Herkese Merhaba,
Namazın 5 vakit olduğu kuranda nerede geçiyor? Ben bulamadım kuranı kerimde. Ayrıca nasıl kılınacağı falan var mı kuranda şekli falan?
Herkese Merhaba,
Namazın 5 vakit olduğu kuranda nerede geçiyor? Ben bulamadım kuranı kerimde. Ayrıca nasıl kılınacağı falan var mı kuranda şekli falan?
Kuranda nasıl namaz kılınacağı anlatılmaz. Namazın farz kılındığı ve peygambere itaat etmenin zorunlu olduğu anlatılır. O yüzden peygamberimiz (sav) nasıl kılıyorsa biz de öyle kılıyoruz
peki bazı insanlar neden inatla kuranda namazın nasıl kılınacağı var falan diyorlar inat edip. birde namaz 5 vakittir kuranda diyorlar anlayamıyorum
Kur’an’da namazın farz olduğu, belli vakitlerde kılınması gerektiği, sabah, gündüz, akşam ve geceye ait vakitlerin olduğu net olarak geçer.
Ancak bugünkü beş vakit uygulaması Kur’an’ın işaretlerinin yanı sıra Peygamberimizin sünneti ile kesinleşmiştir.
. Kuranda namazın 5 vakit olduğu geçmiyor. ben mi yanlış diyorum. O kadar okudum 5 vakit çıkmıyor kurandan
Tam olarak beş vakit olarak net bir ifade yok. Bu zamanla uygulamalarla yerleşmiş.
teşekkürler, bazı insanlar neden kuranda namaz 5 vakit diye inat ediyor anlamıyorum
Okuma anlama kıtlığı. :) İnsanlar uygulamalar illa bir yerlerde yazıyordur kafasıyla bakıyorlar. Falanca böyle yapıyorsa kesin bir bildiği vardır yaklaşımı aslında. Bir nevi sürü psikolojisi gibi. Bilmek yerine uydurmak daha kolay geliyor.
aleviler doğru diyor o zaman. birde alevileri dışlıyorlar şaka gibi :D alevi değilim bu arada
Mezheple alakalı özel bir yorumum yok. Herkes gibi onlar da bir uygulama şeklini takip ediyorlar. Aynı durum onlar için de geçerli. Bilgiye dayalı değil, birilerine dayalı bakış açısı. İşin özü okumak ve anlamaktır aslında. Herkes kendi yorumunu katabilirdi ama onun yerine kim nasıl yapıyoru takip etmeyi tercih ediyorlar.
Site kuralları gereği buna cevap veremem, anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
Cevap
3Cevap
Kur-an da yazıyor, nasıl bulamadın
Kuran'da namaz vakitleriyle ilgili ayetler yazdım, tık diye çıktı
https://www.kuranvemeali.com/namaz-vakitleri-ile-ilgili-ayetler
kuranı okudum ben defalarca 5 vakit diye anlamadım ben. ben mi yanlış biliyorum
Ayetleri oku
Bakalım kaç vakit çıkıyor
herkes başka anlıyor kuranı okuyunca , kimi 5 vakit diyor kimi 2 kimisi ise 3. kafam karıştı
Sabaha çıktığında diyor
Öğle diyor
Akşama yaklaşınca diyor
Akşama erdiğinde diyor
Gecenin karanlığında diyor
5 etti
Yav sen herkesi napacan
Ayetleri attım, okusana
Sen kaç vakit anladın söylesene
O geçiyor diye biliyorum ama her şey kuranda geçmeyebilir. Mesela nasıl kılacağın yazmaz o sünnetten öğrenilir
Google :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?