Neden her yılbaşı geldiği zaman birileri Mekke'nin Fethini öne sürüyor ve neden yılbaşı ve Noel birbirine karıştırılıyor?

Her yılbaşı geldiği zaman hemen birileri Mekke'nin Fethini öne sürüyor, neden yılbaşı ve Noel in farklı şeyler olduğunu anlamak istemiyorlar? İnsanlar yılbaşı kutlaması derken belki de kendileri için çok kötü geçmiş bir yılın bitişini ve yeni bir yıldan umutlu olduklarını ifade etmeye çalışıyor olabilirler bu Noel kutlaması falan diil bence, ha bende yılbaşı falan kutlamıyorum zaten de bizzat Mekke nin insanları ve tüm petrol zengini Arap ülkeleri bile Mekke nin fethinden haberleri bile yokken ve şaşaalı bir şekilde yılbaşı kutlarken, bizim ülkemizde neden bu şekilde bir savunma mekanizması oluşuyor ve Mekke nin fethi öne sürülüyor? Bana çok yapmacık geliyor ve o kişilerin de sadece söylemden ibaret böyle bir şeyi ortaya attığını düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Neden her yılbaşı geldiği zaman birileri Mekke'nin Fethini öne sürüyor ve neden yılbaşı ve Noel birbirine karıştırılıyor?