Tabikide zeytinyağı bildiğim kadarıyla en faydalı yağızeytinyağı salata ve yemeklerde ondan kullanıyoz ama tabi bunun dışında hindistan cevizi yağı var isteyen onuda kullanır oda faydalı mesela tatlılarda zeytinyağı kullanmayanlar hindistan cevizi yağını kullansınlar tatlılarda güzel olur tabi kişiden kişiye damak tadına göre değişir bu arada peygamber efendimiz (s. a. v) ne diyo "Zeytinyağı yiyin ve onunla yağlanın, çünkü o mübarek bir ağaçtandır." (Tirmizi, atime 43; İbn Mace, at'ime 43; Darimi, at'ime 20) buyurduğu sahih hadis kitaplarımızda geçmektedir. Bazı kitaplarda: "Çünkü o hoş ve mübarektir... Çünkü onda yetmiş derde deva vardır, cüzzam da bunlardan biridir. Basura iyi gelir..." (Hindî, Kenz, X/48) gibi ilaveler de vardır.
Bu arada sorularla islamiyet sitesini herkese tavsiye ederim sitede arama yerine istediğinz bişeyi yazınca onla ilgili tüm bilgiler çıkıyo tabi dini yönden tüm bilgiler demek istedim
Zeytin yağını kullanıyoruz genelikle. Tabi ege bölgesi zeytin zeytin yağı fazlasıyla kullanılıyor. Hatta sabah bir fincan içen bile oluyor. Çorbalara tereyağı kullanıyorum. Kızartmalara ayçiçeği yağı. Ama genelde zeytin yağı. Oda kendi yağımız olmazsa ağır bir koku ve acı bir tadı oluyor
Her yemekte zeytinyağı kullanmaya mutlaka özen gösteririm. Gem faydalı hemde lezzetli oluyor. Çiçek yağda yapıldığı takdirde ağır bir koku oluşuyor yemekte. Bu yüzden mutlaka zetyinyağı tercih ederim. Kek ve tatlı türlerinde çiçek yağ kullanırım okadar. 🙂
Sizin keklerinizin de tadından yenmiyor anladığım kadarı ile... Şu paylaştığınız kek görselleri canım çekiyor canımm ama hırs yaptım yapacağım o kekten
Ya Sena birşey rica edeceğim ama yanlış anlamazsan şu tencere usulü sufle basit gibi canım da ne zamandır tatlı çekiyor malum tatlı yapmayı pek bilmem acaba tarifi atma şansın var mı internettekilere de pek güvenemedim rezil etmeyeyim ilk seferimden
Ben her yemeğimde ayçiçeği yağı kullanıyorum. Bir zamanlar meraktan denemediğim yağ kalmadı lakin yemekte garip tat verdiği için geri ayçiçeği yağına dönmüştüm.
Sıcak yemeklerde her zaman ayçiçek yağı, pilavlarda tereyağı, bazı tencere yemeklerinde ayiçek yağı+tereyağ ve zeytinyağlılarda mutlaka ve sadece zeytintağı
Tereyağ her ne kadar yesem de ağır bir tadı ve kokusu oluyor. Bu sebepten genelde Zeytinyağı kullanıyorum. Geçenlerde kabak çiçeği dolması yaptım şöyle zeytinyağlı iç hazırladım miss gibi oldu
Zeytin yağlı yemeklerde zeytin yağı Kızartma yemeklerinde ayçiçek yağı Tatlılarda Hindistan cevizi yağı Sütle beraber çörek otu yağı ve daha bir sürü yağ kullanırım mutfağımda