Benim kardeşim Azerbaycan'da okuyor. 10 gün bayram tatili vermişler. Video resim falan çekip atıyor. Azerbaycan bile coşkuyla kutluyor ya bizde neden kutlanmıyor? Neden resmi tatil yok? Kardeş dediğimiz ülkeye bak ya çok imrendim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Müslüman yılbaşı kutlamaz peygamber efendimiz s. a. v ; ( Kim bir topluma benzemeye çalışıyor ise o onlardandır ) buyuruyor.
oyle degil. Bu bayrami kutlarken hic bir musluman Isanin dogusu oldugu icin degil, yeni bir yila baslangic icin kutluyor. Bu aradan kokenleri hristianliga dayali degil cok karisik misir yunan diger bir suru medeniyet kendince katkilar vermis. Her ulke ayni kutlamaz ornegin Azerbaycanda noel baba degil Ayaz baba var Ayaz kiz da var. Noel baba CocaColanin reklami sayesinde kirmizi giyiyor. Sirket bunu sadece pazarlama icin tasarlamis. Sonradan bu boyle yayginlasmis. Agac susleme olayi da kadim misirdan gelmis onlara gore bereket anlamindaymis vs vs vs. Bir suru katki var sadece hrsitianlik inancini temsil eden bayram olarak dusunmek mantiksiz. Kutlayan kutlar kutlamayan kutlamaz
Öyle ama İslam doğru bulmuyor..
Senin gunluk olarak yaptigin cogu sey eylemler haraketler kelimelimeler ve daha bir suru sey zaten baska medeniyyetlerden alinmis bazilari eski turklerdin saman toplumlaridan. Cogu seyde gunah gidiyor islama gore ve sen bunlarin bazilarini bilerekden bazialrini da bilmedne yapiyorsun. Dunya globallesiyor. Islama uymak araplasma gibi bisey artik. Hem islam herkse gore farki dogrular bulunuduyor he kse gore farkli yorumlaniyor mesela. Senin mezhebin baska mezhebe gore snin yaptigin dogru deyil, sana gore ise onun yaptigi dogru degil. Hatta bambaska sekilde inanalar var. Diger taraftan baksan hristianlar gore sen cehenneme gideceksin sana gore ise onlar. Sen diyorsun onlarin kitaplari tahrife ugramis onlar diyo hayir ugramamis ya da tam tersi. Mesela hristianlardan cogu Hz. Muhammed (s. a. v)'i deccal olarak goruyor. Onun icin kendi dinlerini koruyup kollamaya calisiyorlar. yahudiler de cokca calisiyor hatta onlarin yaptigi dini ritueller islaminkinden kat kat agir gece gunduz ibadet ediyorlar amma islama gore onlar da cehenneme gidecek orada sonsuza kardar yanacaklar.
Neyse...
Herkes kendi inancini yaşar..
dogru.
👍👍
İstanbul Taksim Yabancı ülke mi oluyor taciz vakaları bile oluyor
Çünki Azerbaycanda Yılbaşı günü hem de Azerbaycan milletinin birlik günü de kutlanır, o yüzden böyle coşkulu karşılarlar yılbaşını.
Azerbaycanlı mısın?
Evet
Bence böyle güzel kutlamanız çok güzel. Böyle kalın. Aman aman bizim dindarlar oraya gelmesin. Ülkenin afedersin içine ettiler.
Bizde de hristiyan bayramı olduğunu düşünen dindarlar az değil. Teşekkür ederim :))
Aslında hristiyan bayramı değil çok eski bir türk bayramı. İnternetten okumuştum
dünya azərbaycanlıların həmryik günü
Çünkü Müslüman türkiye burası
Azerbaycan da müslüman ama? Müslümanlıkla bir alakası yok yılbaşının. O hristiyan bayramı dediğin Christmas oluyor
Alakası var , azerbaycan Müslüman olsa kutlamaz hepsi Şii, yılbaşı bayramı hristiyanlara ait bir şey. yahudiler bile kutlamıyor.
Azerbaycan'da dini pek önemsemiyorlar. Kardeşim diyor bunu. Kim sünni kim şii kimi yahudi hristiyan umurlarında değilmiş
Belli zaten Müslüman olsalar önemserler.
Kutlama değil ama tatil oluyor yılbaşında.
Nasıl tatil oluyor haberim yok? 2 ocak bize sınav var 🥺. Azerbaycan'da ama 10 ocağa kadar tatil olacakmış
Bizde iyi bakmıyorlar yılbaşına. Sanki her şey mükemmelmiş gibi buna takıyor bazı kesimler.
boş ver kutlamaya devam..
10 günde abartı
orada çok önem veriyorlarmış Nevruz bayramında hele 2 hafta filan bayram tatili oluyormuş. Yılbaşı ve Nevruzu güzel kutluyorlar
Bazı mülümanlar Nevruzu Zerdüşlüğe Ateşperetsiğe bağladığı için onu da kutlamiyor. Hem burada Kurban Ramazan da kutlanıyor
Gevur bayramı gevur