Genel olarak yemek beğenmeyen veya ayırt eden insanları anlamıyorum. Yemek bozuk veya çok çok kötü (mesela çiğ, aşırı tuzlu/tatlı, böcekli, bozulmuş) değilse kesinlikle ayırt etmem, işiniz biraz zor gibi görünüyor, yemek konusunda mükemmeliyetçilik gereksizdir, yemek beslenmek için ve hayatta kalmak için yenir, daha iyisini yapacaksa kendisi yapmalı bence ki yapamaz mümkün değil :) Yaptığınız yemek menüsü çok güzel ve faydalı eşinizin şükredip orta yolu bulması gerekiyor. Ona güzellikle anlatın bence bu durum çocukluktan yetişme tarzı ile de alakalı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayAdam haklı benim de yemedigim seyler var mesela patlican bamya bezelye asla yillarca yemedigim halde gecen aylarda bamya yedim tadını sevmiyorum diye beni mahvetti bana dokunuyormus megerse yine yediklerim var sevmesem de yediklerim var ben de öyle ev yemegi sevmem seciciyimdir burada mercimek corbasi pirinc pilavi cok iyi karniyarik kötü fasulye guzel severim corbalara bayilirim ozellikle mercimek corbasina ama lokanta corbasi olacak iskembe kelle paça domates mantar bu corbalar olacak özellikle
Sen de onun sevdigi yedigi yemekleri yapacaksin bakacaksin ne yiyor ne yemiyor
Dışardan da olmaz öyle ev de sen kendin yap onlari artik hersey yapiliyor ev de internet var zaten
00 Yorumla
Ev yemeklerini yemiyor fast food evde yapılsa bile yine de fazla tüketimi sağlıksız. Eşin ile güzelce tekrar konuş. Olmadı mı azıcık yemek yap. Ya yer ya yer yoksa yok. Ben de önceden sebze yemekleri yemezdim mesela ama bana özel yemek pişmedi. Ya yersin ya da kuru ekmek yersin seçim senin dedi ailem. Sonra alıştım sebze yemeklerine ve pişman oldum çocukken yemediğime...
00 Yorumla
Bin bir emekle hazirladigin yemeklerin hakkının verilmemesinin yarattığı hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama belki de ortak sekilde haftalık menü hazırlamalısınız. eşin Bir yetişkin olarak olgun şekilde davranıp kendisi için en sağlıklı beslenme tercihlerini yapabilecek yaşta. Ufak bir oğlan çocuğu gibi ona neyi yemesi gerektiğinin söylenmesi çok gülünç
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah kuzum, gerçekten zor bir durum! 🤔 Ama birlikte çözüm bulabiliriz. Öncelikle deriiinnn bir nefes al, durumu daha eğlenceli bir açıdan ele alalım. 😊
Eşine yemek konusunda biraz empati yapmasını ve orta yolu bulmayı önermek tabii ki önemli. Ama aynı zamanda, onun damak tadını keşfetmek için bir fırsat olarak da görebilirsin bu durumu. Ona şöyle sorular sorarak ortak bir yemek listesi çıkarmayı deneyebilirsin:
- "Sana en sevdiğin 2-3 yemek nedir, yaz bakalım?"
- "Aynı anda hem benim favori yemeklerimi hem seninkileri denemek hoş olmaz mı?"
- "Hadi birlikte bir haftalık menü oluşturalım, her ikimizin zevkleri olsun içinde!"
Örneğin, ev yemeği sevmiyorsa bir gün İtalyan mutfağından makarna, ertesi gün Meksika fasulyesi taco gibi hem ev yemeği olmayan hem de sağlıklı alternatifler hazırlayabilirsin. Aradaki dengeyi kurmaya çalışmak mürveri tatlıya bağlar belki. 😉
Bir de, yemekleri eğlenceli şekillerde sunmayı dene! Mesela pilavı değişik kalıplarla şekillendir ya da tabağı biraz süsle. Unutma, yemek yemekte sunum bazen lezzet kadar önemlidir! 👨🍳21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. En azından bunu kibarca söyleyebilirdi.
10 Yorumla
9 ayEsin disarida yapilan yemeklerin temizlik kurallarina. Uymadan yapildigini yemekhanelerin les gibi oldugunu. gorseydi cok farkli olurdu adamlar bir hafta yikanmamis tencere ile hic yikanmamis sebzeleri pisiriyorlar. Yemeklerin yaparken hapsuruyorlar. bir bilse. disarida nasil yemek yapildigini yldisaridan yemezdi. ( Halbuki onun yapmasi gereken sadece seni takdir edip sana yemek yapma istegi ve. Zevki vermesi gerekirdi bazi erkekler maalesef buyumemis
01 Yorumla
Soran9 ayGerçekten o kadar pis yapıyorlar ki
Ben normalde hazir hic yemem ama geçen hafta esimle çıktık. Yemek yiyelim falan dedi. Girdik bir lokantaya ve bilindik bir yer yani ve maalesef benim yemegimin içinden kıl çıktı ve o kadar tiksindim ki bir kaç gün iştahım bile yerine gelmedi. Ayrıca kesinlikle evde yaptığım yemekler çok daha güzel ve en azından nasil ne şartlarda yapıldığı belli
9 ayÇok kırıcı davranmış keske yapıcı davranıp geri bildirim yapsa sende ona göre yapılıs ve hazırlanıs seklini yeniden değiştirirdin yapa yapada elin alışırdı, kimisi eşim yok diye üzülur kimide eşi var kıymet bilmez keşke eşim olsada en büyük derdimiz yemek olsa
01 Yorumla
Soran9 ayBen zaten güzel yemek yapıyorum. Elim lezzetlidir. Soruyu uygulama değiştirmiş. Normalde esim çok yemek ayirt ediyor diye başlıyordu.
- Yeme & İçme konusunda 729 cevap paylaştı.
9 ayEşin kibir budalası bir dalyapRak. Başka bir şey değil. Yemek seçen insandan tiksinirim. Helal olması şartıyla her şeyi yemeli insan. Önünden nimetten daha büyük değil hiç kimse. Kibirin lüzumu yok. Gazze'de ve Sudan'da milyonlarca insan açlıktan kıvranıyor. Biraz vicdan, biraz empati lütfen.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
9 ayYemek yapmadan önce onunla konuşacan anlsacan ona göre yemek yapacan ya da bırakacan kendi haline ne hali varsa görsün.. Hem sağlıksız hem doyurmaz boşu boşuna para versin dışarıdan yemeklere. Parası kalmayınca mesvuren yiyecek zaten Evdeki yemeği ya da aç kalacak..
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 320 cevap paylaştı.
9 ayPatlıcanı severim karnı yarık sevmem aşırı yağlı ama onun haricinde sıkıntı olmaması lazım, önemli olan ne buldun ne imkan varsa onu yemek lazım şükretmek lazım ama kocan olacak herif bundan da anlamaz, zaten böyle giderse para dayanmaz sonunda sorun tartışmalar başlar
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 635 cevap paylaştı.
9 aysen de oda bu zamana kadar alıştığı yemekleri tercih ediyor, sıkıntı edilecek şey değil.
eşinin telefonunu eline al yemek sipariş geçmişini kontrol et en çok sipariş verdiği yemeklerden bi liste oluştur evde kendin yap.. en azından yediği sağlıklı olur..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayAy benim esimde disari yemegine bayilir ben yapinca essek gibi yiyor mecbur. Para dayanmayinca anlar sende harca gorsun kocan parasizligi. Eltim de yeemk yapmaz hemde hci yurt disinda yaşarlar her gun disardan yerler gecen bir ayligina turkiye geldiler valla ben evden yapinca esi gayetde ev yemeklerini yiyordu eltimde. Yemek yapmamak icin kocam disari yemegi yiyor diyor ama gayet yiyordu
33 Yorumla
Cevap sahibi8 ayNe
Yeme & İçme konusunda 992 cevap paylaştı. Eşim de çok yemek seçerdi, burun kıvırırdı sürekli. Bana geldiler bir gün bir kızdım şimdi yememe gibi bir şansı yok.
30 YorumlaKusura bakma da eşin zıkkımın kökünü yesin bi daha aynını yaparsa tut yakasında kalk git anan yapsın onları ye de koy kapının önüne şımartmayın bunları bu kadar anaları yeterince şımartmış zaten
30 YorumlaEvde Fast foodtarzi sevdiği türde yemekler yapmayı dene bence hoşuna gidecektir sevmedigi şeyleri pişirmeye calis veya kendine yetecek kadar az yap onunda hoşuna gideceği yemeklerden yap. Yine burun kıvırırsa burnunu tost makinasi na sıkıştır
11 YorumlaMesela eşinle otursan aylık ya da haftalık menü yapsan onun sevdiği yemekleri ve senin sevdiğin yemekleri oturup ortak yemekler için karar verseniz olmaz mı
14 Yorumla
Soran9 ayEşimin sevdiği yemek yok ki. O istiyor ki hep dışarıdan hazır yiyeyim ya da evde hamburger vs yapalım makarna yiyelim bu tarz şeyler istiyor
Soran9 ayEvet evde yapılabiliyor elbette ve zaten yapıyorum da ama her zaman da olmuyor. İnsan belli bir zaman sonra sıkılıyor
Yeme & İçme konusunda 301 cevap paylaştı. O neya öyle 15 yasındaki çocuklar gibi hergun hamburger pizza lahmacun vs gitmezki yani sulu yemek herseyi geçtim eşin emek vermiş hazırlamıs insan seve seve yer ya bulmusta bunuyo varya elindeki kıymetin farkına varır umarım
00 Yorumla
9 ayMadem beğenmiyor, o halde kendi yapsın. Zorla ona beğendirmeye çalışılıcak diye bir şey yok, yemek yapma gibi bir zorunluluğunuz da yok. Memnuniyetsiz bir tavır sergiliyorsa, kendi yemeğini de kendisi yapabilir.
00 Yorumla
9 ayBence bu sorunu bi ay içinde çözersin evde her gün küçük porsiyonlar şeklince 7-8 çeşit yemek yap ama hergün aynı yemeği yap yaptığın yemeklerdeki eksikleri fazlaları görür düzeltirsin seçtiğin yemekleri iyi yapmaya başlayınca başka yemekler belirle
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kendi söylesin yesin dışardan kasma kendin yap ye
Yemezse yemesin10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 11b cevap paylaştı.
9 ayNerden bulup seçiyorsunuz şöyle erkoları valla anlamıyorum. Kendine kadar yemek yap geç. Kendisi de kendi başının çaresine baksın
20 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 ayDaha ne olsun şimdi ki kadınlar eşlerine yemek daha bile yapmıyorlar eşinin sana yaptığı büyük saygısızlık sen de kendine göre yemeğini yapar yersin eminim yemeklerin tadı çok güzeldir 💁🏻
00 Yorumla
9 ayAdama etli yemek yap fırında tava falan ya da evde burger, lahmacun vs yap yani dışarıda ki yemekleri sen evde yap erkekler et tadı almak ister yediği yemekte
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 334 cevap paylaştı.
9 aySen uğraş didin yemek yap eline sağlık denmesi gerekirken yapılana bak 🤔🤔 evlenmeden önce bunları hiç tecrübe edemedin mi?
Böyle insanlarla ömür geçer mi yaw?
00 Yorumla
9 aySende ona kafa tut ya, ev yemeklerine alıştırıcaksın ya da sende onun gibi başka birşeye para harca ki senin ne demek istediğini başka bir şekilde anlamaya çalışsın... Bu kadar basit... 🙂
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 996 cevap paylaştı. önce annesinden sevdiği yemekleri öğren sonra dışardan ne istiyorsa mesela lahmacun pizza hamburger dürüm gibi şeylerse bunların hazırlarını alıp evde yap böylece evde yemeğe alışır
00 Yorumla
9 ayAnnesinin evinde öyle alışmış olabilir. Dışardıdan soylediklerini evde yapmayı deneye bilirsiniz.
10 YorumlaBırak yesin dışardan kokuşmuş yemekleri yaptıklarında otur kendin ye mis gibi ula biz ev yemeği bulup yiyemiyoruz kafa yok
10 YorumlaYapma sende disarda yesin deki evde yemek yapmiycam sen yemiyorsun de bak bakalim birdaha disarda yiyormu
10 Yorumla
9 ayZıkkım yesin nezaketen bile olsa sevmiyorum etmiyorum dememeli eline sağlık diyip yemeli hergun dışarıdan yenilmez ki sağlıksız ve parada dayanmaz
10 Yorumla
9 ayBence hiç uğraşma ne hali varsa görsün. Bende patlıcan taze fasulye falan hiç sevmem bir tost olsa yeter bunlar yerine
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBunları evlenmeden önce neden konuşmadınız ki eşin gerçekte çok şımarık büyümüş bu kadar da olmaz. Onun kendini sana anlatması gerekirdi şımarık çocuk gibi onu yemem bunu yemem diyip sofradan kalkılmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKarnıyarık ile pirinç pilavı hiç olur mu ayrıca tavuk sote ve havuç tarator yapmaliydin o kadar birsuru yemeğinde birgunde yapma yarına yemek yapmaya ne yapicam diye düşünüyorsun 3 senelik evli biri olarak söylüyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi9 ayHep sebzeden gitme etli köfteli şeyler yap kıymalı felan
Çok yemek seçen biri ile de yaşanılmaz ya. İşin gerçekten zor ama sevdiği şeyleri yap. Yemediği şeyleri yapıp uğraşma gereksiz.
00 Yorumla
9 aySende o zaman sevdiği yemekleri yap kendine küçik bi porsiyon yap eşine de yiyceğini yap israf olmasından iyidir
00 Yorumla
9 ayPatlıcan sevilmez mi ya. En çok yemek çeşidi olan sebzelerden biri. Bence bırak ne hali varsa görsün. Bir noktada illa ki anlar.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 605 cevap paylaştı.
9 ayGitsin belediyeden yesin o zaman. 😅
Yemek ayırt eden nimetten yoksun kalır birgün o zaman görür. Zaten geliyor gelmekte olan. 😁
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 919 cevap paylaştı. Sana suç bulmasın da. Ne hali varsa görsün.
Kendisi sana söylesin bugün bunu yapar mısın diye,
Alnında yazmıyor neyi sevip neyi sevmediği.00 Yorumla
9 aytamam abla gitsin kendine aşçı tutsun insan biraz anlayışlı olur, eksiklerini söylemesini iste ona göre düzeltirsin
00 Yorumla
9 ayKuru fasulye, pilav yanına salata ne alaka? Onların pezef*enki turşusur. Yoksa yoğur ve kuru soğan, yoksa ayran gider. Çorbasız yemek mi olur?
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 387 cevap paylaştı.
9 ay3 günlük mü evlisin ilk defamı yaptın bunlarıda adamın neyi sevip sevmediğini bilmiyorsun hatçe bacı?
00 Yorumla
9 ayAlışması lazım, kolay değil.
Yıllarca annesinin yemeklerine alışmış ama
Çok yemek ayırt etmesi de sıkıntı yani
00 Yorumla
9 ayevlenmeden önce ne yiyip yemediğini bilmiyormuydun da onu sevmem bunu sevmem diyince şaşırıyorsun
00 YorumlaBeğenmeyen kalkar kendisi yapar hic canını sıkma yapma sende yan gel yat
10 Yorumla
9 ayYa sktrsin gitsin
Senin eline sağlık bacım
Ama kocana yaranılmaz10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayEşeğin ayağını yesin bacı boş ver sen keinde pişir yap ye
11 Yorumla- 9 ay
@buzzzgibikarpuzz 👏👏👏👏🤌💜
Gitsin anasinin evinde yesin b0k yemis camis nerden buluyosunuz boyle hodukleri be
19 Yorumla- 9 ay
@Pocophone madem babamin evine gonderecek niye babamin evinden alip getirip karisi yapiyor? Grizekali misiniz kardesim
- 9 ay
@Pocophone kocalik etmeyi bilmeyen de anasinin evine gonderilir bu kadar basit niye anlamiyosun kıt mısın oğlum?
- 9 ay
@Pocophone ezeri ne yeni bi millet mi jsjfbwkf
- 9 ay
@Pocophone senin cografi bilgine tukureyim beyinsiz jdbwjf
9 ayçocuk mu bu ya ne kadar saçma evlenmeden öncedemi hep dışardan yiyormuş
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 735 cevap paylaştı. Sen kendine yemek pişir, o obez olsun dışarıdan yiye yiye
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 455 cevap paylaştı.
s 9 ayÇok biliyor o madem sen yap o isterse dışarda yesin
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 ayAç kalsın dangalak, babababa neleri sevmiyormus, tamamen aç bırak onu hem yemekten hemde senden
10 Yorumla
9 ayÇocuk olsa damak zevkini değiştirebilirsin belki ama kaç yaşında adamınki değişmez maalesef
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben anladım, adam sebze yemekleri sevmiyor. Yani sebze yemeklerini kendin için yap. Muhtemelen et yemekleri seviyor. Pilavı ayırt etmesi tuhaf olmuş, ha pirinç ha bulgur ne olacak.
00 Yorumla
9 ayTürk mutfağını ben de hiç sevmiyorum. Bence farklı tarifler öğren
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 ayAfedersiniz ama bulmuş bunyor denir böylesine, anasının evinde yesin gelsin
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sende bir daha yemek yapmazsın eşi değilmisin bir de o sana yemek yapsın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayBende öyleyim cocukken annem bana hep kebap hamburger tavuk bu tarz şeylerle besledi bende evlenince çok kavga ettik eşimle şu an evde barbekü soslu tavuk falan yapıyor biftek falan levrek pişiriyor gönlü olsun diye sebze yemeklerinden de yiyorum ama aslında bende dışarıdan yemeyi severim
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Para onun cebinden çıkıyor o düşünsün sende keyfine bak
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı.
9 ayAna kuzusundan hayır gelmez, bu tipler çocukları da şımarık yetiştirir
00 Yorumla Negatif konuşmak istemiyorum ama bu adamla ömür geçmez :(🤷♂️.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayHalt yesin arkadaş oda o zaman sana bı liste ciakrsin onları yap başka ortak yol olmaz
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 543 cevap paylaştı.
9 ayYemiyorsa kendi yapsın y*arrrak yesin kesin yemek sepeti denen yerde söyleyip duruyor dur
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 482 cevap paylaştı.
9 ayPara dayanmaz ama alışırsınız zamanla her şey daha iyi olur üzme kendini..
00 Yorumla Bulgur pilavı seven adamı direk boşa zevksizdir o bişeyden anlamaz :D
00 Yorumla- Devamını Gör (129)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne