Bence çok eğlenceli. Halloween konulu eğlenceler var mı? Noel , halloween , paskalya hepsi eğlenceli bayramlar.. Bizimkiler neden böyle değil.
Eğlenceli etkinliklerden bahsediyorsan bunu arkadaşlarınla yapabilirsin eğer dini inancın yoksa yapabilirsin yani sadece biz müslüman olduğumuz için eğer hristiyan Bayram'larını kutlarsak Onlara benzemiş oluruz o Zaman da müslüman olmanın anlamı kalmaz onların da bizim Bayram'larımızı kutladıkları yok biz ise hala doğum günü ve yılbaşını inatla kutlamaya devam ediyoruz ki bunları yapmamalıyız ama herkesin yaptığı kendine
Her kelimesine katılıyorum. Biz gidip bütün yaşlıların elini öpüp zaman geçiriyoruz onlar yaşıtlarıyla eğlenerek. Bir tane mi eğlenceli bayram olmaz ya? Bir yılbaşı var adam gibi kutlayabildiğimiz ona bile laf ediyorlar.
Aynen bir tek yılbaşı var kutlanan diğerleri pek önemsenmiyor gibi
Var kutlanan yerler. :) ama sanalda kalıyor. toplum başka dinlerin bayramlarını kutlamaya o dinlere gerçek gözüyle bakmaya pek alışkın değil.
yılbaşına bile "Kâfir adeti.. kutlayan müslüman olamaz" diye bakıyolarken..
Kardeşim ben dinle ilgili bir şey diyorsam ben suçluyumdur, dinim değil. Sen istediğin gibi kutla sana karışan olursa da siktiri çek. Onlara ne? Tabi ki kutlamamanı bende öneririm eğer ki müslümansan. Çünkü onlara benzemeye çalışmak onlardan olmaktır ki Noel Hristiyanların bayramıdır.
@naznurr13 olabilir. kurban bayramı nasıl kutlanıyorsa. noel de kutlanmalı. tutup birileri kâfir diye o kişiye toplum baskısı uygulamamalı.
Ben ateistim ayrıca. hiç bir dini bayramı kutlamıyorum. Sadece olanlardan bahsettim. Toplum hazır değil bu duruma dedim. Ki öyle yani :) noel ile yılbaşı bir değildir bu arada onu da belirtmek isterim. Noel hristiyanların bayramıdır fakat... Yılbaşı yeni yılın gelişini kutlamak amacı gütmekten başka hiç birşey yapmaz. doğum günü kutlamak kadar basit bişey bence.
@naznurr13 ayrıca da dinine suç bulmadım. toplum diyerek konuştum. müslümanlar değil.
Sen demişsin ki 'yılbaşına bile... Diye bakıyorlarken" bu toplumda herkesi aynı kefeye koymaktır ki ben de bundan bahsettim. Yanlış anlattıysam kusura bakma :) Benim amacım kavga çıkarmak değil zaten orada da onlara ne diye belirttim. Noel ile Yılbaşının farklarını biliyorum ben de Noelden bahsettim.
@naznurr13 ben yılbaşından bahsediyorum. Çok uzağa gitme. Az aşağı in. Orda "Gavurların bayramı yılbaşı" "Müslüman ülkede yaşıyok.. çok isteyen tatile çıksın biletini alıp" diye öteleniyor.. Fazla araştırmana da gerek yok arkadaşım :) Cevapların %90'ı ne gerek var öyle şeylere diyor.
Hayır müslüman yoğun olabilir. Fakat müslüman olmanın şartlarından biridir diğer dinlere saygı göstermek peygamberlerine inanmak..
Bizimkiler ne yapıyo? Yani Bu aşağıda müslüman geçinen tatlı su dincileri :) Hiç dinini ve gerekliliklerini araştırmadan "hristiyan bayramı.. biz kutlarsak onlara benzeriz" diye öteliyo. Ya sana kutla diyen yok ki zaten. Demiş ki #soran "Türkiye'de neden cadılar bayramı kutlanmıyor?"
Hristiyan kesim bile kutlayamıyor. Çünkü topa tutuluyorlar hemen. 2 gün sonra gidip rahatsız ediyorlar.
Haksızsam haksızsın arkadaşım de susayım. Ama biliyosun yani
sana cidde katılıyorum bunuçk istrrdim keşke trnsilvanya ya gdip ktlaybileydim instagramın varsa yqzsana muhabbet ederz
Cevap
25Cevap
Çünkü amaçsız bir bayram. Üstelik bir amacı olsa da neden özenelim ki bizim de gayet güzel bayramlarımız var ve üstelik hepsi anlamlı. Cadılar bayramında bir anlam göremiyorum, dünyada cadı diye birşey olmadığı halde üstelik...
Keşke olsa cidden. Ama onlarin inanislariyla alakalı. Ruhların o gun ozgurce insanlarin arasinda dolastiklarina inaniyorlar. Bizimkiler böyle bir inanisa sahip olmadığı icin kutlanmiyor maalesef.
Bizde cadı değil üfürükçü hocalar var bunların bayramı olsa nufus 3 e katlanır müslümanlık çok iyi ya adaletsizlik, srfisizlik hepsi bu ülkede son derecede.
Annası babası eve et alma derdinde bunlar Noel derdinde 😂😂
Cadılar bayramı Hristiyanların kendi inançları ile ilgili bişey. He cadılar bayramı gibi kostüm giymeceli bir eğlence falan istiyorsan arkadaşlarınla kostüm partisi falan ver.
Keske bizde de kutlansa. Sırf bnun icin amerikaya gitmeyi düsünüyorum
Cunku turkiye müslüman bir ulke müslüman bir ülke de hiristiyan bayrami kutlanmaz
Türkiye Laik bir Cumhuriyettir. Resmi bir dini bulunmamaktadır.
Türk Halkının büyük kısmı müslümandır demiyorsun. Türkiye (ki baş harfini de küçük yazmışsın) müslüman bir ülke diyorsun.
Hristiyanlar Türk olamaz mı yani? Bu ülkede sadece müslümanlar mı yaşayabilir?
Türkçe konuşmayı öğren bence sen önce :) Eğitimini tamamla. bir kaç kitap oku. Yaşadığın ülkeyle ilgili biraz bilgi sahibi ol.. Konuşalım ;)
Ben has Türk'üm ;) Arap aşığı değilim sizin gibi :)
Ben kendi kültürümün dışında olan bişeye aşık değilim. Dediğim gibi.. Kendi milletini tanı.
Belli :) Ülkenin yasalarından ve işleyişinden bihaber yaşıyosun. :)
la sana hristiyanların bayramını kutla diyen mi var :D hristiyanların kendi bayramlarını kutlamamasını yadırgamış soruyu soran. sen halen niye kutlamıyosun onu anlatıyosun.
neden müslümanlar hristiyan bayramını kutlamazlar diye bir soru var mı ortada?
Cunku turkiye müslüman bir ulke müslüman bir ülke de hiristiyan bayrami kutlanmaz
Sen böyle salakça bir yorum yaptın. :)
Yumurta toplama bayramina paskalyami deniyordu? Halen mantigini anlamadim o yumurtalari niye boyuyorlar :O ilginç
Cunku bunlar uydurma bayramlar ve insanlara hic bir faydasi yok canim ben bayrama bayram demem fakirin karni doymadikca
Ne kadar özenti insanlarsınız. Bizde de Nevruz, Hıdırellez var kaçını biliyosun da eğlenceli bişeyler yok diyosun. Eğlence senin elinde
Cadılar bayramı yabancılara ait bir eğlencedir ツ özentilikten başka bişey değil yılbaşını kutladığımız yetmiyo birde buna mı özenelim
Bence de eğlenceli olurdu. Ama daha yılbaşının kutlanmasına takan insanların yönettiği bir ülkede yaşıyoruz cadılar bayramı falan zor
Bizde kurban şeker Bayramı var şimdi onlar düşünsün
Çünkü nesillerdir aktarılan kültürümüzde yok, olsa kutlanırdı
Cadı avına çıkılma ihtimali her zaman vardır Türkiye'de o yüzden :)
Psikopat_hatun diyor Kİ noeş falan olmasada cadışar byramı şart :)
niye kutlayalim? Isteyen kutlar, durduran mi var. Hristiyanlarin bayrami, biz ise cogunlukda Musluman bir ulkeyiz o yuzden.
Cadılar bayramı Hristiyan bayramı değildir. Tüm dünyaca kutlanan bir bayramdır.
@mitraninkizi git biraz arastir lutfen
Dediğini sana iade ediyorum.
@mitraninkizi et ne edersen et, gercekler onemli olan, arastir demissiniz bana tskler. Ama inan gerek yok, ben cadilar bayramini yasayan bir ulkede yetismis insan olarak, bu bayrami neden ve nasil turedigini sizden daha iyi bildigim kesindir! Bu yuzden bende size aynen geri iade ediyorum, saygilarla!
Okay
Bu tip şeyleri eğlence olarak değil özenti olarak algılayan bir toplumuz o yüzden normal...
Bayramlar ulusal ve dini yönden önem taşır. Kültürümüzde olmadığı için bayram olarak kutlamak yanlış olur ama eğlence olarak düzenlenebilir tıpkı yılbaşı gibi. Sonuçta bu gibi etkinlikler ticarete can verir.
Ramazan bayramı kurban bayramı neyinize yetmiyor gavurların bayramı onlar
Senin sorun aynı ABD de niye kurban bayramı kutlanmıyor gibi 😃
abd'de dini vecibelerimi yerine getiriyorum diyerek hijyenik ortamlarda hayvan kurban edebilirsin :)
sizinkilere sormak lazim ozelliklede paskalya guzel
Onlarda bana soruyor , biz Nasıl kurban Bayram'ı kutlayabiliriz diye
Din ile alakalı bayram olduğu icin dediklerin turkiyede kullanmıyor. Ama seni tutan yok bayram tatillerinde abdye ya da avrupaya bilet alabilirsin veya senin gibi meraklı 6/7 kişilik arkadaş grubun varsa kendi aranızda kutlayabilirsiniz
Zevkli olur özentilik diyenler oluyor ya acayip gülüyorum
Sanki kutlansa anan baban salicak gitmen için 😂😂😂😂
Kutlayanlar var mesela alsancakta falan bulusan gruplar var.
Çünkü bizim saçma sapan bayramlarımız yok. 2 tarz bayramımız var. Bir dini bayramlarımız. 2 milli bayramlarımız
Olsa çok güzel olur aslında. Geçen yıl katıldık biz, çok eğlenceli oluyor.
derdin tek buysa bişey demiyorum...
islamı iyice seyreltiyo onlar farkında değilsiniz bu tür şeyler eğlence gibi görünsede altında çıkarları var.
Onlar bizde neden kurban bayramı kutlanmıyor demiyorlar ama onlarınkiler daha sexy 😕
Neden kutlayalım?
Hristiyanlar bizim bayramlarımızı kutluyor mu
Neden onları örnek alalım
Yabancı müzik dinlerkende onları örnek almış oluyosun. Onlad Türkçe müzik dinliyor mu?
Onlar*
Müzik evrenseldir herkese hitap eder dille alakası yok ayrıca müziklerini dinlemekle onları örnek almış olmuyoruz. Ama cadılar bayramı onlara ait bir bayram neden biz kutlayalım
Bayramlarda evrensel olabilir isteyen kutlar
Her ülkenin, dinin kendisine ait önemli olayları inanışları gelenekleri var bayramlar bunlara göre belirlenir. Cadılar bayramıının tarihçesine bir bak istersen bizimle bir alakası var mı? isteyen kutlar umrumda değil ama saçma ve gereksiz ben kutlamam.
Sen bilirsin
@___gülseren___ Bayram evrensel değil müzikle bir tutman saçma. O zaman ingilizce konuşmayalım onlar türkçe öğrenmiyorlar diye !
@Bollywood_9 öğrenmeyelim sorun yok
@___gülseren___ Haklısın ingilizce öğrenme önce beynini çalıştırmayla uğraş çünkü saçmalıyosun kıyaslamanla
@___gülseren___ mantıklı mı sence bu cevap
@Bollywood_9 tamam
Bir gün o da kutlanır.
HRİSTİYAN BAYRAMI FALAN DEĞİL YA KUTLAMIYORUZ ÇÜNKÜ KAPI ÇALSAK ÇOCUKLARI EVİNE KAÇIRMA POTANSİYLEİ OLAN VAR
Git şeker bayraminda eğlen. Bu ne batı özentiliği
Bizde cadı çok, sokaklar almaz.
Kutlamak isteyen bilet alip tatile cikabilir.
Çıktığı kabuğu beğenmeyen birisi daha 👏
Çünkü bizdeki cadılar çok cadılar
Cadi olmadigimiz icin olabilirmi
bence de çok eğlenceli
Abd'de niye kurban bayramı kullanmıyorsa o yüzden
Sacma bence ozenilecek bisey degil
paskalya kutlamıştım yumurta falan boyamıştım 😅
:)))))))))))))))))))))))))))
Sizlere tepki olsun diye umarım anladın 😂
Var da heryerde yok bende isterim olmasını
Gavur muyuz biz kız
Michael myers gelir diye belki.