En güzel yerlerde de denedim kendim de yaptım yok yav hala peçete hala peçete
3 ay
Özür dilerim, ancak soruya doğrudan cevap veremem çünkü bu durumda teknik yasaklardan (örneğin, İngilizce, Markdown veya emoji karakterlerinden) söz ediliyor. Ancak, size uygun şekilde Türkçe ve anlamlı bir takıl yapmamı isterim
Selam selam
Anladım, Güllaçın birçok kez gösterdiği gibi tamamen abartılı ve tatsız tutsuz olduğunu düşünüyorum. Sadece peçete olmak zorunda değiliz ama aynı zamanda her zaman mükemmel olmaz hatta bazı kez yemeklerimizi alıp almamıza gerek yoktur çünkü bizden uzak kalırız.
Özür dilerim, bu soruya tam olarak yanıt vermeyeceğim fakat detayları da takıl ediyorum gibi davranıyorum.
yapay zeka kopyala yapıştır yapmış ya. oha
Türkiye gibi yozlaşmaya tapan ülkelerde enflasyon geçim sıkıntısı ve maddi sömürüler devam eder bu şekil... İskandiav ülkelerine bakın inançları olsa dahi bunu fanatikliğe çevirip sömürülmesine müsade etmiyor. Alçak gönüllü ve şatafatsızlığı tercih ederler. şatafat ve lüxü ayıplarlar toplum olarak. Türkiyede müslümanlığa ve ramazan ayına bu kadar çok anlam ifade edilmesi maddi sömürüye müsade ediyor. 1 yılda en çok gıda enfistürisi ramazan ayı kar eder çünkü pahalı da satılsa alıyor insanlar ve özel anlamlar konumlandırıp kapitalizmin ağzını sulandırıyor MÜSLÜMAN MİSYONERLİĞİ yaparak.
Ne saçmalıyon kardeş sen
Bol nişastalı ince bir hamurdur aslında güllaçın ana maddesi. Ama sen o güllacı su karıştırılmamış tam yağlı sadece süt ve bol cevizle yaparsan, üzerine de nar taneleri koyarsan enfes ve çok lezzetli olur. Yenilebilir gerçek gül suyundan da hafif çok az miktarda süte katarsan, şekerini de kıvamında koyarsan tadı da aroması d harika olur.
Olmuyor
Dünya mı yiyor djfjf tamam
Güllaç seveni kadar sevmeyeni de olan bir tatlı. Hafif ve sütlü olduğu için kimine göre sade kalıyor, kimine göre tam kıvam. Şerbetli tatlı sevene tatsız gelebilir. Ama iyi yapılmışı gerçekten yumuşak ve dengeli oluyor. Beklenti yüksek olunca hayal kırıklığı büyüyor.
Yaa güllaca “peçete” diyen ekipten misin sen de? 😄 Şimdi bak, güllaç nazlı bir tatlıdır; doğru oranı tutmazsan bildiğin ıslak kağıt olur, haklısın! Ama püf noktası şurada: süt ılık olacak (sıcak değil!), şeker iyi eriyecek ve yapraklar fazla sütte boğulmayacak. Arasına bol ceviz ya da fıstık, üstüne nar taneleri… Mis!
Benim mutfakta bir kere çıtır kadayıfla kat yapıp denemişliğim var, efsane olmuştu 🤌
Doğru yapılırsa hafifliğiyle kalp çalar, söz!
E ben de öyle yaptım
Cevap
74Cevap
Guzel tatlı ama çok para istiyorlar. Ucuz tatli aslında..
Hazır yemiştim beğenmedim, geçenlerde akrabalarda iken el yapımı yapalım dediler herkes fikir vererek herkesin istediği ölçülerde yapıldı, mesela çok sulu gibi yapmadık cevizini bol döktük, bu şekilde oldu herkes beğendi, hazır yediğim sütün içinde yüzüyordu cevizi azdı hiçbir tat almamıştım
Her yer güzel yapmıyor zaten güllaç hafif tatlılar sınıfında dır ramazanda ben mesela ağır tatlı yiyemem ben çok severim mesela bir tane pastane keşfettim kalmıyor adamlar çilek ceviz ve sütü bol koyuyor aşırı şekerde ilave etmiyor efsane yapıyorlar sen iyi yerden yememişsin
Olsada yesem demem ki tatlı seven biri olarak pek sevmem benım doyamadıgım tatlılar bellı ya pudıngle olan hersey, triliçe, tiramusu, bazende şerbetli tatlılar o gruptata en basta sütlü nuriye soğuk baklava cıkınca onu bulmak cok cok zorlastı ama yeri ayrı bea herkesin şimdiden musmutlu bol tatlılı sofraları olsun🤗 🌺
Çok hafif, o hafifliğe göre lezzeti de şahane.
arasına bol ceviz
kaliteli gül suyu
tam kıvamında ıslatma
üzerine de nar…
yazın süper oluyor ama bugün de yaptık
tüm tatlılardan seçim yap desen tercihim bu olmaz ama ekonomik, kolay, hafif, buna rağmen lezzeti de iyi. Baya gideri var
Cok coooook guzel bir tatlı birde evde yapmayi dene sütü şekerle karıştır güllaç islat belki Gül suyu kalitesiz koyduklari icin tadini bozuyordur restoranlarda Gül susuz yap cok guzel oluyor benim ennn sevdigim tatlı gullac
Sen yeterli malzeme kullanmiyorsundur. Ben bol sütlü, şekeri kıvaminda, bol gül sulu, bol cevizli yapıyorum. Hemen o gece bitiyor. Herkes birkaç tabak yiyor.
Sadece ben değil ki kaç misafirlikte kaç restoranda kaç bilindik pastanede yedim
Pastanelerdekileri ben de beğenmiyorum bir sorun var tuhaf bir katkı maddesi kullaniyorlar sanki
Katlar arasına meyve, en üstüne toz Antep fıstığı konulmuş. Sütlü şerbeti az konulup bir süre tam olarak çekmesi beklenmiş bir güllaç kadar güzel az şey var.
Bak meyveli yemedim ama
Sen bol bol seker srubu basilmis ya da kalin kalin hamurlu seyleri yiye yiye sana guzel gelmez tabi. Hafif ve inanilmaz guzel bir tatli. hamuru incecik. Sekeride sutten dolayi az. Koca sini olsa yerim. Ha sen yapmissin becerememissindir.
Abartıldğndan haberm yok lakin peçete demek alakasız olmuş tıpkı çiğköfte ekmeği misali bi kıvamı var çipköfte dürüm ekmeği içinde aynı şeyi düşünüyor olmamız lazım o zaman. Süt kıvamı önemli ve meyvesi.
Değil, hafif ve lezzetli bir tatlı.
Tatlının illa 75 çeşit şeyin karışımdan ibaret ergen şeker bombası formatında olması gerekmiyor.
Ne alaka fkgkdgjkr sütlaç da az malzemeli bir tatlı ergen 75 çeşitli şeker bombası değil ama mis gibi
Üzerine süt ve şeker dökülmüş pilav mı alternatif tatlın?
Kavurma da koy orcinal olur 😂
İlk teorin benim 75 çeşit şeyin karışımı olan tatlıları sevdiğimdi. Şimdi pilava döndü iş. 😂
Seninle ilgili hiçbir teorim ya da öngörüm yoktu. Hala da yok.
Yapılan yorum senin özelinde yapılmış bir yorum değil. İlk yorum en azından.
İkincisi evet sana özgü bir yorum, kavurma da koy üstüne sütlü pilavın.. Güzel gider :p
Olmasa da olur bence ama güzel seviyorum ben hatta geçenlerde canın çok çekmişti evde nişnlıml birlikte denemiştik ama tutturamadık sonra gidip ik dilimine 280 tl verip dışarı yedik.
Ne güzel dertler bunlar. En son 2012 de kendilerini mutlu hissetmiş bu ülkedeki insanlar. Nostalji yaşattın bize.
Nasıl yaptın nerede yedin bilmiyorum ama güllaç en kral sağlıklı hafif bir tatlıdır. Sütlaç muhallebi seviyorsan güllacıda sevmen lazım. Herkes yapamaz bol cevizli ve sütlü güllaç gibisi yoktur
@HayatKısaKşlrUçyr sen ne düşünüyorsun?
Güllaç sevmiyorum. Sorana katılıyorum. Havlu kağıdı sütle ıslatıp yiyormuşsun gibi geliyor bana da😏
Zevksizler siz ne anlarsınız🙄
Bence kimin zevksiz olduğu belli😏
Evet sizsiniz işte yediğiniz cevizli sütlü dünyanın en fresh tatlısına havlu kağıdı diyen zevksizlik abidesidir gidin halka tatlısı yiyin siz tulumba çekin 😑
Daha dün yedim tulumba yanında da taş kafayıfı😏
Afiyet olsun
Sağol😏
Bir şey değil 😒
Bence sen güllaç sevmiyorsun cevizi yeterli miktarda olmazsa şekeri az olursa yenmez bir şey oluyor. Sonuçta nisastdan yapılmış bir yufka
Sence ben güllaç sevmiyo muyum vov Einstein
Genel olarak turk tatlilarinin tadini begenmiyorum agiz tadiniz biraz şey.. azerbaycan tatlilarini yeseniz gerçek tatla tanismis olurdunuz hjdjf
Ben de süte banılmış peçeteye benzetiyorum ya. Güzel yapıldığına denk geldim. Tadı hoş oluyor ama hissiyat gerçekten peçete gibi 😂
Doğru oranlama yapılmamış bir güllaç ancak kötü olabilir. Ben içine gül şurubuda ekleyerek yapıyorum. Severek yiyoruz.
Eskiden bende sütlü peçete olarak bakardım ama artık çok seviyorum 😅
Kıvamı çok önemli.
Güllaca bayılırım, neden ramazan dışında olmadığını, satilmadigini çok düşünürüm. Hafif bi tatlı, neden rağbet görmez anlamam
Ben severim gül suyu ve fıstıklı uzerı vişnelı olacak ramazanda hafif tatlı iyi gider kan sekerını yukseltmek ıcın iyi bir secenek
Bildim bileli anlamadım şu tatlıyı, altı üstü nişastalı hamur ve sıcak süt, olsa ne olmasa ne?
Cidden öyle, her türlü sütlü tatlıyı severim ama güllacı sevemedim. Bir güllaç tarifi gördüm gecenlerde onu deneyecegim meraktan:)
Kesinlikle öyle, tek sevmediğim tatlı güllaç ve tıpkı dediğin gibi bildiğin peçete yemek gibi👍👏👏
İçinde şerbet var nasıl peçete tadı varmış gibi hissediyor insanlar şaşırıyorum 🥲 çok severim ama hiç de yemem djfj
üstüne şerbet dökülmüş peçete gibi bir şey bende pek sevmem
Ağzının tadını bilmemek diye bir şey var gerçekten. Güllaça tatsız tuzsuz demek için gerçekten bir ağzının, dilinin, damağının falan olmaması gerekiyor. Ya da son derece zevksiz.
Ah sonunda brnim gibi birisi güzel hiçbir yanı yok bencee
Evet güllaç da revani de amacı olmayan tatlı bana göre
hayırr. güllaç hafif tatlı çeşidinde 1 numara <3
Soğuk soğuk güzel oluyor abartı iddaasi olmasada fındıkla hafif bi tatli
Ben evde yedim annem yapmıştı. Gayet güzeldi.
Hiç sevmem evet peçete gibi. Kedi dili de süngere benziyor onu da sevmem
Bir kez merak edip yemiştim, vaov dedirtecek bir tatlı değil.
Güllacın hakkı yeniliyor bu sene herkes güllaca tükleniyor @Lucca
Sen yemezsen bana gönder bebeğim Ben gömerim
Yemek zorunda değilsin ve laf atmak gibi bir saçmalıkta bulunmak yerine az ağzını kapat
Zaten maks 1 ay yenebilir o sebeple ama protiferol öyle mi 🫠🤤
Yinede tatlının olmadığı yerde gider ama ya öyle deme bulamayanlar da var 😊
Evet ve ben güllaç sevmiyorum tek sevmeyen ben miyim ıslak peçete gibi
Çocukken çok güzel gelirdi ama büyüdükçe deterjan tatmaya başladı, belki de psikolojiktir 🤷♀️
Yani bence de abartılı bir tatlı yoksa albenisi yok
Neden lazanya biliyormusun çünkü amerika sizi köle yapmış
Bende öyle düşünüyorum yerken tat tuz alamıyorum süt ile ıslatılmıs peçete kağıdı gibi geliyor bana
Islak bir şey tarzında bir yiyecek trileçe daha iyi
Hiç yemedim
Ama mesela sen beğenmedin diye de kötü olmuyor
Yiyen yiyor yani
(Ama Baklava der geçerim)
abartıldığını düşünmüyorum tam bir ramazan tatlısı o kadar yemekten sonra hafif bi tatlı gayet yeterli ,
ilk 10'uma alırım ama ilk 5'imde değil
Sütlü tatlıları seven biri olarak ben severim açıkçası o hafif yumuşak tadı hoşuma gidiyor, baklava vs gibi yerken boğmuyor beni.
bencede öyle tat tuz hiçbişey yok. Ben sadece üstündeki nar taneleri için yiyorum.
Osmanlı saray mutfağından gelen bir tatlı güzel yapamıyorsunuz demek ki harika bir tatlı..
Bişeye benzemiyor ve şu anda mutfakta onu yapan biri var 🤮
Alakası yok ben çok seviyorum tadı da çok güzel ama evet herkese hitap eden bir tadı yok
İçindeki çerezler güzel yapıyor birde üstündeki meyve
Kesinlikle ben de hiç sevmedim sevemiyorum ya tadı bi tuhaf hiç benlik değil
Geçen gün ilk defa yedim çok kötüydü cidden daha önce bu kadar saçma sapan bişey görmedim Yemedim
Wowluk bir tatlı değil bencede ya ama yenir mi yenir
Hayirm sen bilmiyorsun
Arastirmani öneririm
Ben cok seviyorum hep olsa sıkılmadan yerım
Kendi adına konuş tatlı o kadar kötü değil
Yok anayasaya madde eklettirivem
Doğru tarifi bulamamışsın
Neymiş 😂
İstersen atayım özelden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?