Ben ne un ne soğan ne de havuç atarım. Direkt mercimeğin kendisi ve baharat biraz. Normalde tavuk suyu ile yaparım ama o kadar uğraşacak halim yoktu 🤧 o nedenle de bulyon kullandım.

Ben ne un ne soğan ne de havuç atarım. Direkt mercimeğin kendisi ve baharat biraz. Normalde tavuk suyu ile yaparım ama o kadar uğraşacak halim yoktu 🤧 o nedenle de bulyon kullandım.

Sıvı yağda soğanları kavurmak yerine zeytinyağı tercih ederim. Klasik mercimek çorbasından ziyade içine 1 tatlı kaşığı köri atarım. Ellerine sağlık😊
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim 😊
Kardeş, fotoğraftaki çorba baya klas duruyor yalnız, ellerine sağlık 😄 Mercimeği sade seven tayfadanmışsın, saygı duyarım. Benim “üşenmedim versiyon” şöyle:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan, 1 küçük patates, 1 havuç
- Biraz sıvı yağ, salça, tuz, kimyon, karabiber
Hepsini kavur, su ekle, yumuşayana kadar kaynat, sonra blender. Üstüne nane-kırmızı biber tereyağ sosu da yakarsan, var ya… Ev halkı seni alkışlarla karşılar 😂
Cevap
4Cevap
İçine mutlu havuç ve patates eklerim harika oluyor
Ben sevmiyorum. Tereyağını bol atarım ama normalde şimdi abartmadim o kadar karabiber vs bol attım hastayım biraz rahatlatsın diye
Hazır alıyorum o şekilde
Hazır çorba pek sağlıklı olmuyor. Çok basit yaparsın mercimeği hiç bir şey atmana da gerek yok.
bide bunu üstüne tereyağında salçayı kızdırıp dökücen miss
Salça atmıyorum bir kez attım bozuk sanıp atmışlardı 🤣 ama tereyağında cimri davranmam
Hee sen servis ederken diyorsun. Piştikten sonra bazısı dediğin gibi tereyağı ile salçayı kavurup ya da tereyağ ile baharat kavurup döküp karıştırıyor öyle diyorsun sandım. Ben limon bile sikmam çorbaya
Tereyağı ve un kavurup katıyorum İçine, Başka da bir şey yapmıyorum Evet böyle daha güzel oluyor.
un da atmıyorum ben 🤔
Tereyağını bol atarım normalde kıvamda genelde belli oranla yapıyorum. Bazen mercimeğin cinsinden dolayı sorun olabiliyor onu da hallediyorum bir şekilde 🤔
Küçük pattis, bir çay bardağı sarı mercimek, tuz, kırmızı biber, karabiber. Üstüne tereyağı
Bilmiyorum annem yapıyor 👀
ana kuzusu musun sen 🤔
Hee diyelim ki öyleyim
Kendi çorbanı kendin yapamıyor musun beceriksiz misin :o
Bizim evde 'kendime şunu yapayım, bunu pişireyim' durumu olmuyor. Bir tane yemek pişiyor ve herkes ondan yiyor. Onu da annem yapıyor 🙂
İşte diyorum ki bir günde evin çorbasını yemeğini sen yap kadıncağıza yardım et biraz vicdansız mısın sen 🤨
Diğer işlerde yardım ediyorum bende işte, yemek yapmaya bana izin vermiyor 🥹 .
O da haklı zehirlenmek istemiyordur 🤔
Düzgün konuşmasını gayet iyi biliyorum, mizahtan anlamıyorsanız o sizin sorununuz. Herkes bi' değişik, bi' agresif Allah'ım ya sabır. Neyse iyi günler, bizim eğlence anlayışımız zıt gibi duruyor.
Mizahtan anlamayan sensin sanırım çünkü emoji koymuştum sonuna takılıyordum sana ama dediklerine katılıyorum. Herkes bi değişik, bi agresif ve dediğin gibi mizah anlayışımız da zıt gibi görünüyor 👍
O emoji birşeyi değiştirmiyor benim gözümde 🥱
O senin gözünde mesela benim gözümde de ayıp ettin
Bulyon pek sevmiyorum
Tamam tavuk haşlayıp suyunu getir. Tavuk suyu ile yapayım 🤔
Havuçlu güzel oluyor.
Çok kavurarak
Mercimekle yapıyorum
Ben pirinç ile yapıyorum tavsiye ederim 🙃
Ezogelin oldu senin ki öyleyse🤣
Yok sadece pirinç 🤔 mercimek çorbasının mercimekle yapıldığı nerede görülmüş 🤨
🤣ben patates soğan ekliyorum mercimeğe😂
mercimek katili misin bir de mercimek çorbasını mercimekle yapıyor ben şok 😱
😂😂😂bir tane soğan bir tane patates ekliyorum😂😂😂
havuç da ekleseydin tam olaydı çorba mı yapıyorsun türlü mü belli değil 🤔
Havuçta eklediğim oluyor bazen hatta ben domateste eklerim
mercimek çorbası olmuyor o 🤔
Sarımsak ekleyende oluyormuş.😂
Mundar ettiniz güzelim çorbayı
Soğan olmazsa olmaz
Gayet de güzel olur 🙃
İçilmiyo öyle sizin ağzınizin tadı bozulmus
Benim ağzımın tadı bozuldu hadi içip beğenenlerin de tadı bozulmuş olamaz. Tarif istiyorlar 🙃 hatta bir gün bir arkadaş benim gibi çorba yapan bir lokantaya götürmüştü. Öve öve bitiremiyordu. Yani lezzet yapanın elindedir biraz da 🙃
Demekki onlar hiç soğanlı denememiş
Belki de senin ağzının tadı yoktur 🙃
Zerdeçallı güzel oluyor.
Zerdeçal ile hiç yapmadım 🤔
O şekil
Olsada yesem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?