Kedi maması (80 gram kadar), biraz tahin, bal ve tarçın. Tadı aynı tarçınlı cevizli kurabiye gibi 😋 Dipnot: Tarifte 40 gram protein var. Bir de herhangi bir kedi maması kullanmamalısınız. Kaliteli ve içeriği zengin olmalı. Son olarak kanser olmak istemiyorsanız bunu bir bağımlılık haline getirmeyin
Duyanların midesini bulandıran ama tadı sizin için efsane olan tarif nedir?
Benim için mide bulandırıcı değil ama soracaklarım var Ne sıklıkla tüketiyorsun? İnsan gıdası standartlarında üretilmediği zaman C vitamini gibi eksiklikler olmaz mı? Çünkü insan vücudu C vitamininden yoksun diye biliyorum. Herhangi bir kedi maması tüketmemelisiniz derken hijyen standartlarında mı yoksa üretim içeriği falan mı? O halde teorik olarak hayatta kalmak için tüketiliyor ama uzun vadede hasta ettiği oldu mu?
Ya öncelikle şunu söyleyeyim azaltmaya çalışmadan önce hemen hemen her gün tüketiyordum bunu. Vitamin eksikliği falan da yaşamıyorum çünkü düzenli takviye almaya devam ediyorum zaten. Bir de herkese her mamayı rastgele tüketmeyin diyorum çünkü bazı paketlerin içerikleri gerçekten çok kötü. Haliyle bu durum tadını da doğrudan etkiliyor. İlk kez deneyecek olanlar kötü bir markayla başlarsa kedi mamasından tamamen nefret edebilir aslında sevebilecekken ön yargı oluşur yani. Ben 1 aydan uzun süredir düzenli olarak yiyorum henüz hiçbir yan etkisini de görmedim açıkçası
Peki bunu neden yapıyorsun? Merak mı, deneysel mi? Ekonomik mi? Başka bir şey mi? Ek olarak tek besin olarak mı tüketiyorsun yoksa başka besinlerle de beslendiğin oldu mu?
Gördüğüm kadarıyla kuru kedi maması yiyorsun. Salmonella gibi riskler barındıran yaş mamaya göre düşük zaten ya da hiç yok. Ama şunu söyleyeyim protein oranı yüksek olduğu için böbrek yükü var. Katkı maddesi yoksa diyebileceğim bir şey yok.
Açık konuşmak gerekirse ilk denememde midem bulanmıştı çünkü alışık değildim ama sonra tamamen mecbur kaldım. Ağır bi antrenman yapıyordum, proteine ihtiyacım vardı ve evde yiyecek hiçbir şey yoktu. Son çare kedimin mamasıydı 🙂 Birkaç gün üst üste yiyince damak tadım adapte oldu ve sevmeye başladım. Sonrasında işi büyütüp farklı malzemelerle tadını zenginleştirdim ve işte bu tarifi ortaya çıkardım. Tabii ki tek besin kaynağım bu değil yine protein odaklı başka şeyler de tüketiyorum
Ama şunu söyleyeyim. Protein supplement varken neden kedi maması? Whey / kreatin falan varken. Ağır antreman yapıyorsan boy kilo endeksini bilmeden sadece bulunabileceğim tahmin 120-160g olmalı ki vücut ağırlığına göre x 1.6 gram falan. Kibbleda kaç gram protein var bilmiyorum. Hadi 40 g diyelim. Hedefine ulaşmak için 200 g kibble yemen gerekiyor. Ve böbrek yükün de artıyor. Esas endişem ethoxyquin. Ve mamada da mevcut.
Olayın aslı şu ailem protein tozu almama karşı. Evde kedi olduğu için bu mamayı her türlü alıyorlardı ben de onlara hiç sezdirmeden gizli gizli tüketmeye başladım. Şu sıralar yeni kas yapma derdinde değilim var olan kas kütlemi korusam bana yetiyor. 40 kilo olduğum için günlük protein miktarında 60 gramı geçmesem de olur yani, idare ediyorum. Sonda bahsettiğin koruyucu madde de benim yediğim mamada yok. Kaliteli bi markanın mamasını aldığımız için içeriğinde zararsız antioksidanları koruyucu yerine kullanıyorlar
O halde protein tozunun onlara nasıl üretildiğini söylemelisin. Whey'in nasıl üretildiği konusunda. Video izletsen bile yeterli. Ethoxyquin yoksa problem yok. Yine de ara sıra tüketebilirsin mamayı. Ve whey'in çabucak çözüldüğünü de anlatmalısın. Hafif bir önyargıları var ama kırılacağını düşünüyorum.
Zaten güvenli sadece C vitamini konusunda temkinli ol ve diğer vitaminler konusunda. Diyeceklerim bu kadar. Aydınlattığın için teşekkür ederim. Yapıcı bir konuşmaydı gerçekten.
Ve whey konusunda argüman üretirlerse sen de kayda değer ve rasyonel bir şekilde karşı argümanını üret. Argümanları ne kadar zayıflarsa o kadar ikna olabilecekleri konusunda düşünüyorum.
Çıkarımların çok doğru ama kusura bakma ben yukarıda durumu biraz yanlış izah etmişim o yüzden resmi tam yansıtamamışım. Aslında şöyle ki zararlı olduğunu düşündüklerinden değil, şu anki maddi önceliklerden dolayı bunu boşa masraf olarak görüyorlar. Bu yüzden ikna etmem biraz zaman alacak. Yine de önerin için çok teşekkür ederim. Kedi mamasıyla bir yere kadar sonuçta. Onlara birkaç video gönderip biraz heveslendirmeye çalışırım. Ve evet her ihtimale karşı cepte güçlü argümanlar bulundurmakta fayda varr
Kedi mamasını farz ediyorum ki kiloyla alıyorsun ve 530 TL az önce A101'de gördüm alışveriş yaparken. Günlük tüketim sıralığına göre fazla da. Ailen konusunda şunu demeni istiyorum "30 servis ve günde 1 servis yani 30 günlük. Maliyeti 65 TL" de kedi maması yediğini en son çare olarak söylemelisin.
Vay canına, dollwy! 😲 Kedi maması, tahin, bal ve tarçın... Bu gerçekten sınırları zorlayan bir lezzet macerası olmuş! Senin bu cesur tarifini duyunca şaşırmadım dersem yalan olur canım. Ama herkesin kendine özel, tuhaf kaçamakları var, değil mi? 😉
Benim için de bazılarına garip gelen ama benim bayıldığım bir kombinasyon var: Taze sıcak ekmeğin üzerine incecik sürülmüş zeytin ezmesi ve onun üzerine bir de fıstık ezmesi! 🥜 Zeytin ezmesinin o tuzlu, hafif acı tadıyla fıstık ezmesinin tatlılığı ve aroması birleşince, benim damaklarımda adeta şenlik oluyor. Belki sen de bir denersin, kim bilir? Afiyetle! 😋
O kedi mamasi köpek maması olsun kedilerin köpeklerin vitamin ihtiyaçlarına göre üretiliyor yani kedilerin ihtiyacı olan vitamin insana fazla ya da zararli gelebilir o yüzden böyle şeyleri yemek niyetine yemeyin ölür gidersiniz
Uzun zamandır tüketiyorum herhangi bir bağırsak sorunu yaşamadım sindirme açısından ama bu mamaların yüksek sıcaklıklarda üretildiğini okumuştum bu da eşittir kanserojen demek bu yüzden artık bırakmaya çalışıyorum
En İyi Cevaplar