İşkembe çorba nasıl yapılır? İşkembe çorbası yapılışını bilen arkadaşlardan işkembe çorbası tarifleri rica ediyorum. İşkembe çorbası nasıl yapılır terbiyeli güzel bir tarif bilen varsa lütfen sırlarıyla paylaşsın, acayip canım çekti, şu anda yapıcam, o kadar!İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır
İşkembe çorbası tarifleri içinde benim en sevdiğim bu.
İşkembe çorba nasıl yapılır?
işkembe çorbası tarifi
İşkembe çorbası için gerekli malzemeler 1 kg işkembe 1/2 fincan sıvı yağ 1/2 yemek kaşığı un 1/2 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağ 2 litre su (haşlamak için)
İşkembe çorbası terbiyesi için gerekli malzemeler 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı yoğurt 4 diş sarımsak 2 su bardağı soğuk su 1 tane limon ya da sirke
İşkembe çorbası yapılışı :
Yıkanmış temizlenmiş işkembe düdüklüde yaklaşık 50 dakika pişecek. Soğuyunca tencereden çıkarıp arzuya göre doğranır. Yağ ve un kavrulur, sarımsak eklenir, haşlama suyuyla karışım yavaş yavaş açılır. Kalan malzemeler eklenir ve bir kaç taşım pişirilir. Dilerseniz üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirilir. Limon suyu, sarımsak ve sirke karışımı ile tatlandırılır. Afiyet olsun
Önce iskembeleri 5 dakika falan kaynatıyorum. O suyu döküyorum kullanmıyorum. Daha sonra tekrar temiz suyla yıkayıp kaynamaya koyuyorum bu sefer bir 15 20 dakika kaynatıyorum yumuşamaz ama pissin ici diye suyunu süzelim. Başka bir tencerede bir kaşık unu kavururum süzdüğüm suyu ve iki diş sarımsak eklerim kaynadıktan sonra yoğurtlu terbiye yapıp onu en sonda iskembeleri eklerim biraz kaynasin ohh mis çokta severler çorbamı açıkçası 😊
Küçük bir kızım var bende sevmem kızım olunca herseyi öğrendim yesin diye şimdi haftada iki gün yapıyoruz 😀 sirkeli olarak zorlada olsa ye bence kışın çok iyi
Var. Iskembeyi hazla yarim saatten fzla Az bir un kavur Karistir Olede kaynasin Unu yavas yavas ekle kavurdugnu oranini ayarla Sonra terbiyeli yapcksan baska bir kapta yogurt ve yumurta sarisini karstr ice icine yavas yavas bikc kepce o iskembe suyundn ekle s9nra o karisimi corbaya kat. bole yapmazsan kesilir. Simdi tuzunu felan ayarla bir tavada tereyag ile pul biber kavur corbaya kat
Youtube da "ustadan al tarifi " Diye bir kanal var. adam yillarin ascibasi. istediginiz her tarifi uygulamali olarak puf noktalariyla gosteriyor. Daha bugun koydu iskembe corbasi tarifini.. Gerisi hikaye. Ustelik adam " evde kolay / pratik.. vs diye triskadan cakma degil gercek tarifleri veriyor.
tuz İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın.
Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ileve edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın.
Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Sadece işkembeleri güzelce yıkandigini ve kaynatılıp ilk suyunun döküldügünü biliyorum. Hiç yemedim kokusunu da sevmiyorum yapilişni da bilmiyorum. Şifalı deniliyor ama o koku o göruntu olunca yemem zor.
En İyi Cevaplar