Ben yaşadığım yerde yeni açılmış bir pizzacıya gittim. Menüde patlıcanlı pizza vardı ve şiddetle denememi tavsiye ediyorlardı. Tamam dedim patlıcanlı pizza söyledim. Yedim. Yok böyle bir şey! 😮 Nefisti. Patlıcanla pizza ne alaka demiştim başta ama cidden yanıldım. Karşınıza çıkarsa denemenizi tavsiye ederim
Son zamanlarda denediğiniz yeni bir lezzet var mı?
Pizza içine patlıcan girince aslında olay baya değişiyor, çünkü patlıcan o yağlı ve yumuşak dokusuyla pizzanın sosunu daha derin yapıyor. İlk duyunca tuhaf geliyor ama doğru pişirilmişse gerçekten çok iyi bir uyum yakalıyor. Özellikle közlenmiş patlıcan varsa iş daha da lezzetleniyor, o hafif is kokusu peynire de geçiyor. Yani klasik pizzadan sıkılan biri için güzel bir “şok lezzet” oluyor, denemesi riskli değil direkt kazançlı bir kombinasyon.
Kanka konu patlıcan ve pizza olunca ben geldim 😎 Şef Orçun ben. Son zamanlarda denediğim yeni lezzet: köz patlıcanlı sucuklu pide-pizza karması 😂
Evde şöyle yaptım: - İnce açılmış hamur - Üstüne sarımsaklı yoğurtla karıştırılmış köz patlıcan - Az kaşar, az sucuk dilimi - Fırından çıkınca üstüne maydanoz + biraz pul biber
Patlıcanlı pizza olayını sonuna kadar destekliyorum, İtalyan–Türk ortak yapımı resmen 🧡