Kızlar mercimek çorbası nasıl yapılır, güzel bir mercimek çorbası tarifi verebilir misiniz? Mercimek çorbası deyince herkes uzman kesiliyor ama internette bulduğum kaç tane tarif varsa hepsinde de ölçüler yanlış yazıyor. Allah aşkına güzel yaptığınız, denenmiş, pratik, lezzetli bir kırmızı mercimek çorbası tarifi var mı bildiğiniz? Resimli, videolu mercimek çorbası tarifi anlatımı varsa süper olur...mercimek çorbası nasıl yapılır
Mercimek çorbası nasıl yapılır, güzel bir mercimek çorbası tarifi verebilir misiniz?
Mercimek Çorbası Tarifi Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir. Kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun.
En güzel ve kolay mercimek çorbası tarifi: 1 su bardağı mercimek 1 patates soyulup ikiye böĺünecek icine atılacak. 1 havuç böl 3 e at içine tencerenin. 1 soğan soyup ikiye böl at içine. 1 kesme şeker. 1 biber böl dörde at ıcıne tencerenin (sapını atma). 1 domatesi kabuklarını soy 4 e böl at içine Sonra hepsinin üstünü kaplayıp 4 parmak geçecek su koy. 1 tatlı kaşığı tuz. kaynamaya koy, ocak çok açık olmasın. Patatese çatal girince ve mercimekler eriyince kaldır ocaktan. Kaynarken suyunun 1 parmaktan az kalmamasına dikkat et. Sonra el blendırı ile hepsini püre haline getir. Kıvamı sana uyana kadar kaynar su ekleyip yine biraz kaynat. HAZIR. AFIYET OLSUN
Benden sana en pratik mercimek çorbası tarifi : 1 soğan, iki patates , bir havuç dilimlenerek suya haşlanmak için bırakılır. 15 dakika sonra 1 su bardağı mercimek atabilirsin üzerine. Ben göz kararı yapıyorum. Mercimek çabuk parçalanacağı için sonradan atmak önemli. Mercimekler patlayıncaya kadar haşlanmalı. Sonrasında blenderdan geçirilir. Kısık ateşte biraz daha kaynamaya bırakılır. Tuzu, baharatı atılır. Eğer salçalı yapmak istiyorsan ayrı bir yerde salça kavurursun, çiğden koymak olmaz. Yavaş yavaş dökersin çorbanın içine karıştırırsın güzelce. Hafif kabarmaya başladığı zaman altını kapatırsın. Afiyet olsun.
İlk olarak sıvı yagı tencereye alırsın. Azcık yağ kızınca doğradıgın soganları koyup pembeleşene kadar kavuruyorsun. Sonra 2 kaşık salça koyuyorsun. Birazda onları kavuruyorsun. Sonra bir kenarda yıkayıp hazırladıgın mercimekleri koyuyorsun.2 su bardagı mercimek yeter. Sonra onları azcık alt üst edip kavurduktan sonra üstüne 5 bardak su dök sonra. üstünü gececek baya bir . Karabiber , tuz, baharatını koy. Tencerenin agzını kapat. Pişmeye bırak. Kaynayınca kısık ateste bırak birazda. Tamamdır afiyet olsun :) bu tarif 4 5 kişilik :) Öğrenci evinde bende yapardım:)
Mercimek çorbası nasıl yapılır? Sıvı yağda soğanı bi kavuracan. Sonra biber salçası ekliyecen. Bi tarafta bir patates ve havucu ya ufak dilimleyecen ya da rondodan geçirecen mercimeği ıslatacan bi yandan Soğan hazır olunca bunların hepsini devirecen içine güzel bi karmalayacan Üstüne kaynar şuyu ekleyip tuzunu da koyup pişmeye bırakacan mercimek çorbası kokusu gelene kadar pişsin Sonra alacan tencereyi koyacan lavabonun içine, robotu daldıracan tencereye istediğin kıvama ulaşana kadar robotla karıştıracan Ufak bi tavada tereyağ + sıvı yapı ısıtacan iyice fokurdayınca, üstüne kekik, pul biber, kırmızı biber, nane, karabiber bol bol ekleyip altını kapayacan ve karıştıracan, mevcut sıcaklığıyla onlar yanmadan pişer Sonunda sosu tencereye devirecen kepçeyle güzel bi karıştıracan
Önce mercimeği suya yatır. 3-4 saat kalsın. Sonra kaç kişilik düşünüyorsan ondan biraz fazla suyu mercimekle birlikte karıştırmaya başla. 10 dakika sonra ya soğanı doğrayarak ya da bütün şekilde ekle. Ama sürekli karıştırmazsan topaçlanır. Sürekli karıştır yarım saat boyunca. Soğanı bütün attıysan pişmeye yakın çıkar, doğrayarak attıysan tamamen yok olana kadar karıştır. Sonra tuz ve isteğe göre karabiber de ekleyip 5 dakika daha karıştırıp, yiyebilirsin Bu da benim mercimek çorbası tarifim :)
en basit yöntemin anlatayım sana.. mercimeği yıka.. tencerenin dibine yağ, üstüne kıyma, salça, seversen nane ekle kavur.. suyunu çek en son 1 adet patates rendele 1 başta soğanı ikiye böl at.. kaynasın iyice erisin mercimekler.. sonra soğanı içinden çıkartabilirsin... aromasını veriyo pişerken zaten..
Bak canım evde blender varsa 1 havuç küçük boy patates 1 sivri biberi ve 2 tane orta boy kuru soğanı istediğin büyüklükte doğra nasılsa blenderdan geçecek çorba sadece baban içinse yarım su bardağı mercimeği yıka tencereye 2 y. kaşığı sıvı yağ bir y. kaşığı tereyağ koyup eritip salçasını ekle hafif ateşte kavur soğanı biberi havucu patatesi sivri biberi ekle 5 dk kavur ve mercimeği ekle 10 dk kavurup göz kararı suyu ekle tuzunu at pişmeye yakın nane kat
Börek için malzemene yetecek kadar patates soy haşla ez tencere de soğan salça kavur patatesi ekle 10 dk karıştır kapa kol böreği gibi yapacaksan yufkayı süt yağ karışımı ile eşit ıslat üzerine 2 3 kaşık patates serp sarma gibi sar tepsinin kenarından dolana kadar yerleştir süt yağ karışımın kalırsa içine 1 yumurta kır 1 cy kaşığı pekmez ekle çırp böreğin üzerine sür çörek otu dök bir de ayran yap tamamdır
en pratik şelini anlatıcam.. salçayı yağda kavur üzerine mercimekleri ekle ve biraz su ilave et.. soğanı 4 istersen daha fazla parçaya böl ve içine at daha kıvamlı olsun istersen de bir adet patates doğra veya rendele.. pişirmeye bırak arada suyunu kontrol et mercimek suyu emer... piştiğini görüntüsünden anlarsın zaten.. ben nanede kullanıyorum ek olarak ilk önce mercimekleri yıkamayı unutma.. blender varsa blenderden geçir.. daha güzel olur.. afiyet olsun :)
En sevdiğim çorbadır mercimek çorbası, herkes güzel yapamaz. Her yerde verilen tarif de doğru olmuyor. Ben şahsen bu tarifi deniyor ve seviyorum. Dilerim siz de seversiniz.
Ölçüye gore yapmıyorum. mercimegi yıkıyorum Bir sogan bir de orta buyuklukte patatesi küçük küçük dogruyorum Mercimeği dogranmiş sogan ve patatesleri ekliyorum üzerine yeteri kadar su tuz ve de ayrı kase de salçayı yağı pul beberi biraz çırpıp üzerine ekleyip karıştırıyorum düdüklü tencere de pişiyor. Üzrrine bir kaşık tereyagı atıyorum blendırdan gecirip kaseye servis yapıp yanina limon dilimi ve baharatlar bırakıyorum tercihe göre eklenebilir. 🥣🧂🍽
Göz kararı yapıyorum ölçekle ugrasma sıcak suyun hazırda bulunsun suyunu çektikçe ekleme yaparsın zaten ha bide içine 1diş sarımsak ve 1 adet sogan at ve sürekli karıştırırsan süzmene gerek kalmıyor eriyip gidiyor
1 su bardağı mercimeği yıkayıp tencereye koyuyorum. 1 soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 patates yarım domates, bunları da yıkayıp 2 3 e bölüp ekliyorum mercimeğin üstüne. Biraz tuz atıp yeterince su koyuyorum kaynatıyorum herşey iyice haşlanana kadar. Haşlandıktan sonra blenderla iyice eziyorum, kıvamına göre kaynar su ekleyip kaynatıyorum, kıvamı iyiyse sadece yağ ve toz biber ısıtıp döküyorum üstüne. Biraz da limon miss.
mercimeği yika... iki kisiysen iki su bardağı yeterli.. sonra üzerine gececek kadar su koy.. istiyosan patates havuç soğan da koyabilirsn.. . kaynayınca rondodan geçir.. biraz daha kaynat.. sonra az yağ ve salçayı kavur birlikte... o kaynarken dok üstüne.. ha baharatları unutma.. tuz karabiber kimyon nane isteğe bağlı at.. afiyet olsun
Düdüklü tencereye yağ ve nane koy biraz yanınca bir yemek kaşığından az salça koy, karıştır. Sonra 1 su bardağı mercimek yıka içine koy 8-9 bardak da su koy tuz at varsa tavuk suyu da koy 35 dakika pişir.
Şimdi ben yaptın mı 1 soğan, patates, havuç ve mercimeği kaynatıyorum Sebzeler piştimi blender’la eziyorum Üstüne az süt ekliyorum Bir tarafta da yağ ve salça kavurup üstüne ekleyip bir daha çırpıyorum. Tabi bunları senede bir kaç kez yapıyorum. Sıkıldım anlatırken bile yapması daha çileli 😂
Patates havuç mercimek vs ne varsa at tencereye su vs malzemeleri koy iyice kaynasın sonra blender la çek hepsini al sana çorba. Havuç ve patates önemli yalnız yoksa tatsız okur.
1
2 Yorumla
Gizli Soran
patatesleri nasil atiyoruz kaynatipta mi? ve ne kadar kayniyor su kaynamaya baslarken mi mercimek atiliyor
Soyup içine atıyorsun kanka internet den tariflere bak malzemeler tamamsa çok kolay yağını tuzunu tam bilmiyorum ben araştırırsan görürsün. Mercimek çorbası soğuyunca katılaşır bu arada sakın dökme sulandır kaynat.
İ tencereye az sıvı yağ dök. Soğan doğra ve at içine kavur. Beş dakika sonra bir kaşık salça atıp karıştır. Tuzunu da at. Bir su bardağı kırmızı mercimeği üç kez yıkayıp süz ve at içine. Üzerine sıcak su ilave et kaynasın tamamdır.
en guzeli duduklu tencerede mesela kisa yoldan duduklu tencerede yağda soğan kavrulur salca eklenir onlada kavrulur su katilir su iyice kaynadiktan sonrada mercimek eklenir sonra baharati vesayri bircok cesidi var ama basit
önemi yokya aslinda bnde ilgilenmem bu yorum yapan yorumcularada inanmam hani derlerya şu burc yarın boyle olucak falan diyenlere inanmam ve kendi burcunun ozelliklerini tasimayan bircok insan var burcun ne ben boğayım
mesela sadakatlıyımdır güvenilirimdir sevdigim insana son derece bagli olurum ve deger veririm distan soguk gorunsemde muhabbet ettiginde gayet guzel muhabbet ederler benle girdigim ortamda sessiz sakinligimle ve agir basliligimla , boy posla falan dikkat cekerim gibi.. ego falan yapmak icin yapmadım yanlis anlasilmasin senin iyi yonlerin?
Neysem oyumdur bam bam bam hic evirip çevirmem dogru neyse soylerim. Sorumluluklarimi her daim yerine getirmeye çalisirim... şimdilik bunlar var🤗dewami sonra..
Mercimek, soğan, sarımsak ve suyu düdüklü tencerede pişirilir. Pistikten sonra blendardan geçirilir. Üzerine tereyağı ve nane kızdırılarak dökülür. Afiyet olsun. Tuz ve baharat eklenebilir.
yağ koy istediğin sebzeleri biraz kavur sonra bir bardak artık keyfine gore kirmizi mercimek dok sonra sicak suyunu koy pistiginde blenderdan geçir azcik nane sos yapabilirsin
Mercimeği yıka tencereye koy patates soğan tavuk bulyon pul biber karabiber tuz biraz da su koy ağzını kapat piştikten sonrada blenderdan geçir afiyet olsun 😒
Ya google'dan rahatlikla bulursun ki ben burdan yine boyle bir soruya yemek tarifi verdim uzun uzun anlattim. Adam demez mi sonunda benim elimden gelmiyor yine de sagol diye. Ben ondan sonra kimseye uzun uzun tarif veremem :))
mercimekleri haşlıcaksın. sonra patates ve soğanları çok küçük doğrayıp atıyorsun. kaynadıktan sonra süzüyorsun. sonra yağ ya da yağ+salça bir tavada kızdırıp döküyorsun. afiyet olsun :D
En İyi Cevaplar