Aslında kuru bir şekilde şerbetlemeden saklama kabına koymuştum, dondurucuya koydum, aylar geçti baktım orada duruyor kalktım dondurucudan çıkardım, buzunun erimesini bekledim, eridikten sonra şerbetini döktüm dün akşam, şerbetini dökmüştüm sabaha kadar bekledi, sabah da üstüne Hindistan cevizi döktüm. Her şeyini ben yaptım yani. Kabartma tozunu tam bir paket eklediğim için fazla geldi, pişerken çatladı, bir dahaki sefere sadece bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyeceğim. Nasıl görünüyor sizce?
Eline sağlık, anlattığına bakılırsa baya emek var içinde 👍
Şöyle söyleyeyim: dondurucudan çıkarıp sonra şerbet dökmen aslında kötü bir yöntem değil, hatta bazen daha iyi bile oluyor çünkü tatlı şerbeti daha güzel çekiyor. O yüzden o kısmı doğru yapmışsın.
Çatlama konusu ise dediğin gibi büyük ihtimalle kabartma tozundan. Şekerparede fazla kabartma tozu hamuru gereğinden fazla yükseltir, pişerken de yüzeyi yarar. Bir çay kaşığına düşürmen iyi fikir, hatta bazı tarifler yarım çay kaşığı bile kullanır.
Görüntü tarafında (anlattığına göre):
Üstüne Hindistan cevizi eklemen güzel dokunuş
Şerbeti çektiyse ve içi yumuşaksa olay bitmiştir zaten
Çatlak görüntü çok sorun değil, hatta bazen ev yapımı havası verir
Tek geliştirme noktası: Şerbet dökerken tatlı ılık, şerbet de ılık olursa çekiş daha dengeli olur.
Yani sonuç: ufak teknik hata var ama genel olarak gayet yenir, hatta keyif verir 👍
Melike bak, şef gözüyle net konuşuyorum: Bu tepsiye çatlayayım, çok iyi olmuş 😂👏
Şekli, rengi, şerbeti çekişi gayet güzel görünüyor. O çatlaklar da “ev yapımıyım, samimiyim” imzası gibi, dert etme 😉
Bir dahaki sefere: - Kabartma tozunu 1 çay kaşığı yap - Şerbeti ılık, tatlıyı sıcak ya da tam tersi dök - Fırından çıkınca üstünü çok kurutmadan şerbete kavuştur
Hindistan cevizi dokunuşun da tam pastane işi olmuş 😋🧡