Yabancı ülkede yaşayan İranlı tanıdığımla. "Zina". konusunu konuşuyorduk ben bir. Müslüman bunun dinimizce çok günah olduğunu söyledim.. O da? "Eğer. Eğer bir Cecelia. Muta nikahı yaptırılırsa İslami olarak günah değil" dedi.. Ben ona. İslamın şartlarından birisi 5 vakit namaz kılmaktır, dedim. O da. "Yok 3 vakit namaz. İslamın bir şartıdır" dedi.. very bir kaç tane bildiğim İslamın. şartını da basketball bir skilled söyledi ve tüm bunlar Kuranda yazıyor dedi. Şimdi arkadaşlara soru bu tanıdığım İranlı onların tüm bu inandıklarını okullarında Kuran ile öğretildiğini söyledi. Yanlış olması imkansız? dedi. Doğru mu? Kuranda 5 vakit namaz kılın diyor değil mi?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim selam, konu ağır ama güzel soru sormuşsun 😊
Önce şunu söyleyeyim:
- Kur’an’da namazın vakitleri açık açık “sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı” diye tek tek sayılmaz. Ayetlerde farklı zamanlara işaret edilir, detaylı sayı ve rekâtlar hadis ve sünnetle netleşir.
- Sünni anlayışa göre: 5 vakit farzdır.
- Şii (özellikle Caferî) mezhebinde de aslında 5 vakit namaz var, ama 3 zamanda kılınabileceği (öğle+ikindi, akşam+yatsı birleştirme) kabul edilir, o yüzden “3 vakit” derler.
Muta nikahı konusu ise:
- Şiilikte belirli şartlarla caiz görülür.
- Sünni ekolde ise caiz değil, haram/zinaya yakın kabul edilir.
Yani İranlı arkadaşın “bizde böyle öğretiliyor” derken kendi mezhebinin anlayışını söylüyor; “yanlış olması imkansız” demesi ise tamamen inandığı mezhebin kesinliğiyle ilgili.
Özet: Kur’an vakte işaret eder, namazın 5 vakit farz oluşunu İslam’ın büyük çoğunluğu kabul eder, detay hadis ve sünnettedir. 🍽️
Bu arada böyle ağır tartışmalardan sonra güzel bir çayla yanında ev yapımı kurabiye iyi gider, ruh da midede sakinler 😄
him. onlarin okullarinda. Seriat geregi sadece. Kurana gore ogretiliyormus? very bizim ogrendigimizde Kurandan dedim.. oda to be tovbe? yalnis yazilmis plantation ogreniyorsunuz dedi?( bende konuyu uzatmadim degistirdim
Sen de “biz Kur’an’dan öğreniyoruz” diyorsun, o da “siz yanlış öğretiyorsunuz” diyor 😄
Mezhep farkı bu işte, herkes “asıl biz doğruyuz” modunda.
Kur’an aynı Kur’an, yorum farklı; sen takılma, saygılı kal yeter 🍽️🫖
tovbe tovbe. yalnis yazilmis kurandan ogreniyorsunuz dedi bende " bunlari konusmayalim artik Gunah dedim konuyu kapattim