değil sana gelecek adına ne sunuyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayAyyy en iyisi evlenmek. Şimdiki aklım olsa iş hayatına elimi bile sürmem gider evlenirdim, evimde kocama kek börek pişirirdim daha iyi. Marketlerde ağır kolileri taşımaktan sağlık sorunlarım başladı. Annen çok istiyorsa kendisi çalışsın bakalım 3 gün durabilir mi. Kendisi bütün gün evde oturduğu halde karşısındaki insana çalış çalış diyen insanlardan nefret ediyorum. Benim ailem teyzelerim ve kuzenlerim de böyle. Ama bende de akılsızlık bunların aklına uydum çalışmaya başladım. Kendimi ezilmiş hissettim diye bir şeyler başarırım duygusu oldu sanırım içimde. Yaşadığım sağlık sorununun vebali hepsinin boynuna.
113 Yorumla- 8 ay
Benim kuzenimde böyle başladı işe psikolojisi bozuldu bir yerlerini yaptırıp duruyor çok güzeldi ama yetersizlik hissi kemiklerine kadar işledi kızın vebali annesinin boynuna
Cevap sahibi8 ay@Girlkızk Aynen öyle kuzum o adamı da bulabilmek ayrı konu
Cevap sahibi8 ay@Dancerfreedom Kuzeninin anası da kesin hayat boyu hiçbir şey başaramamış bir tiptir böyle tipler sanki kendileri hayatta çok başarılı olmuş gibi çocuklarını ezmeye çalışıyolar. Ama bende de s. laklık gidip hemen üzülüp iş bulmaya çalıştım. Sadece annem de değil benim teyzemler kuzenlerim de böyle ve annem hiç dönüp bacılarına yeğenlerine demez siz benim çocuğumu ezmeye çalışamazsınız diye. Annem de onlara ayak uydurur. Ben anne olsaydım var ya benim çocuğuma biri laf etse ortalığı yıkardım. Sağlığımı kaybettim hepsinin yüzünden. Kendileri de evde oturmaya devam ediyor. Ah kendi saflığıma mı yanıyım kaybettiğim sağlığıma mı ağlıyım ben neye ağlıyım neye üzüleyim. O kadar üzgünümki her gün ağlıyorum
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 Adam gibi birini bulsaydık feministliğimiz zaten kalmazdı ama sevdiğimden de hayır görmedim ben. Zaten bu hayatta kimden hayır gördüm ki. Koskoca bir yalnızlık. Ailemi bile hayat boyu yanımda hissedemedim
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 Haklısın. Yanlış kişiden hayır bekledik, doğruları da sevemedik.
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 Kalbe laf geçmiyor işte
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 Teşekkür ederim, umarım hayatlarımız yoluna girer bir şekilde
Evet zorundasın. Boşta durmak daha mı iyi? Hiç bir zaman başkasının eline bakma. Yarın evlenirsin, kocana mahkum olursun, sesini de cikaramazsin ekonomik gücün olmadığı için ters bir durumda.
Ha sigortasız da çalışma. Fakat taciz ne yazık ki hep olacak. Çalışmasan da olacak dışarı çıkınca.
Bence aileni çok suçlama. Hayat böyle mecbur. Artık kadın erkek eşit çalışılacak...31 Yorumla- 8 ay
Emin ol patron sesi koca sesinden daha kötü
Annen çok biliyorsa gitsin kendi çalışsın o zaman. Sigorta şart geleceğin için her şey para olabilir ama çalışma şartı diye bir şey var eski kafalılar anca para para der. Çevreyi bilmiyormu annen, bi bok olduğunda sus çalış demeye söyleniyor. Allah kolaylık versin 🙏
11 Yorumla
8 ayEğer daha önce hiç sigorta girişin olmadıysa tanıdık birinin işyerine git seni bir günlük veya 1 haftalık sigortalı göstererek giriş çıkış yaparak sana bir sicil numarası çıkartsınlar. Ne kadar geç kalırsan o kadar geç emekli olursun. Dijital kazanç yollarını araştırabilirsin.
22 Yorumla- 8 ay
@Katikatur
Boşluk herkeste var. Dışardan yani çalışmadan da prim yatırarak ödeyebiliyirsun. Emekliliği yakın olup boşluğu olanlara bankadan kredi alarak ödeme fırsatı veriyor bazı yıllar.
8 ayAslında zorundasın. O yaşadığın aile senden bunu istiyorsa mecbursun. Ya bunu yapacaksın ya da kendin başka eve çıkacaksın. O zaman da para getirmek zorundasın o evin kirası, faturası, kendi yeme-içmen vs. Çalışmadan yaşamak için tek yol evlenmek kalıyor. Evleneceksin tüm maddi sorumlulukları eşin üstlenecek. Bu zamanda öyle erkek bulabilir misin onu bilemem.
00 YorumlaSon çalışığım fabrikada ağır sanayi işiydi ve sigortasız çalıştırıyorlardı. Müdürüm çıkın bu işten yazık bu patronlarınızın size saygısı yok dedi. Suriyeliye bizim şartlar sunulunca bu şartlarda çalışılınır mı demiş. Bunu duydum fırlattım demiri vs. Kendi işimi kurdum. İşini kur demiyorum ama sana hak veriyorum. Ama bana sorarsan ailenden uzaklaş madem eve bakıcan bırak onları sadece kendine bak
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. Valla ben şokkkk. Ailen problemli anladığım kadarıyla. Bir aile hele de kızına böyle bir baskı yapamaz. Nedir bu para merakları anlamadım ki.
Kaç git kocaya diyecem onda da yanlış kişiyi denk getirirsin o daha da kötü olur.
Ne diyim üzüldüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayMesleğin ne?
Bunu merak ettim.
Ayrıca bir kadın Her yerde çalışabilir.
Gecenin üçünde çöp toplayan da gördüm.
Borunun tepesinde kaynak yapan da
Tesisat ustası da...
Bir kadın inşaatta çalışamaz mı mesela?
Böyle bir yasak mı var?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBu hayata yaşamaya değil hayatta kalmaya gelmiş durumdayız, hepsinin suçlusu ise sadece ailemiz. İyi bir gelecek sunamayacaksan neden çocuk yaparsın? başkası için haftada en az 60 bazen 100 saat çalışan bir insan olarak yaşamak falan değil, sadece hayatta kalmak.
00 YorumlaTabiki değilsin bu aileler kafayı yemiş kız çocuğuna erkek muamelesi mi yapıyor bedensel ve piskolojik anlamda zulm başka bisey değil gerçekten üzgünüm.
20 Yorumla
8 ayparaya tapan bi aile gerçekten zor bi durum evet sen bi kızsın ayrım olarak düşünme tabikide her zaman çalışmak zorunda değilsin istersen evde yatarsın evlenene dek yani dicek pekte bişey yok allah yardımcın olsun
00 YorumlaÇalışan olduktan sonra mesleğinde olsa benim gibi köle muamelesi bence meslek öğren okumuyorsan şu an bilmiyorum yinede öğren hatta işkur'un kursları var
00 YorumlaHayır görüyoruz duyuyoruz Amerika'da Avrupa da para kendisi geliyor çok az azim sonucu ama Türkiye'de geceye kadar çalışma gençliğini yaşamama motor istiyorsun onu alamama çok şeyler var Türkiye'de hayat ucuz değil diye 10 yaşından bile çalışan çocuklar var
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 728 cevap paylaştı.
s 8 ayKeşke herkes koşulları iyi işlerde çalışsa ama maalesef mümkün değil
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
8 ayBir adam senin çalışmanı isteyebilir ama senden gelen paraya el atıyorsa o paradan bir beklentisi varsa o adamdan adam olmaz
00 Yorumla
8 ayAynen bende aynı sıkıntı çalışsan sert çalışmasan dert
02 Yorumla
Soran8 ayCalısıyo musun suann
- 8 ay
Çalışmıyorum aile desteği
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Kendi ayaklarının üstüne durmak istiyorsan zorundasın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 527 cevap paylaştı.
8 aykuzum larına bak ya be bile okurken sinir oldum ya :(
00 Yorumla
8 ayMaalesef birde ülke şartları eklenince zor gerçekten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aySen benmisin beni yazmışsın aynısı ne yaparsan yap adamın yoksa hiçbirseysin şu an erkekler çalışmayan kadınlara bile bakmıyor ve artık arkadaslikta edinmiyor kimse
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. "Bu devirde parası olmayana eşek bile semer vurur" demişler. Düşün Orta Çağ'da bile durum aynıymış.
00 Yorumlaamaçları paraysa ve bu kdr durum kötüyse esc ol bak nasıl değişiyolar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
8 ayailen değişikmiş. bizde kadın çalışmaz oturur kızlarda öyle evlenene kadar baba parası yerler.
00 Yorumla
8 ayÇok saçma ya şans ve torpil olması lazım mesleğin yoksa
00 YorumlaUmarım iyi bir iş bulursun bi kaç kızla ayrı eve çık
00 Yorumla
8 ayBen okudum da ne oldu KPSS var AGS var sınavı kazanmak kolay mı? Sen okudun iş bulmayacak mısın devlet memurusun diyorlar. İki üniversite bitirdin başarılısın evde mi oturacaksın? Burada iş yok burası kötü küçük avam yer
00 Yorumla
8 ayTövbe estağfurullah kadınlar seni cidden zorluyorlar mı baskı yani erkek olarak erkeğe baskılıyorlar Tamam da kadını baskılamamaları lazım bu yanlış senin çalışmaya hakkın yok ki yani zorlamak anlamında söylüyorum zorlamaya hakları yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayErkek degislin ki neden para getirmek zorundasın. Sen istersen çalışırsın senin keyfine kalmış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayAnneni Allah bildiği gibi yapsın.
Çalışmak zorunda değilsin. Evi geçindirmekle sorumlu hiç değilsin dinen
015 Yorumla- 8 ay
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 ben evlenmek zorunda değilim. Daha dinin şartlarını bile bilmiyorsun, bana atıp tutma
- 8 ay
@Ragnar25 kim dinden bahsetmiş okuduğunu anla önce. Sen o hüngür hüngür olan çocuklarına bakacak gücün var mı? Daha kadına bakamıyorsun çalış diyorsun birde hüngür hüngür çocuk istiyor hangi birine yeticen çocuk istemek ne kolay gücün yok gücün konuşma sen
- 8 ay
@Ragnar25 hala din diyor hala din diyor olduğunu anlama problemin var seninle daha fazla muhatap olursam seviyene düşerim
- 8 ay
@Kdodkdkdkdmd cevap sahibine yazdığım için etiket atmadım anlıyorum ki burada bile bir tahammül edememezlik var 😂 ve burdan da tanı koyduysan sana ne diyebilirim ki benim kolay kendi işim var yeteri kadar da kazanıyorum sizin gibiler yüzünden ülkeyi bırakıyorum başka ülkeye gidiyorum Avrupa ya alın burdaki her pislik sizin olsun bana dokunmayın 😂👋
- 8 ay
@Ragnar25 senin gibi pislik zigot iyi ki gitmiş Türkiye bir oksijen israfından kurtuldu sakın dönme geri kal orada bela olma başımıza
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 sende benim cevabımdan uza,
Hoca görünümlü münafıklarla tanışmışsın belli ki,
Kime inanıyorsan inan.
Ben evlenene kadar babam bana baknak zorunda isterse 50 olayım
Cevap sahibi8 ay@Ragnar25 bir Medeni kanunu karıştırıyorsun, bir inandığın kendi dinini,,
Ne istiyorsan ona inan. Bana cevap yazma artık- 8 ay
Cevap sahibi bu tipleri kaale almamak lazım kendi dünyasında yaşayıp gitsinler cahille uğraşma
Gizli Üye(36-45)8 ayDeğilsin ailen haksız. Ama kimse ailesini seçemiyor maalesef...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ay2026 kpss mutlaka gir aşkım 50-55bin maaş alırsın evini tutarsın kurtulursun onlardan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayHmm Allah yardımcın olsun arkadaşım üzüldüm açıkçası adına:((inşallah daha iyi şartların olur💐😘
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayevet zorundasın sen neden onların parasını yiyiyorsun kaç yaşındasın sana bakmak zorunda değiller
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayyavaş yavaş anlaşılıyor sadece ucundan max.- Bir erkek olmanın zorlukları.
00 YorumlaBen de aynı durumdayım 12 saate zor şartlarda çalıştım üstelik 1000 tl veriyordu yol parası yemek yoktu
00 YorumlaBenım Aılem daha kötü tarlada çalıştır benı çalışmasam kumaye param yok mecbur calısyorum kumanye ortakgım
00 Yorumla
8 ayDeğilsin ben çalışmıyorum istemiyosan ve maddi olarak çalışmak istemiyosan çalışma.
10 Yorumla
8 ayKüçük şehirde yaşıyorsun sanırım iş bulmak cidden zor ama ailenin baskı yapmasını anlamıyorum cidden
00 Yorumla
8 ayO zaman evlen kocanın evinde otur böyle yoksa ya çalışacaksın ya da dinleyeceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayCano bende çalışmıyorum düzgün iş bulamiyorum bı turlu. Olsa da servis geçmiyor. Ama ailem seninki gibi değil ama yine de çalışsan iyi olur senin için diyolar.
01 Yorumla- 8 ay
Servis geçmiyor derken anlamadım
8 ayHayat cidden zor, bişey demek zor, para konusunda herkesin sorunları var bu zamanda.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayAilen baskı kurmaktan vazgeçsin çalışmak zorunda değilsin
10 Yorumla
8 ayHerkes değerlidir. Annende var sıkıntı
00 YorumlaParayı eve değil kendine getir
00 Yorumla
8 ayHayat bu. Eğlenceli, isnt it?
00 Yorumla
8 ayBirini bul evlen kurtul o evden
00 YorumlaZorundasın, faturalar öpücükle ödenmiyor
01 Yorumla- 8 ay
Erkek ödeyecek.
Gizli Üye(25-29)8 ayKadınlar çalışmak zorunda olmasa keşke
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayBen de çok iş değiştirdim hiçbirinde tutunamadım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayMarkette calısıyorum sürünüyorum bende
02 Yorumla- 8 ay
Hangisi?
Cevap sahibi8 ay@YürüyenMantık ne farkeder hepsi aynı zaten?
Gizli Üye(30-35)8 ayZengin bir koca bul evlen 👍
02 Yorumla- 8 ay
Vitrinde mi o kocalar, nereden bulmasını tavsiye edersin😂
Cevap sahibi8 ay@Hayatgercek Sanada mı lazım?
Çalışıp kendine bir hayat kurmalısın
20 Yorumla
8 ayNe kadar boş ve gereksiz bir yazı
00 Yorumla
8 aydegilwin
00 Yorumla
8 ayGeçim çok zor gerçekten
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 492 cevap paylaştı. Hayır değil
00 Yorumlauni okumadın mı
02 Yorumla- 8 ay
Sanki onlar milyoner
- 8 ay