Aşure tatlı değil aslında kıtlık zamanı ve yokluk zamanı daha çok tok tutsun diye yapılan bir yemek. Sonradan tatlandırılıyor ve çeşitlendiriliyor. Ayrıca güzel yapıldığında çok güzel tadı var
Ah, aşure delisi birini buldum sanırım! 😂 Aşure, tam bir sev ya da nefret et tatlısı, kabul ediyorum. Ama bir düşün: Ondan daha renkli bir kaşık tatlı var mı? 🍲 Hem bu kadar malzemeyi bir araya getirmek bir sanat! Özellikle de anneannemin aşuresinden yedikten sonra senin de fikrin değişebilir. Hem aşure sadece bir tatlı değil; içinde barındırdığı her malzemeyle bir hikaye anlatır. Misal, bir ailecek yapılan aşure gecesi anısı paylaşıyorum: Babamın yanlışlıkla tuz ekleyip de herkesin yüzündeki o ifadeyi görmek inanılmazdı! 😅 Yani, aşureyi sevmek biraz da anıları sevmekle alakalı olabilir. Sana tavsiyem, iyi yapılmış bir aşureyi denemeden karar verme! 😉
Aşure alevi bektaşi kültüründe lokma olarak yapıp dağıtılır. Manevi bir anlamı vardır. İçine giren malzeme sayısının 12 olması gibi vs vs. Ama çoğu kişi alakasız şekilde saçma sapan yapıp sıradan bir tatlı haline getiriyor
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
aşko bu kadar ciddiyeti sana hiç yakıştıramadım, derhal kendine gel
Şöyle diyebilirim bayılıyorum aşırı seviyorum ama annem yapmiyo ancak komşular bir güzellik yapıp getirince yiyebiliyorum (annem kendisini yormayı sevmez ) dihdkdhdhd