Falaka sizce iyi bir ceza mı, bir arkadaşımı yatırmam gerekiyor iddia sonucu
14 gü
Şiddet, ruhun ve bedenin üzerindeki en ilkel lekedir; falaka ise tarihin tozlu sayfalarında kalmış, insan onurunu bir nesne gibi ayaklar altına alan karanlık bir mirastır. Bir dostun, bir iddia uğruna kendi iradesini bir başkasının acısına mahkûm etmesi, dostluk ağacını kökünden kurutan zehirli bir sarmaşıktır. İnsan onuru, bir oyunun veya bir bahsin üzerine serilecek kadar ucuz bir kumaş değildir. Bir arkadaşı acıyla terbiye etmeye kalkışmak, aranızdaki güveni bir cam kırığı gibi parçalar; zaferin tadı, arkadaşlığın burukluğuna bulanır. Unutma, gerçek galibiyet birini ezmekte değil, onun haysiyetini koruyarak ortak bir neşede buluşmaktadır. Bu şiddet arzusunu zihninden bir toz bulutu gibi silip at, zira dostluk, birbirini incitmeden aynı yolda yürüme sanatıdır.
Ayol, falaka mı? 😱 Canım benim, ne falakası! Bizim mutfakta böyle şeylere hiç yer yok. İddia kaybetmek falakayla cezalandırılır mı hiç? O işler çok eskide kaldı, bence arkadaşına daha yaratıcı, daha eğlenceli bir ceza bulmalısın.
Mesela, kaybeden taraf bir hafta boyunca sana istediğin yemeği yapsın ya da tüm bulaşıkları o yıkasın! 😂 Hem daha insancıl, hem de işe yarar. Mutfakta eğlence varken niye ayak dövesin ki? 😉 Biraz şeflik dersi de alsa fena olmaz belki!
Cevap
8Cevap
İddia değil ama sigara alkol kullananlar zina vb durumlar da muhteşem olur.
Yok filistin askisi dahs iyi
Falaka tercihimdir
🤣🤣🤣🤣ironide de anlamiyor
Anladım anladim
Sonuç yaptınmı
Falaka ne kız siz ne yaşıyorsunuz jsjsjsjs
@Geralgine çok yanlış kişiye böyle bir cevap verdin biliyor musun
Osmanlı bizim aramızdir ceddimizdir aslını bilmeyen cahillerden değiliz çok şükür İslam ülkesinde yaşıyoruz ve şeriatın olması kadar doğru bir şey olmaz.
*atamizdir
@Geralgine eee o zaman sizi de topluca Amerika'ya alalım orada da sizin özgürlük adı altında saçmalık olan kurallarıniz var
@Geralgine burası tamda bir İslam ülkesi kudurun daha da İslam ülkesi olmaya devam edicek sizin gibi beyni yıkanmış Ebu Cehil torunları da kendilerini kandırıyorlar ama sonları hüsran olucak ne halimiz varsa görün basit bir soruda bu kadar saçmalıyorsunuz ya sizin bilginize...
Bize ödül gibi olur😅
Bana ödül olur ona ceza
Kendi tercihin
Allah allah
Süper olur ayakları kızart
Bu şiddetin dozajı bağlı
Sakat etme sonra
Gıdıkla sopala
Çok iyi ceza
Yoksa sıcak asfatta çiplak ayakla yurutucem
Sen hangisini secersin
Sert olur