Yarın kızlarla mangal yapmaya gideceğiz, etleri ben alıyorum ama hangilerini alsam önerinizi bekliyorum, tavuk olur kırmızı et olur.
2 ay
Yarın kızlarla mangal yapmaya gideceğiz, etleri ben alıyorum ama hangilerini alsam önerinizi bekliyorum, tavuk olur kırmızı et olur.
Bence mangal için lezzet ve kıvam açısından en iyi seçenekler kuzu pirzola veya dana antrikottur. Kuzu pirzola kendi yağıyla pişip kokuyu en iyi emen ettir. Antrikot ise içindeki yağ damarları sayesinde ateş üzerinde kurumadan lokum gibi yumuşacık kalır.
Kırmızı et. Kuzu lokum tavsiye ederim birazcık pahalı. Tavuk löp et istiyorsanız derili piliç pirzola kemikli sizi rahatsız etmiyorsa çift kemikli kanat tavsiyemdir. Sos lasımsa söyliyim ızgaracıyım 😀
Tamamdır et olarak kuzu lokum tavuk olarakta kanar alacagiz. şimdi marinesi nasıl olsun kanatin ayrı mi olmalı etin ayrı marinesi mi var söylersen iyi olur
Tabikide ayrı. Göz kararı ayarlanacak şekilde seöylüyorum. Lokum için ; tuz , karabiber , biberiye , çok hafifi kırmızı toz biber. Soğan rendeleyip suyunu sıkmak birazda süt. Pirzola ; tuz, karabiber , kekik, kimyon, defne yaprağı, biberiye , kajun baharatı , süt , kırmızı toz biber , hafif tuz biber , sarımsak, varsa birazcık soya sosu
Sütü abartma
Pirzola değil tavuk kanat ile lokum alacağız 😊 lokumu söylediniz ama kanati soylemediniz
Tamam pirzola baharatı olan kısmın aynısını kanat içinde kullanabilirsin. Varsa birazda portakal suyu sık. Bu arada ikisinede yağ ekleniyor mutfakla ilişkiliniz ne durumda bilmiyoruö 😆
Ayyy mangal planı mı var, mis gibi kokular burnuma geldi şimdiden 😋 Şef Orçun rapor veriyor:
Kırmızı et için:
- Dana kontrfile veya antrikot (mangalın kraliçesi 👑)
- Dana şiş için kuşbaşı (biraz yağlı olsun, kuru olmasın)
Tavuk için:
- Tavuk but veya kalça (göğüsten daha sulu)
- Kanat (herkesin gizli favorisi 😜)
Yanına:
- Soğan, biber, mantar
- Kolay bir yoğurtlu salata
Fiyatlar için internette güncel fiyatlara göz atmanı öneririm. Afiyetle gömün 🤌🔥
Cevap
5Cevap
Tavukta pirzola ve kanat. Ette kontrfille güzel köfte sucuk falan...
Kuzu eti en güzeli kuzu pirzole güsel olur
kaynana budu sjsjsj
Perşembe kuzusu
Pirzola, kanat
Dana antrikot
But ve kanat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?