Merhaba arkadaşlar, Sizlerle şimdi fırından yeni çıkmış, kuzu etinin kokusunu almak için verdiğim püf noktalarıyla şahane tandır tadında "Kuzu Kol Fırında" tarifimi paylaşıyorum. Fırında Kuzu Kol Malzemeleri: 1 adet kuzu kol (ben ön kol kullandım arka but daha iyi olur) Marinesi için malzemeler: 1 tatlı kaşığı hardal 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt bir kaç dal taze kekik bir kaç dal biberiye 2-3 tane defne yaprağı 6-7 diş sarımsak
Tarifim videoda, kaçırma! Lütfen takip etmeyi ve yorum yazmayı unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgiler :)
Tandır tadında "Kuzu Kol Fırında" tarifimi veriyorum, hazır mısınız KScanlar?
Elinize sağlık çok güzel gözüküyor videoda. Naçizane 1 tavsiyem olacak. Her ne kadar ete temas ettirmesek de ben alüminyum folyo kullanımına karşıyım, ısı foton koparma falan muhabbeti herneyse. Ben fırında kuzu kol yaparken 5-6 parça pişirme kağıdını biraz ıslatıp avucumda sıkıp yumruk yapıp koyuyorum etin üstüne. Yani topçuk topçuk buruşmuş pişirme kağıtlarıyla kaplıyorum üstünü sonra gene elimle su alıp kağıtların üstünü birkez daha ıslatıyorum ama serper gibi hani parmak hareketleriyle. O ıslaklık buharlaştığı zaman o kadar güzel yapıyor ki eti.. Dışı fırının sıcağıyla kızarmış içi ise lokum gibi yumuşak oluyor ağızda dağılıyor
Eline sağlık Acayip tarifler, ancak bu yemeği fırında yapmak hiç iyi bir fikir değil gibi geldi. Zaten o kuzuya ağlamak üzereyim de, 3 saat çalışan bir fırından bahsediyoruz. Yemeğin maliyeti 200lirayı geçiyor.
Yani mutlaka yapılacaksa hazırlayıp yakında ki bir fırına filan verebilirsiniz. Hem odun ateşinde hemde daha düşük bir enerji faturasyla pişmiş olur. Sos aşamasında da folyadan önce yağlı kağıt, fırına verirkende yağlı kağıt kullanmakta fayda var. Araya kürdan koymak ısınan folyanın yemeğe geçmesini engellemez..
@Bugraaltas her zaman :D yemeğe çok emek verilmiş kötü bir yorum yapmak istemedim. Elimden geldiğince kibarca anlatmaya çalıştım. Artık oldugu kadar :))
En İyi Cevaplar