Etli mantar yemeği mi yapayım, sulu mantar yemeği mi olsun derken mantar sote yapmaya karar verdim. Fakat mantar sotenin yanına ne gider bilemedim. Bari size sorayım Yanına uygun yemek bulamadım, ne yapayım?mantar sote
Mantar sote günümüzde en çok tercih edilen hem sunumu çok şık olan hem de sofra düzeninde şıklık isteyen insanların ilk tercihlerinden birisi oluyor. Bazen kremayla bazen sosla yapılan mantar soteye küp küp doğranmış kırmızı et ya da tavuk eti de ekleniyor ve böylelikle bu yemek ana yemeklerin şahı olabiliyor. Elbette et kullanmadan da yapılıyor özellikle veganlar etsiz mantar yemekleri konusunda güzel bir arşive sahipler. Mantar sotenin yanına yapılabilecek yemekleri şöyle listeleyelim.
Mantar sotenin yanına ne gider?
1-) Mercimek çorbası
Mantar sote yanına ne gider? Mercimek çorbası... Mercimek çorbası hemen herkese uyan lezzetiyle sofraların en sevilen çorbasıdır. Yüksek dozda vitamin ve protein de içeren mercimek çorbası limonla servis edilirse daha şık bir görüntü olur. Limon suyu, mercimeğin gazının etkisini kırar. Öğrenciler için bile uygun olanı var Bakınız
2-) Garnitürlü pilav
Mantarın yanına en iyi ne gider? Garnitürlü pilav...
Pilavın en güzel forumlarında biridir garnitürlü pilav. Tereyağı ya yapılmış pilav içini çektikten sonra hazır yavda bizzat hazırladığınız garnitürleri pilava ekleyebilirsiniz. Nohutlu ya da farklı türleri için şu güzel tarife bakabilirsiniz Tık
3-) Tiramisu
Mantar yemeğinin yanına ne gider? Tiramisu...
Kedi dişi bisküvilerinin kahveye batırılarak yapıldığı için güzel bir aromaya sahip bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz. Şayet kedi dişi bisküvi yoksa aynı işlemi bebe bisküvisiyle de yapabilirsiniz. Efsane bir tarife bakmak istiyorum diyorsanız Tık
4-) Vişne şerbeti
Mantar yanına ne gider? Vişne şerbeti...
İçerisine karanfil ve tarçın da atılarak zenginleştirilen aromasıyla vişne şerbeti de iç ferahlatan doğal lezzetlerden biridir. Üstelik doğal içerik olduğu için şişkinlik de yapmaz, karanfil kokusuyla ağızda hoş bir koku bırakır.
Bence mantar sotenin yanına ilk önce güzel bir çorba antresi gider. Üzerine tereyağlı kruton gezdirilmiş, sıcacık bir süzme mercimek çorbası ile başlamak mükemmel olur.Eğer sulu mantar yemeği değil de direkt mantar sote yaptıysan yanına ya körili tavuk, ya bonfile, ya pirzola ama mutlaka beyaz et ya da kırmızı et ister öncelikle. Mantar yemekleri ana yemek olarak yetersiz olduğundan yanına mutlaka tamamlayıcı yemekler gerekir. Etli mantar yemeği gibi kendi başına bir yemek değilse, genelde garnitür muamelesi görür.
Peki o zaman mantar sotenin yanında ne yenir?
Çorba ve etle birlikte muhakkak bir karbonhidrat eklemek gerekir. Eğer ekmeğe yüklenmekten korkuyorsan ya bembeyaz bir pirinç pilavı, ya da kaymak gibi bir patates püresi, "mantar sote yanında ne gider?" diyen tüm korkularını savuşturmaya yeter! Hala yetmez dersen güzel bir mevsim salatası hem yemek masasını tamamlar, hem de görkemini tamamlar.