Bir çeşit ön pişirilme anlamına gelen terbiye, diğer bir adıyla marinasyon etin çok daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlıyor. Siz eti nasıl terbiye edersiniz? Sizin et pişirme konusunda tavsiyeleriniz varmıdır?
Eti nasıl terbiye edersiniz? Sizin et pişirme konusunda tavsiyeleriniz var mıdır?
Izgara üstünde yapılan kuzu etlerinde ben terbiye taraftarı değilim. Kuzu etinin kendi tadını almak için sos kullanmayı tercih etmiyorum. Dana etinin antrikot, biftek gibi çeşitli bölgeleri için farklı soslar var. Dana eti terbiyesinde kullanılan belli başlı soslar olsa da ustadan ustaya göre kullanım değişir.
Marine tamamen nasıl ve hangi yöntemle pişireceğine bağlı, saatte en fazla 1mm ilerlediğini de unutmamak lazım, bu durumda 6saatin altında marinelemek çok da işe yaramayacaktır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk önce etleri yıkarım sonra karşıma alırım sonra onu tuzlar bak etcim smdi seni pişiricem ve sende nar gbi kızarıcak lokum gibi yumuşicaksın aksama beni millete rezil etme küçük düşürme ikimizinde iyiliği için bunu yapmak zorundasın derim
Et nasıl terbiye edilir?
Izgara üstünde yapılan kuzu etlerinde ben terbiye taraftarı değilim. Kuzu etinin kendi tadını almak için sos kullanmayı tercih etmiyorum. Dana etinin antrikot, biftek gibi çeşitli bölgeleri için farklı soslar var. Dana eti terbiyesinde kullanılan belli başlı soslar olsa da ustadan ustaya göre kullanım değişir.