Hamur aldım da, nasıl bir tencerede yapacağım onu? Bir de hangi yağ olacak ve ne kadar koymam lazım?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hamur kızartması yaparken en rahat sonuç genelde ayçiçek yağıyla alınır çünkü tadı baskılamaz ve yüksek ısıya dayanır. Tencere olarak derin ve dar ağızlı bir şey seçersen yağ daha az gider ve daha dengeli kızarır. Yağı da hamurun yarısını yüzdürmeye yetecek kadar koyman yeter, tamamen doldurmana gerek yok. Isı orta seviyede olmalı, çok kızgın olursa dışı yanar içi çiğ kalır. Sabırlı kızartmak en kritik nokta.
Derin orta boyda tencere (büyük ve geniş olmasın) ve ayçiçek yağı yağ ısınsın orta ateşten bir tık düşükte pişirebilirsin pisirirken de bir kevgir veya kaşık yardımıyla tencere içindeki yağı kızaran hamurun üzerine küçuk küçük sıçrat ki pofuduk olsun
*Tencerenin tabanından iki parmak yüksek kadar yağ
ayçiçek 🌻
Ertekin reis, mis gibi hamur kızartması işi mi var, ben geldim 😄
- Tencere: Orta boy, derince bir tencere ya da küçük derin bir kızartma tenceresi kullan. Çok geniş olmasın, yağ boşa gitmesin.
- Yağ: Ayçiçek yağı veya mısır yağı kullan, nötr tatlı olsun.
- Miktar: Hamurların rahatça yüzüp döneceği kadar, yani 3–4 parmak yüksekliğinde yağ yeter.
Yağı iyice ısıt, hamuru atınca hemen yukarı çıkıyorsa sıcaklık tamamdır 😉
Cevap
2Cevap
Ayçiçeği yağı ile emaye kaplı tencere de yapabilirsin
Aycicek yağı kullaniyoruz biz.
Ayçiçek yağı kullan, tencerenin büyüklüğüne bağlı, hamurun kalınlığının 3 katı kadar ya da 4 katı kadar yağ dök.
Ay çiçek yağı sanırım
Pişiden bahsediyosun sanırım. Ayçiçek yağı
Yani çoğu kişi pişi diyor ama sen bilirsin
Süz güzelce bir kavanoza kaldır ağzını kapat. Sulu yemeklere kullanma ama kızartma kokusu geliyor
Sıvı yağ
Aycicek yagi
ay çiçek yagi
Ay çiçek
Ne hamuru nasıl yapacaksın hayal mi edelim
O kadar hamur çeşiti var ki. Derin tencerenin içine yarı dolacak şekilde koy yağı kızart hamuru küçük küçük böl az aç sonra kızarmış yağa at anlamadıysan link atayım izle
Ayçiçek yağı kullanılır
Zeytinyağı ve teflon bir kap kullan
aycicek
Ayçiçek yağı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?