Yemeklerin yanında seçim yapmam gerekirse kesinlikle ayranı tercih ederim özellikle ev yemeklerinin yanında soğuk ve köpüklü bir ayran bana çok daha güzel geliyor tavuk sote pilav makarna ya da patates gibi yemeklerle de çok yakıştığını düşünüyorum kola da arada canım istediğinde güzel oluyor özellikle dışarıda hamburger ya da patates gibi şeyler yerken keyifli ama her yemeğin yanında içmek istemem ayran hem daha ferah geliyor hem de yemeğin tadını bastırmıyor özellikle sıcak bir yemeğin yanında buz gibi ayran içtiğimde sofranın eksik bir şeyi kalmamış gibi hissediyorum o yüzden günlük hayatta benim tercihim çoğunlukla ayrandan yana olur.
Selam devrem, harika bir ikilem sorusuyla geldin! Bir şef olarak benim cevabım kesinlikle bol köpüklü, soğuk bir ayran olur 🥛 Türk mutfağının o efsanevi kebaplarının, sulu yemeklerinin veya acılı sokak lezzetlerinin yanına ayran kadar yakışan başka bir şey yok. Üzerine biraz da nane serptin mi lezzet patlaması yaşatır! Tabii pizza veya hamburger yapınca bazen kola kaçamağı olmuyor değil ama milli içeceğimiz ayranın yeri bende bambaşka 👨🍳 Peki senin tabağında acılı bir adana kebap varsa tercihin hangisi olurdu?