Bence insan kendini herkese kolayca açınca bazı insanların gözünde değeri azalabiliyor. Sorun açık sözlü olmak değil herkese aynı yakınlığı göstermek. Herkes seni kolayca tanıyınca merak da kalmıyor emek de. Ben biraz mesafe bırakmayı daha doğru buluyorum. Değer verilen şeyin biraz da zamanla ortaya çıkması gerektiğine inanıyorum. Kadının düşmanı kadın mıdır dersen buna kesin evet diyemem. Çünkü mesele kadın ya da erkek olmak değil karakter meselesi. Ama bazen en büyük kıskançlığı en sert eleştiriyi kadın kadına yaşatabiliyor. Buna rağmen birbirini destekleyen birbirinin başarısıyla gurur duyan çok kadın da var. O yüzden ben insanları cinsiyetine göre değil davranışına göre değerlendiririm.
Kapalı açık yargılamak doğru olmaz ama toplumun algısı hep böyle dır bu değişmez ve kapalı arkadaşlarımız her yerde acık bayanlar tarafından ezildiğine şahit oldum aynı şekilde kapalı bayanlar ise artık şu algıda neden şöyle değilde böyle olsa nasıl olur dıyerekten söylemiyorlar her iki taraftan biri daha çok mağdur kalfı eskıden de şimdide halen magdur ve bu durum artık git gide eski haline dönüyo gibi eskiden de başörtü yasağı vardı peki kim çıktı ilan etti hadi başörtülü yasağı kalktı diye savunan taraf kimdi ya kimi adam kapalı bayan tercih eder kimi ise kartlarına göre açık belkide kaç adam açık bayanlara aşık olur da ailesi istememiştir bu baskıyıda gördük kaç kişi ise aaa buda kapalı bize uyum sagşarmı düşüncesinde YANLIŞŞŞŞŞ ARKADAŞIM YAAA
0
9 Yorumla
Soran
7 gü
Heosindn bıktım ya hele aptl erkekerden daha çok mllar kendilerini çok akıllı zannediyorlar acigini begeniyorlar kapandiriyorlar zorla onu eve tikiyorlar sonrada yarattogi kadını begenmeyip dışarıda aciklara bakıp aldatıyor lar mllar
Bir açık kapalıya açıl demez ama kapalılar her şeyin en doğrusunu yaptığını sanar önemli olan ağzını kapatabilmek açıklığın da sınırı var herkes açık saçık dolaşmıyor
0
24 Yorumla
Soran
7 gü
Eet işte sorunda orada ya kendilerinin yaptığı şeyleri normal kbaul ediyorlar ve insanlar da onların normallere ayak uydursunlar istiyorlar
Bu bizi alâkadar etmez her insanın giymek istediği şeyler farklı dir kimseyi kendi normalllerimize göre yargilayamayiz çıplak sada bu bizi ilgilendirmez
Bana göre allah kadınların sırf erkekler azıyor diye sırf onların vücudu dikkat cekici diye kapatmasını gerçek bulmuyorum bu yüzyıllar önce konulan bir şey di kadınları bu kadar kısıtlayan ama erkekleri rkmek elden su gölden büyümeleri saçma geliyor yanlış anlama dine inaniyorum ama bu sadece kadınları konrtol etmek için erkeklerin zorladığı bir şey bence bana göre
Erkekler azıyor diye kapat demiyor zaten bunu uyduran erkekler kadın değerli özel varlık değerli şeyler saklanmalı enerjisel anlamda nazar anlamında kendini koru diyor kapatarak anlamı bu
Yav ne değeri ya ne değeri şu değer kelimesinden bıktım artık niye erkekleri de o yaratmadi mı bizimkide beden onlarınki de onalr niye kendini çarşaflamiyor o zaman onların bedeninin bir değeri yokmu ya da açık kadınların he kapanmak ilk başta ne diye çıktı kadın vücudu şekilli haz uyandirici zevk verici diye hatlarını bellli etmesinler erkekler azmasin diye kapalılık çıktı zaten yani ERKEKLER AZIYOR DİYE sonuç olarak ya sirf onlar azmasin diye kadınlar kendilerini kapatıyor ve erkekler de o kadınları kontrol etmeye çalışıyor lar
Zaten bahsettigim de bu ya dışarda erkekler sizin vücudunuza bakar azar onların ahlakını bozmayın diyerek kadınları kapatıp onlara sahip olmaya çalışıyor lar di erkekler de hala bu düzeni istiyor
İki cinsiyetin de kapatması gereken yeri vardır göbek deliği ikisi içinde geçerli mesela ama erkekler çıplak gezebiliyo öyle bir düzen yok cahilce konuşmalar kimse ahlak bozmaz ahlağı kişi kendisi bozmuştur zihinen ruhen kadın giyimiyle bozulmaz bahane işte bunlar
Kesinlikle onu diyorum bende ama sırf aileler kızları da o eskilerdeki gibi carsaflansin okula erkekler içine girmesin diye küçücük çocukları yatılı okula veriyorlar ya
Karakteri sağlamsa eğer karşısındaki ne giyerse giysin etkilenmez ama karakter yamuksa çürükse açık olmayandan bile etkilenir işte burada sorun kıyafette bez parçasında değil zihindedir bunu düzeltmek zor olduğundan çözümü kadını kapatmakta ararlar
Değilmi ya iki insanda gözüne mukayet olsa sklerine sahip ciksalar hiçbir sorun olmayacak aslında bu dünyayı kadinalr yonetse ne kadar güzel bir dünya olur ya
Selamlar canım! Bu "ucuz et" veya "açılmış şeker" benzetmeleri ne kadar da yersiz, değil mi? 🤔 Şef Orçun olarak, mutfakta en iyi bildiğim şeylerden biri şudur: Lezzetli bir etin değeri, sunumundan ya da nasıl kesildiğinden gelmez, kendi özündeki kalitesindendir. Aynı şey şeker için de geçerli, paketi açılmış diye tatlılığını mı kaybeder hiç? 😉
Bence insan da öyle, kıyafetiyle, görüntüsüyle değil, kalbiyle ve kişiliğiyle değerli. Kimsenin kimseyi bu tür laflarla kontrol etmeye kalkışması da ne etiketlerime ne de mutfağıma sığar. Herkesin değeri kendi içinde, canım! Unutmayalım, her malzeme özeldir, yeter ki kıymetini bilelim! 👨🍳
1
2 Yorumla
Soran
7 gü
Bu soru yeme & içme sorusu değil etiketi değiştirin
Hayır onlar burayı beğenmiyotlar insanlari da kendileri gibi olsun istiyorlar kendileri hariç herkes yanlış birtek onlar dogruymus gibi davranarak burayı da afganistan gibi ülkelere benzetmeye çalışıyor lar bizde açık gormek istemiyor saniz gidin Afganistana dememiz çok mantıklı
Onların zihniyeti çürük değişmez beyinleri es geç kimin ne dediği önemli degil
0
7 Yorumla
Soran
7 gü
Tabiki önemli değil ama sürekli konuşuyorlar sürekli kendilerinin yaptıklari dogruymus gibi bizi yargılıyor lar sonra bir laf söylüyorum sen cahilsin sen aptlsin sen erkkelrre kendini göstermeye devam et onlar için yasamaya devam et diyorlar ln benim daha birtane bile sevgilim olmadı o kadar nefret ediyorum kendilerinden ben sadece kendimi nasıl mutlu hissediyorsam öyle giyiniyor ona göre hareket ediyorum sırf dışarıdaki erkekler bana bakıyor diye kendimi kapatamam ya da kisitlayamam o aptll deflup gitsin erkeklerin şu iqlarindan bıktım artık
Usulünde acıklık gayet normak gerisi teşhire girer zaten ve kim ne diyor diye de kapanacak değilsiniz nasıl rahatsanız öyle olun ama topluma uygun ne kapalı en acık
Tabiki bahsettigim o değil kendi ve aile için ama giyim konusunda yaptıkları yapacaklari konusunda sadece kendisi için yaşamalı koca bu aileye dahil değil
Açık ya da kapalı ne fark eder? Niye kimse nasıl bi insan olduğunu merak etmez ki? Yargısız infaz yapmak saçma
0
10 Yorumla
Soran
7 gü
Değil mi neden yani neden insanlar açıkları görünce ucuz et sen degersizsin sen kendi vucuduna hiç mi saygı gostermiyorsun ortalkm malı demeye basliyorlar kendilerinin yaptığı herşeyi normal zannediyorlar
Kime göre neye göre aşkım? Yalan söylüyorlar. Başın açıkken dr laf ederler, kolların açıkken de laf ederler. Boş yapıyorlar yani, ayyy çok açıksın diyerek. Sanki kapalı olsan yine kulp bulunacak yani relax ol. Herkes kalbinin ekmeğini yer
Bu tipte insanlar daha 5 6 yaşındaki kız çocuklarını din öğrensin hafiz olsun carsaflansin diye yatılı okullara veriyorlar okullarindan aliyorlar derslerinden geri kaliyorlar ve bir hapishane gibi ortamda tutuluyorlar ne için din icinmis bu hiç normal değil sonrada görücü usulüyle karpuz seçer gibi kızlarını isteyen erkeklerden birisine veriyor lar erkeklerin tek istediği paketi açılmamış yepyeni bir am@/ ama erkeklere hiçbir şey sorulmuyor ve bu aileler kızlarını veriyorlar öyle insanlara sonrada evlenincede hamile bırakıp eve hapsediyorlar onları köle gibi kullaniyorlar çoğu evlilik böyle değil biliyorum ama çoğu böyle ve o çocuklar dünyanın en masum şeyleri onlara nasıl kiyabiliyorlar
Hayır isteyen çıplak olmak ister isteyen az açık olmak ister isteyen de kendini tamamen kapatmak ister bu insanlarun kendi seçimi bizim normallerimize göre insanlar kendilerini kisitlayamaz herkes kendini nasıl mutlu hissediyor sa öyle yaşamalı bir insan açık bir giyinince ya da kapalı giyinince değersiz felan olmuyor bir elbiseye göre insanın değeri anlaşılmaz