4 ayBir mutfak şefi olarak yazıyorum. Önce mercimekleri (4-5 kişilik bir çorbada 2 su bardağı yeter herhalde.) iyice suda yıka, hatta çırpma teli ile suda çırp iyice 2-3 defa tekrarla suyu iyice berraklaşsın, çeşmeden ya da hazır suyu koy tencereye doldur mercimekleri de at içine, mercimekle beraber rendelenmiş havuç (büyük boy 1 havuç yeterli) ve küçük doğranmış soğanı (1 orta boy soğan) da koy kaynasın,(ve de küçük bir tereyağ parçası (50-100 gram bile kafi) da koyabilirsin, belirgin bir lezzet verir) piştikten emin olduktan sonra, el brendir ı ile güzel çek onları, pütür kalmasın.. Terbiye olarak da alttan terbiye yap (çorbalarda alttan ve üstten terbiye olarak 2 ye ayrılır, terbiye yapımı) ayrı bir küçük tavada biraz biraz yağ ve unu iyice kavur, bu yapacağın çorbanın kıvamı için... yağ ve un karışımını biraz ekle karıştır, fokur fokur kaynadığı zaman, kepçeyi alıp yukarıdan döktüğünde net anlarsın zaten kıvamını.. En son tuz ve baharatlar.. Tuzu ilk atabilirsin ama baharatı en sona sakla, Kırmızı toz biber, zerdeçal attıktan sonra da tencerenin kapağını kapat, baharatlar uçucudur, kokusu uçup gitmesin.. Afiyet olsun.. Net ölçüler veremiyorum, iş iş yerinde 1000-1500 kişilik çorba yaptığımız için, evde göz kararı yapıyorum...
Ufak bir taktik, çorba kaynamaya başladıktan sonra ya da kaynama aşamasında, köpükler çıkacak, onları mutlaka kevgirle al. Çünkü soğuyunca otomatik yüzü tutuyor. Misafire yapıyorsan da hoş bir görüntü olmuyor bu..
08 Yorumla- 3 ay
Oldu sebze çorbası be biçim sefsın
- 3 ay
@Leylişleyliş Malzemeleri olduğundan fazla atarsan sebze çorbası da olur, türlü de olur. Ben belirttiğim gibi 1500-2000 kişiye yemek yapıyorum. Göz kararı olarak tarif verdim sana ben.
- 3 ay
Mercımek çorbasına sebze gırerse sebze olur o ne bıcım sefsın
- 3 ay
Sebze çorbası olur o
- 3 ay
Gece gece sinirimi bozdun
- 3 ay
@Leylişleyliş Öncelikle benim şefliğime laf söylemek senin haddine değil, bu konuda sana anca b. k düşer.. İkinci olarak da mercimek çorbası pek çok varyasyonu vardır. klasik lokanta usulü, yerel orijinal tarif olarak ve turizm de yapılan ve her ustanın farklı teknikle yaptıkları reçeteleri vs. Ben sana turizmde öğrendiğim reçeteyi verdim.. Benim mesleğime laf söyleme özgürlüğünü sana vermedim.
- 3 ay
Sen ilk önce çorba yapmayı öğren
- 3 ay
@Leylişleyliş Sen benim mesleğime laf edemezsin, önce bir haddini bil.. Onursuz.
En İyi Cevaplar
4 ayEn pratik ve garanti mercimek çorbası tarifi:
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük soğan,1 küçük patates (isteğe bağlı ama kıvam verir),1 küçük havuç (isteğe bağlı, lezzet katar),1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ,1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, daha koyu olsun dersen),5 su bardağı su (veya yarı su yarı et/tavuk suyu), Tuz.Yapılışı: Soğanı küçük doğra, yağda 1–2 dakika kavur. İstersen unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar çevir. Yıkanmış mercimeği, doğranmış patates ve havucu ekle. Suyunu koy, kaynayınca altını kıs.
20–25 dakika mercimekler yumuşayana kadar pişir. Blenderdan çek. Tuzunu ekle, kıvam koyuysa biraz sıcak su ekle.
Üstüne (çok yakışır). Tereyağında az pul biber yakıp gezdir.10 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayMerhaba
Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koy bir soğan 2 diş sarımsak bir havuç ufak ve bir ufak patates kes ekle 3 dk kavur yıkanan mercimek leri koy 1 su bardağı ve 3/4 dakikada öyle kavur kısık ya da orta ateşte içine 1 yemek kaşığı un ekle 1 dk'da öylr kavur sonra 5/6 göz kararına göre ekle kaynamaya bırak karıştır. Sonra Baharat ekle tavuk suyun varsa normal su yerine tuz, kimyon, karabiber, pul biber. kaynayınca blendırla.
Afiyet olsun üstüne ben bana yakar limon kabuğu pişirirken de koyarım yarım limon ile
00 Yorumla
Mercimeği güzelce yıka birkaç kere su berraklaşana kadar. Sonra tencereye koy. Bir soğanı soy ve dörde böl içine koy. Bir yemek kaşığından az salça koy. İki kaşık kadar yağ koy. Tavuk suyu bulyon varsa koyabilirsin yoksa önemli değil. Biraz tuz ve karabiber ve pul biber at. (Ölçü vermedim ama bir buçuk su bardağı kadar mercimek hemen hemen) mercimeğe göre suyunu ilave et. 5 parmak su yukarda kalcak. Sonra ocağa koy. Pişince mercimekten anlıyosun zaten. Blenderdan geçir misss gibi mercimek çorbası😃🥰
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
SpaceLoverTeacher hoş geldin mutfağıma! 😄 Tek yaşamak sıkıcı olabilir ama mis gibi mercimek çorbası moral yükseltir, benden söylemesi!
En pratik haliyle:
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 küçük soğan
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Hepsini doğra, mercimekle tencereye at. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekle. Yumuşayınca blenderdan geçir.
İstersen üstüne tereyağında biraz pul biber kızdır, gezdir 🔥 O kaşığı daldırınca “ben bu işi çözmüşüm” hissi garanti! 😎🍲01 Yorumla- 1 ay
Ben senelerdir böyle yapıyorum çok güzel oluyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Yeme & İçme konusunda 13,2b cevap paylaştı. Merhaba bu tarifi deneyebilirsin hem pratik hem lezzetli bir tariftir.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek.
1 adet orta boy soğan (Rastgele dörde bölmen yeterli).
1 adet küçük patates.
1 adet havuç (Renk ve tatlılık vermesi için, dilimlenmiş).
6 su bardağı sıcak su varsa bir bardağını et veya tavuk suyu yaparsan lezzet katlanır.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve bir çay kaşığı zerdeçal (altın sarısı renk için).
Hazırlanış Adımları:
Tencereye zeytinyağını al, soğan, havuç ve patatesi 2-3 dakika çevir. Bu adım sebzelerin çiğ kokusunu atıp aromasını yağın içine hapseder.
Yıkadığın mercimekleri ekleyip bir dakika daha beraber kavur.
Sıcak suyu ve baharatları ekle. Tencerenin kapağını kapat ve sebzeler (özellikle havuçlar) tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişir.
Pişen çorbayı blenderdan geçir. Eğer kıvamı çok koyu gelirse biraz daha sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatabilirsin.
Dilersen küçük bir tavada biraz tereyağını erit içine kuru nane ve pul biber ekleyip köpürünce ocaktan al. Servis ederken kaselerin üzerine gezdir.
Afiyet olsun.❤️
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
s 3 ayMerhaba! Tarifini ben yazacaktım ama ben karışık yazarım direk tarifi buraya bırakıyorum.
🥣 Kolay Mercimek Çorbası
🛒 Malzemeler
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet havuç (isteğe bağlı ama önerilir)
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
• 5 su bardağı su (veya tavuk suyu)
• Tuz
• İsteğe bağlı: karabiber, pul biber
⸻
👩🍳 Yapılışı
1. Soğanı küçük küçük doğra, havucu rendele.
2. Tencerede yağı ısıt, önce soğanı kavur.
3. Havuç ekle, 1-2 dakika çevir.
4. Yıkadığın mercimeği ekle.
5. Üzerine suyu koy, tuzunu ekle.
6. Kaynayınca altını kıs ve 20–25 dakika pişir.
7. Blenderdan geçir (pürüzsüz olsun diye).00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 7,2b cevap paylaştı.
1 ayEn pratik hali şu, bir tencereye biraz yağ koyup soğanı hafif çeviriyorsun, sonra yıkanmış kırmızı mercimeği ekliyorsun. Üzerine su ve istersen bir tane havuç atıyorsun. Mercimek iyice yumuşayınca blenderdan geçirip tuz, biraz kimyon ekliyorsun. En son üstüne tereyağında pul biber yakıp dökersen baya lezzetli oluyor. Çok uğraştırmaz, tek başına yaşayan biri için de kurtarıcı.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 64,5b cevap paylaştı.
u 4 aysuyla yapabilirsin
00 Yorumla
4 ayKendim diye demiyorum muhteşem yaparım çorba 🍜
önce soğanı küpkup dograrim. 2-3 kaşık zeytin ve ya sıvı yağ ile kısık ateşte sogani öldürürüm. Daha sonra patatesi sudan geçirip içine eklerim. Daha sonra tadı güzel olan bir havucu rendelerim içine eklerim.
ardindan 5-6 kere iyice yıkanmış mercimeği eklerim 2-3 dakika kavururum. Daha sonra 1 bardak mercimek için 6-7 su bardağı sıcak su eklerim 1 tatlı kaşığı tuz Ve 1 yaprak defne atar mercimeğin yumuşamasını beklerim.
mercimek yumuşayınca karabiber kimyon tuz zencefil ölçülü şekilde atarım. Defne yaprağını çıkarır blenderdan geçiririm.
Bir kaç dakika dinlendikten sonra miss gibi mercimek çorbası hazır.
41 Yorumla- 4 ay
Bu tarifi begendim ve defne hariç hepsi ben de var. Olabilir
2 ayEnnn pratigini anlatiyorum. 1 kasik tereyagi ve 1 kasik aycicek yagini tencereye al. Yag eriyince 1-2 yasik un ekle kisik ateste biraz kavur. Rengi degismesin unun. Sonra yikamis oldugun 1 bardak mercimegi tencereye koy. Uzerine 5 bardak su. 2cay kasigi tuz. Yarım cay kasigi zerdeçal varsa renk katar. Kaynasin. Mercimekler iyice pişince blenderdan gecir mis gibi. Afiyet olsun. İstege gore soganli sarimsakli havuclu patatesli ya da salcalisinida yaparsin ama restorant çorbası benim yazdigim gibi oluyor
00 YorumlaEe el kızı mı gelip yapacak?
Mercimek çorbası tarifi
1 su bardağı mercimek güzelce yıkanır süzülür
Soğan küçük küçük doğranır
Tencere 2-3 yemek kaşığı yağla kavrulur
İsteğe bağlı un 1 kaşık atılır ben atmıyorum
Mercimekte eklenir güzelce kavrulur
Tuz karabiber pul biber kimyon katılır
Sıcak su ilave edilir.
Suyu azaldıkça ekleyebilirsiniz
30-40 dk ya hazır olur.
Afiyet olsun
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 639 cevap paylaştı. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye al, üzerine 1 küçük doğranmış soğan, 1 kaşık yağ ve 4 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar kaynat. Blenderdan geçir, tuzunu ekle; istersen az tereyağında pul biber yakıp üzerine gezdir, mis gibi olur.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı. İlk kez yapacaksan hiç gözün korkmasın. Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıka, tencereye al, yanına küçük doğranmış bir soğan koy. Biraz yağla hafifçe çevir, sonra üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırak. Mercimekler iyice yumuşayınca blenderdan geçir. Üzerine tereyağında az salça ve nane yakıp dökersen tadı bambaşka oluyor. Tuzu en son ayarla, kıvamı koyu gelirse biraz su ekle. Ev kokusu yetiyor zaten.
10 YorumlaErittiğin yağa yıkanmış mercimeği ekle üzerine ihtiyacın kadar su dök sonra ufak soğanı parçalayıp tencereye koy 20-25 dk pişir en son blenderdan pürüzsüz olana kadar geçir, fotodaki gibi de istiyorsan küçük tavada erittiğin tereyağına toz biber koyup çorbaya ekle.
10 YorumlaAz malzemeli istiyorsan ki ben soğan patates havuç karıştırmayı pek sevmem çorbanın tadını bozuyor sadece mercimekten yapıyorum birazda baharat ilgilenirsen tarifini veririm
21 Yorumla- 4 ay
Yaptım güzel oldu
4 ay- 4 ay
Yaptım bile :D
- 4 ay
tavada pişen mercimek midemi bulandırır ama sanan afiyet olsun 🙃
- 4 ay
Yahu tavada değil. Bildiğin tencere
- 4 ay
İlk çıkış noktası tava sonra tutmaç kısımlarını ekleyerek tencere yemekleri içinde işlevsel hale getirdiler.😀 tamam mıı
- 4 ay
Ohoo o mantıkla tüm yemekler tavada pişiyor :D
- 4 ay
yazdığımı oku tavalar tencereye dönüştürülüyor çift işlev gibi düşün
Valla bendeki en pratik tarif al bakkaldan haziri koy tencereye üç su bardağı su at içine toz halindeki çorbayı karıştır kaynayana kadar corban hazır iki gün yersin
12 Yorumla- 4 ay
Hazır çorba yapmam hocam. İçerlerlerinde yok yok.
Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kırmızı mercimekle yapabileceğin ismi daha farklı Çeşmi Nigar çorbası var. Pratik mi bilemem fakat tadı daha farklı
21 Yorumla- 4 ay
O beni aşar ya
Gizli Üye(30-35)4 ayMercimeği sudan geçir, Patatesi , havucu blenderdan geçir iyicice öğüt tencereye tereyağı at baharatları at malzemeleri harmanla 1 kaşık ayçiçek yağı at yağlar işlevini gördükten sonra yüzeyi kadar olamayacak şekilde su koy soğan at iyice karıştırın mercimeklerin kırmızı yeşil hale gelmesi uzun süreli karıştır sonrasına kısık ateşte bırak 40 dakikada hazır.
11 Yorumla
Cevap sahibi4 ayAyrıca sarımsağı koymayı unutma.
Gizli Üye(45 üstü)4 ay2 su bardağı kırmızı mercimek.
1 adet soğan.
2 yemek kaşığı un.
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz.
Yarım çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)10 Yorumla
4 ayGerçek mercimek çorbasına soğan, patates havuç eklenmez. 3 çk kadar tereyağında yıkadığın 1sb mercimeği iyice kavur az tuz atıp, 4 bardak suyla pişir yumuşayıp dağılmasını bekle, blend et varsa önceden et ya da tavuk suyuyla açabilirsin çorbayı. Bu kadar, asıl süzme mercimek çorbasında başka sebzeler olmaz.
10 YorumlaZaten herkes tarif yazmış ama salçayı yağda kavururken zerdeçal kimyon karabiber eklemeni öneririm lokanta usulü harika bişey oluyo, çorba hazır olduktan sonra en son üstüne nane döküp biraz daha kaynat 🤝🏻
20 Yorumla
1 ayMercimeği iyice yıkadıktan sonra zeytin yağı ile iyice rengi açılana kadar kavuruyorum sonra içine bir soğan koyuyorum biraz piştikten sonra daha önceden ilikli kemik suyu hazırlayıp buzluğa attığım paketten çorbaya ekliyorum iyice pişiyor kıvam alınca blender ile çırpıyorum üzerine nane karabiber az biraz kimyon koyup kızgın yağ döküyorum baharatı yağın içine atmıyorum yanıyor çorba üzerinde hallediyorum
00 Yorumla
3 ayistediğin sebzeyi yağda kavur,
salça kullanıyorsan onunla birlikte kavur.
yakma sakın.
yeterince kavrulunca suyu ekle, kaynamasını bekle arada karıştırarak. dibi tutmasın ve taşmasın.
tamamen olunca baharatını tuzunu vs erkle, soğuyunca blenderdan geçir. al sana mis gibi çorba.00 Yorumla
4 ay
Çay bardağı 125 ml
2 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı tereyağ
2 iri diş sarımsak
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı un
1,5-2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyagı erit sonra mercimegi ve iki iri diş sarımsagı ekle
Sonra bunları sararana kadar kavur sonra zerdecal un ekle biraz da bunu kavur
Sonra suyunu dök
Kaynadıktan sonra mercimek leri blendırdan geçir sonra biraz su ve tuzunu ekle kaynat tamam mükemmel oluyor mutlaka denemelisiniz corbayı içenler mutlaka tarifini istiyor01 Yorumla- 4 ay
Mercimekler mutlaka ılık su da kendi rengi gidene kadar yıka
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 patates
1 havuç
1 litre su veya etsuyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Bunların hepsini küçük küçük doğrayıp tencerede yağ ile 3 dk çevirip üzerine etsuyunu ekleyip kaynat. Yumuşayınca blenderdan geçir. Kıvamına göre su ekleyebilirsin. Afiyet olsun.00 YorumlaYeme & İçme konusunda 919 cevap paylaştı. Göz kararı yapıyorum.
Süzme mi yapıcak sın? Blender mı
13 Yorumla- 4 ay
Blenderdan geçirip yaptım
- 4 ay
Teşekkür ederim
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
4 ayYouTube'a gir , Oktay Usta'dan Mercimek Çorbası yaz, ben yapmıştım Oktay Usta'nın dediği gibi , yapmış olduğum en güzel Mercimek Çorbası olmuştu. Sen de yap Oktay Usta'nın tarifini, bana ve Oktay Usta'ya teşekkür edersin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKırmızı mercimek neden turuncu?
Mercimek çorbasının ikinci ismi ezogelin miş bunu ögrendigimden beri hiçbir şey düzelmedi.😂😂artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Jdjdhdjj Sorun şu ki ikisinin tadını biliyorum. Hep iksini farklı çorba sanıyodum jfjfjfnddn ama sanki birisine baharat ediyoduk hdjcj
02 Yorumla- 4 ay
Ezogelin içinde pirinç ya da bulgur içerir ama mercimek içermez
Cevap sahibi4 ay😂inan ki fark etmedim
Bir soğanla yağı kavur. Biraz un ekle ardından tekrar kavur. En son 1 su bardağı mercimek ekle yine biraz kavur. Su ekleyip pişmeye bırak. Pişince blenderdan çek. Sonrasında istediğin baharatları ve tuzunu at. Hazır.
15 Yorumla- 4 ay
Tek kişiyim, bir su bardağı çok olmasın? 😅 Sonra kazayla sonsuz çorba tarifine dönmesin :D
- 4 ay
Hadi bakalım güzel bir şey çıkacak mı :D
Yanına güzel bir köfte yemeği yapacağım da canım corba da denemek istedi - 4 ay
Yaparım biliyorum :))
4 ayÖnce mercimekleri güzelce yıka ve kaynat sonra sosunu ayarla güzelce ve bol bol baharat ekle mis gibi olur istersen içine tavuk bulyon da ekle sana kalmış 💐
122 Yorumla- 4 ay
Bulyıonlara karşıyız
- 4 ay
Tamam sana kalmış 💐
- 4 ay
Teşekkürler
- 4 ay
Ama hoş tadı hshzh
- 4 ay
Tadı hoş ama cok zararlılar ya. Değmez. Kimyasal tyuvası resmen
- 4 ay
Doğru doğru haklısınız
- 4 ay
Evet severim haklı olmayı ahhaa
- 4 ay
Aayy kibirli şey
- 4 ay
Ahahaha :)
- 4 ay
Seni gidi seniu
- 4 ay
Naptım ben yahu 😅
- 4 ay
Hshshdhd
- 4 ay
?
- 4 ay
Ne?
- 4 ay
Ne ne
- 4 ay
Neden soru işareti attın ona dedum
- 4 ay
Neye güldüğünü anlamadım :D
- 4 ay
Yahu demene güldüm hshshsh komik geldi
- 4 ay
heee :D :D Biz denk gelmedik demi önceden
- 4 ay
Yooo tanimiyom
- 4 ay
hee tamam
- 4 ay
Okey
- Yeme & İçme konusunda 781 cevap paylaştı.
1 ayİlk defa mercimek çorbası yapacaksam olabildiğince pratik yaparım 😄
Soğan, patates, havuç ve mercimeği birlikte kaynatıp blenderdan geçiriyorum. Üstüne biraz tereyağlı naneli sos olunca mis gibi oluyor zaten.00 Yorumla Mercimek çorbasının pratik bir tarifi yok. Hepsi aynı. Birinde hem un hem patates havuç koyuyorsun diğerinde un koymayıp patates havuç koyuyorsun, öbüründe havuç koymuyorsun vs. Hep aynı yani😄 zerdeçal eklersin ya da eklemezsin vs
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 910 cevap paylaştı.
4 ayGenelde yemek yapacağım zaman lokanta usulü tarifleri tercih ediyorum :)
10 Yorumla Ben salça da koyarım. Rengi daha turuncu olur. Koymasam mı acaba.
10 Yorumla
4 ayYemek. com ve nefisyemektarifleri 😅 kurtarıcı
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
4 ayÇorba konusunda benim de tarife ihtiyacım var
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 813 cevap paylaştı. Öncelikle mutlaka elinizde mercimek olması lazım kolay gelsin
10 YorumlaLokanta usulu olan tarif guzel kolay, 20 dakika bir su bardağı mercimeği haşlıyorsun Sonra içine bir yemek kaşığı tereyağı ve unu kavurup içine katıp blenderdan geçiriyorsun tuz ve baharatlarını ekleyip yağ kızdırıyorsun bu da güzel ama ben artık en pratik gelen tarif Düdüklüde bir patates Mercimek ve soğanı düdüklüyü atıyorum ve blenderdan geçiriyorum Güzel oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayArda Türkmen mercimek çorbasi yazın. Onun tarifleri ölçülü ve lezzetli oluyor. Oktay Ustanin tarifleri de güzel oluyor. Buraya yazsam ölçülü olmaz.
10 Yorumla
4 ayYalnız yaşıyorsan malzeme listesinin 1/4'ünü uygula. Afiyet olsun.
14 Yorumla- 4 ay
Yalnız yaşıyorum. Seni de bir oyuncuya benzettim. Dur videosunu atıcam
- 4 ay
https://www.youtube.com/watch?v=MeXUYnLg7gE
Zehra buldum - 4 ay
Evet Pelin Akil'e benzetirler genellikle.
- 4 ay
Profiline bakınca direkt aklıma geldi. Kimdi diye düşündüm. Benziyorsun
Kardeşim Youtube'da 50 trilyon tane mercimek çorbası tarifi var, burada anlatılsa dahi anlamazsın ki. YouTube'dan bak.
00 Yorumlanefis yemek tariflerinden bakabilirsin
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 874 cevap paylaştı.
u 3 ayTüm malzemeleri koyup haşlayın. Ardından rondodan geçirin baharatı, tuzu katın bu kadar
00 Yorumla
4 ayGeç kaldım sanırım... YouTube'den Nefis Lezzetler sayfasına bakarak yapabilirsin.
00 Yorumla
4 ayBu değerli içerik için çok teşekkür ederim, ellenize sağlık hocammm.
10 Yorumla
3 ayİki çeşit mercimek çorbası var senin için en pratiği tereyağ iki kaşık unu kavur zerdeçal ekle suyunu mercimeğini koy 20-25 dk pişir blendırdan geçir afiyet olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 aySoruyu benim yeni görmem peki 😂nasıl oldu çorba onu sorayım bari
00 YorumlaMercimek içine maydonoz ve tavuk gogusu ekleyip farklı bir tarif olarak denemelisiniz muhteşem oluyor
00 YorumlaAbla nefis yemek tariflerinden bak birde havuçlu ve sarımsaklı yap milet mercimek çorbası görsun (eic verebilirmisn lütfen
00 Yorumla
4 ayNefis yemek tarifleri
10 YorumlaMutlaka mercimek kullan
10 YorumlaMuhakkak mercimeği güzelce yıka ve kavur
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 786 cevap paylaştı.
4 ayMercimeği kaynat blenderdan geçir
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
4 ayİçine patates rendele çok lezzetli oluyor.
10 Yorumla Yağ soğan mercimek az da salça tuz baharat bu kadar
00 Yorumla
3 ayBence tavuk yemeği yapmak en güzeli hem proteyinli hemde sağlık li
00 Yorumla
3 aymercimek çorbası ne yağ ne tuz ne de gereksiz sebzeler ve baharatlar
00 Yorumla
4 ayben yaptım geçen gün bence kıvam çok önemli
17 Yorumla- 4 ay
PAzar yaptım ya bir süre yapmam :D
- 4 ay
canım çekti şuann
- 4 ay
Gel derdim ama bitirdim :)
- 4 ay
başka bahara
- 4 ay
Haftay yaparım ya bahara gerek yok ahaha
- 4 ay
durum güncellemesi yaparsınızz
- 4 ay
Olur
4 ayÇok kaynasın yağda kavur
03 Yorumla- 4 ay
Neyi?
- 4 ay
Mercimeği
- 4 ay
Tamamdır dikkat edeceğim
4 ayChatgptye sor güzel tarif verir
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 836 cevap paylaştı.
17 güYap da ıçelim corbayı
00 Yorumla
1 aymercimeği blendere at bitti
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 442 cevap paylaştı. Bu zamana kadar yapmışsındır
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat