Tereyağı
Ayçiçek yağı 🌻
Zeytin yağı
Hangisi daha sağlıklı sizce?

Türk kültüründe yemeklerin yeri başkadır, yemeklerde yağın yeri de bambaşkadır. Türk yemeklerine lezzetini ve aromasını veren asıl öğelerden birisi salça diğeri ise yağdır.
Peki hangi yemeklerde hangi yağ kullanılır?
Tereyağı: Türk yemeklerinin baş tacı olan bir yağdır. Neredeyse tüm sulu yemeklerde, pilavlarda, yumurtalı yemeklerde, mayalı veya mayasız hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Kullanıldığı her yiyeceğe eşsiz bir lezzet verir.
Zeytinyağı: En sık olarak kullanıldığı yemekler sebze yemekleridir. Örneğin zeytinyağlı taze fasulye, pilaki, enginar, dolma, sarma gibi yemek çeşitleri için zeytinyağı olmazsa olmazdır.
Ayçiçek yağı: Fiyatının daha düşük olduğundan ülkemizde neredeyse tüm yemekler ayçiçeği yağı ile yapılmaktadır. Sulu yemekler, pasta, börek gibi hamur işleri, pilav, makarna ve özellikle de kızartmalarda yüzde seksen oranında ayçiçeği yağı kullanılmaktadır. 🍀🌻🌼
Bunu anneme sorsan sadece sıvıyağ der ama bana sorsan benim mutfağımda binbir çeşit yağ var ayçiçek yağı, zeytinyağı, margarin, fındık yağı, tereyağ, mısır yağı ben hangisi yemeğe lezzet katarsa onu kullanırım
Halis Mulis Hataydan gelme zeytinyağı... Tertemiz... Markettekiler gibi kargacuk burgacık sahte olanlardan değil... Yumurta kızartırkende tereyağı... Ayrıca en sağlıklı yağ zeytinyağıdır... Ayçiçek kullanmam sevmem ıghhh.. Margarin zaten fos zarardan başka bir şeyi yok...
Hataya gitmiş ve bir süre yaşamış olarak 1 soru sorayım hatayda zeytin bahçeleri var mı? Olmayan Zeytinliklerden nasıl yağ üretiyorlar acaba
@hakansalihoglu_88 Hatayın altınözü ilçesine gitmiş olaydın orada ki zeytin bahçelerini görmüş olurdun... Ha gerçi devletimizin zeytinciliğin anasını bellediği için bir şeyde kalmadı... Hatayda ki zeytin bahçelerini görmediysen ya da Hatayın dışına çıkmadıysan bu senin hatan... Vakti zamanında Hatayda üretilen zeytinyağları Yurt dışına gönderilirdi İskenderun limanından gemilerle...
Bayaa baya gezdim hatayı tütün tarlaları bile gördüm lakin gerçekten zeytin bahçelerine denk gelmedim nar bahçeleri bile vardı ama zeytin hiç görmedim
@hakansalihoglu_88 Dediğim gibi DEVLETİMİZ sağolsun... Zeytin bahçelerinin büyük bir kesimi yokedildi... Şu an var ama eskisi kadar geniş çaplı değil artık... Bana gelende artık şahıs bazlı özel olarak geliyor 2 teneke... Sıfır asitli olarak ve bekletiyorum tatlanıyor ve öyle yiyiorum...
Anladım. Zaten muğlada vs zeytin bahçeleri imara açıldı o yüzden devlete ne desek boş
@hakansalihoglu_88 Bu gidişle arsa alıp kendim dikip yaptıracam... o noktaya geldi durum ... dışardan gelenler zaten beş para etmez... marketlerdekişler saf değil karma çorma , zeytinyağının tadını bile alamıyorsun...
Arsa benimde aklımda
fındık yagı kanola yagı harıc hepsını kullanırım.. zeytınyaglı yemeklere extra bayılırım.. ayrı bı lezzet ayrı bı saglık.. benım kusurum damak alıskanlıgımdan kaynaklı makarnada margarın kullanmak.. napayım bılıyorum cok saglıksız ama alıstık ısten lezzetten tavız yok:)
Yakışıyor ama 😀 😀
eger baska yerdeysem hemen anlarım aycıcek yagını ve yemem:(
Ben alıştım ayçiçek yağına onunla yapıyorum artık.
Margarin ağır gelmeye başladı.
Zeytin yağını yaprak sarmada kullanıyorum.
sımdı hıc aklımızda yokken nerden geldı bu yaprak sarması aklımıza:))
Benim işgüzarligim ahahah 😂 😂
zor zanaat her erkegın harcı degıl:)
Yapan da güzel yapıyor var etrafımda 😃
atom bombası yokmuydu:)
😀 😀 😀
Teşekkür ederim 😇
Rica ederim 🙂
Cevap
55Cevap
Genelde tereyağı, zeytinyağı ve ayçiçek yağı tercih ederim.
Ayçiçek zeytin ve tereyağ margarin yok
Özellikle tercihim yemek yaparken zeytinyağı kullanırım. Eğer mis gibi omlet yapacaksam tereyağı kullanırım oda çok nadir. Ama zeytinyağının verdiği lezzeti başka yağ vermez açıkcası. Hem daha sağlıklı hem daha hafif
Has zeytinyağı tereyağı ve ayçiçek yağı kullanıyorum.
Yemeğine göre değişirdi bir zamanlar. Bulgur pilavını tereyaglı yapardım. Tencereyi bile yiyesim gelirdi 😀
Ahahah 😂 😂
Yemek fenosu olmamışsın daha. Sadece zeytinyağ tüketirim.
Direniyorlar 😃
Ya teşekkürler 🤗🌸
zeytin yağlı her şeyi severim.. ama ağırlıkla salatalar da kullanırım.. şimdi sıcacık ekmeğe tereyağ tulum yeşil zeytin salatası olacaktı eyvah eyvah 😭😭
İç yağı ve tere yağı. Hatta iç yağını tereyağında kızartıp yiyorum. Yağ önemli, besin piramidinin tepesinde bulunuyor sonuçta 😂
Margarin hiç kullanmıyoruz ama yemeğine göre diğerlerini kullanırız Zeytinyağı ayçiçek tereyağı kullanıyoruz genelde ama daha çok tereyağı...
Zeytinyağı tabiki en sağlıklısı. Orjinal tereyağı da az olmak koşuluyla arada tercih edilebilir. En zararlı bitkisel ve hayvansal yağlar..
Yumurta ve pilava tereyağ salata ve sebze yemeklerine zeytinyağı kizartmalara çiçek yağı pasta boreklerede margarin kullanıyorum
Zeytinyağı çok sağlıklı özellikle soğuk sıkım zeytin yağı kullanmakta fayda var. Birde organik olmasına dikkat edilmeli
margarin hariç, diğerleri duruma göre. pilavı tereyağlı yapmalı, zeytin yağlı sevemedim misal.
Çok nadir yağ kullanırım. Zeytinyağı veya sıvı yağ.. Margarin asla kullanmam
Tereyağı ve zeytin yağı. En sağlıklılarıda bunlar en güzelleride :)
zeytin yağı kullanırım fakat tereyağı daha sağlıklı
Salatalarda ve kızımın yemeklerinde zeytinyağı kullanıyorum.
Yaptığım yemeklerde ayçiçek yağı.😊
Zeytin yagli yemekleri seviyorum ama onun disinda aycicek oluyo
Ayçiçek yağı yemek ve kizartmalarda zeytin yağını salatalarda
Bir aktar olarak zeytinyağı tavsiyemdir.. Hatta kızartma patatese bile eklenmelidir
ayçiçek / tereyağı
zeytin yağını esasen salatalarda kullanırım
Çoğunlukla zeytinyağı, asla margarin kullanmam. Kullandığım tarife göre değişiyor yağ seçimim.
Yemeklerde saf zeytinyağı, salatalarda kabak çekirdeği yağı 😍
Zeytinyağı ve margarin hariç duruma göre katı sıvı kullanırım
Normal bildigin yag guzel ve mutlu gunlerde zeytinyagi %100 hakiki
Margarin hariç hepsini kullanirum yemegine gore değişir. her yemege yakışan bir yag var
Sağlığını bilmiyorum da bize zeytin yağı ucuzdan geldiği için kızartmayı bile zeytinyağından yapıyoruz :D
Çiçek yağı genelde zeytin yağının kokusunu pek sevmiyorum ama daha sağlıklı oluyor tabi
Saf zeytin yağı kullanıyorum. Hem sağlıklı, hem lezzetli.
Ben genelde gress yağı kullanıyorum.
her yemeğe farklı yağ kullanılır ^^
Zeytin yağı tabi ama pahalı olmasa keşke 🤦🏼♀️
Annem mısırözü yağı kullanır
Varsa tereyağı icat ya.
Doğal zeytinyağı ve yine katkısız tereyağı
Argan yağı, aloevera, badem yağı falan.😃
Zeytinyagi ve tere yagi vazgecilmezim
Zeytin yağı hakiki Muğla dan geldi
Hepsini de kullanirim
Tereyağını en çok kullanıyoruz galiba
Ege Türkü olarak elbette zeytinyağı
Domuz yağı 😂😂😂😂
Haram haram 😃😃
😂😂😄 kizcaginizi düşünmüştüm iyi bari
Tabi ki 😀
Sorunuza ithafen cevap zeytinyagi diyorum. :)
Hamarat iseniz yemeğinizden yemek isterdim , mideme çok düskün biriyim, gerçekten güzel yemeklerden kaçamıyorum 1😂😂
En ucuzunu kullanıyoruz.
Zeytinyağı ve tereyağ.
tereyağı çicek yağı zeytin yağı
Margarin hariç yemeğe göre değişiyor.
Yemegine göre hepsini kullaniyoruz.
margarin eve giremez diğer 3 ünü de kullanırım
Zeytinyağı genel olarak
Her zaman her yerde zeytinyağı
Ayçiçek veya arada Margarin
Zeytin yağı en sağlıklısı
Zeytin yağı , tereyağ
Yemeğine göre değişiyor