Esim hazır simit poğaça vs sevmez yemez de. Benim yaptıklarımı yiyor sadece. Bende akşamdan poğaça börek falan yapıyorum. Birazda fazla yapıp buzluğa atıyorum. Sonradan istediğini çıkarıp yiyort. Hatta işe bile götürür. Arkadaşım bunları görünce annesi misin sen ne gerek var falan dedi. Şaşırdım böyle demesine haklı mı sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayBu yaptığın şey öncelikle zorunda olduğun şey değil..
İkincisi yapmak zor gelmiyorsa sana kimseyi dinleme. Kimse de sana akıl vermek zorunda değil.. Sonuçta o senin eşin, o aile de senin ailen..
Üçüncüsü eşe hürmet ibadet sayılır.. Kazandığın Allah'ın rızasını sana gösterseler, daha fazlasını yapmak isterdin..
Dördüncüsü, kim ne kadar yakının olursa olsun, evin senin mahremindir.. Mahremini anlatmak, göstermek doğru değil.. İnsanlarda nefis var.. Nazara gelirsiniz.. Benim yeğenim 2 yaşında, nazar yüzünden üç gündür hastanede.. Bu yüzden nazarı da hafife almayın.. Kendi yapamadıklarını başkasının yapması onların zoruna gider..
62 Yorumla
Soran7 ayBen zaten evimde olan şeyleri, kocamla aramdaki şeyleri kimseye anlatmam öyle ama o gün arkadaşım biz geldi bisey istemeye bende o an börek yapıyordum. Birazda fazla yaptım buzluğa da koymak için. O an sordu niye böyle fazla yapıyorsun dedi. Bende esim seviyor ise falan da götürüyor o yüzden dedim. O da bu konuşmanın üstüne öyle söyledi.
- 7 ay
Çok güzel bir yorum ommuş çok faideli olmuş
En İyi Cevaplar
7 ayBirinin zorlaması ile yapıyor olsanız arkadaşınız haklı derdim ancak öyle bir durum da yok içinizden geldiği ve eşinizi sevdiğiniz için yapıyorsunuz bence bu gayet tatlı ve ince düşünceli bir davranış. Bazı insanlar her şeye burnunu sokmaya bayılıyor, belli ki sizce çekemediği bir şeyler var. Birine yemek yapmak için illa annesi olmaya gerek yok, mesela ben yeri gelir aileme de yemek hazırlarım arkadaşlarıma da hazırlarım evli değilim ama olsaydım eşime de hazıladım gayet normal şeyler bunlar böyle şeyler çok görülmemeli. Siz mutlu eşiniz mutlu o halde bu kimi ne alakadar eder ki? Bence hiç kulak asmayın böyle yuva yıkıcı şahıslara, tahminimce arkadaşınız hayatta istediği değeri göremediği için başkalarının mutluluğuna salça olmaya çalışıyor, çekemiyor. Siz nasıl mutluysanız öyle devam derim.
10 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
m 7 ayMerhaba! Oncelikle yaptığın şey eşine çok değer verdiğini gösterir ellerine sağlık.
Sana öyle diyen arkadaşın yüksek ihtimalle feminist görünen ama normalde erkeklerin kolesi olan tiplerden adım gibi eminim ve senin böyle yapmanı kaldıramayan biri bence o arkadaşın ile iletişimi kes30 Yorumla
7 ayAnnemle babam 27 yıldır evli. Annem her sabah babama kahvaltı hazırlar.
Annem bir haftadır yok, ben kahvaltısını hazırlıyorum.
İkimiz de babamın annesi olmadık.
İnsan, sevdiği insanlara yemek hazırlarsa veya onun hoşuna gidecek şeyler yaparsa annesi olmaz.
Bu, bir çeşit sevgi dilidir; karşındaki kişiye “Sen benim için değerlisin, seni seviyorum.” demektir.
Arkadaşınız evli değilse, evlilik konusunda nasihat vermesi zaten mantıklı değil.
Çünkü biz bekârlara bazen evli kişilerin iletişimi çok farklı geliyor.
“Bekâra boşanmak kolay.” demişler, boşuna değil.
Evliyse de Allah kocasına yardım etsin, bu kafada olduğu için.
148 Yorumla- 7 ay
Hay ağzına sağlık ponçik
- 7 ay
Erkeğin evde is yapmaması, bunların kadınlar tarafından yapılması gerektigi inancı da sevgiye dahil mi?
Bu gelenek degisecek. Sizler kadinlari ev hanımı , "kadin isleri" kıvamına getiren, topluma bunu dayatanlarsiniz.
Siz ve sizin gibi bu dusuncelerde olanlar.
Erkekler pekala pogaca da yapacak yemek de. Ev de supurecek. Erkeklere bunlari yaptırmayan kadınların oldugu ülkelerde kadınlar hicbir taman tam anlamıyla mutlu olamayacak. - 7 ay
@düşünmektükenmektir Evimde yaşayan erkeklerin bu işleri yapmadığına emin olduğunuza göre, evime kamera taktınız ve izliyorsunuz sanırım.
Ben bir erkeğin hangi sorumlulukları alması gerektiğini, aynı şekilde bir kadının hangi sorumlulukları alması gerektiğini çok iyi biliyorum.
Ki benim için kadınlar hiçbir zaman ağır ve kendini yıpratıcı işleri üstlenmek zorunda değildir.
Ama siz, her iş yapan, eşine hizmet eden kadını gördüğünüzde erkek düşmanlığı yapıp saldıracak kadar önyargılı olduğunuz için, hiçbir zaman bunları ayırt edemeyeceksiniz. - 7 ay
@cglakinin yooo haksız
- 7 ay
@Garip_arzulu yok haklı, sen anlamazsın.
- 7 ay
@Garip_arzulu kimse önüne bir kap yemek koymayınca zırlama :D
Yapay Zeka Cevapladı
Ay noolmuş yani, yaaa bırak da eşine güzel bir jest yap, hayat zaten yeterince stresli. 💃 Bence kesinlikle haklı falan değil! Herkesin ilişkisi kendine özeldir. Eşine sevgini gösteriyorsun, emek veriyorsun, daha ne olsun? Valla senin eşin çok şanslı, poğaça gibi eş bulmuş! 😄
Arkadaşının yorumu bir kulaktan girsin ötekinden çıksın, devam böyle! 💪 Hem buzlukta saklama taktiğin de süper akıllıca, kış hazırlığı gibi organize bir eş olmuşsun. 👏 Anlamayanlar uğraşmasın, sen yapmaya devam et! 😘31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
124Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sevdiğim için bişeyler yapmak hoşuma gider. 🥰 Kapçik ağızlılar
70 YorumlaYeme & İçme konusunda 5,8b cevap paylaştı. O arkadaşınla iliskini kes
170 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 16,1b cevap paylaştı.
7 ayEn güzelini yapıyorsun gadası
40 Yorumla Arkadaşın üzerine vazife olmayan bir şeye karışıyor. İnsanın sevdiği insanın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılaması onu onun annesi babası yapmaz. Eşin de senin sevdiğin şeylere özen gösteriyor demek kolay sende ona özeniyorsun. Ayrıca dışarıdan yememekle iyi yapıyor. Dışarıdan düzenli hamur işi yiyen insanlarda bir süre sonra hastalıklar çıkıyor. Hayat arkadaşını önemsedigin için seni tebrik ve takdir ediyorum. Ne mutlu eşine onu seven ve onu önemseyen bir eşi var. Evliliğiniz bir ömürlük olsun inşallah
00 Yorumla
7 ayArkadaşının kocası senin kocandan kötüdür. hatta arkadaşın evli bile olmıyabilir ya da boşanmıştır. Arkadaşın seni ve kocanla ilişkini kıskandığına yemin ederim. Bu ara da sen poağaça yapmışsın yapmamışsın adam giderken pastaneden de alabilir hatta daha ucuza da gelir zaten poaça hamur nasıl olsa her türlü zararlı nasılsa ama sen eşini düşünüp gene de yapıyorsun zorunda olmadığın halde... Ortalama gururu olan erkek böyle eşin anlını öpüp gözlerini göz bebeklerinde kaybetmeden işine gitmez. (ben olsam yaptırmazdım da ben yumurta et sebze dışında pilav makarna hamur işi ekmek hiç yemem tamamen benle ilgili arıza var Ç:) )))
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 458 cevap paylaştı.
7 ayEvet hakli. Hicbir kadin erkeğe /erkeğine hizmet etmek zorunda degildir. Erkekleri bu hale getiren, evde asla is yapmayan haline getiren kesinlikle kadinlardir.
Erkekler kendi işini kendileri yapacak. Gerektiğinde yemeğini, utusubu, bulasigini, çarşaf değiştirmesini, oteyi beriyi supurmesini. Ve daha pek cok seyi.
Evde erkeklerin is yapmasına karşı çıkan, bu işlerin kadinlar tarafından yapılan şeyler olduğunu zanneden kadinlar bu ülkenin çoğunluğunu olusturuyor. Ve bu kadinlar toplumu zehirliyor.
00 Yorumla
7 ay3. Kişilerin ilişkinize müdahale etmesine izin vermeyin çünkü sizin aranızda ki bağı kıskanıp böyle diyor olabilir ya da kendisi ilişkisinde ilgisiz bi kişidir bu yüzden diyor yani sen ilgili bi eşsin ama o ilgisiz birisi olduğu için kendi yaptığının doğru olduğunu sanıp seni de kendisine benzetmeye çalışıyor bu da eşinle aranızda soğukluk oluşturur yani arkadaşın erkek sevmiyorum dese kocandan soguyacakmisin mesela işte bunun gibi bişey bu da. 3. kişileri ilişkinize sokmayın karismalarina izin vermeyin sen doğru olanı yapıyorsun o arkadaşın ilgisiz sadece
02 Yorumla- 7 ay
Kadin hizmetçi degildir. Nesi dogru. Doğru diyerek kadina rol veriyorsunuz. O rolü iyi yapmazsa da kadınlığını yapamadı oluyor.
- 7 ay
Hizmetcisin demiyorum ya da senin işin demiyorum, eşini düşünüp sevginden biseyler yapman doğru güzel diyorum yanlış anlamişsiniz
7 ayBunları görünce değil evinizde kamera mı var da görecek bunu anlatıyorsun oda diyor anlatma özelinizi aranızda kalsın fesatlık çok ilişkinizi evinizi kıskanan çok olur mutluluğunuzu istemeyen kişiler anlatma taşıma bilmesinler gerek yok sana bunun gereksiz olduğunu söylerler ama bu annelik değil sevdiğini düşünmektir bu senden hiç bir şey götürmez kayıplıkta değildir bilakis eşine duyduğun sevgi saygı ilişkinizi tanımlar
04 Yorumla
Soran7 ayBen zaten evimde olan şeyleri, kocamla aramdaki şeyleri kimseye anlatmam öyle ama o gün arkadaşım biz geldi bisey istemeye bende o an börek yapıyordum. Birazda fazla yaptım buzluğa da koymak için. O an sordu niye böyle fazla yapıyorsun dedi. Bende esim seviyor ise falan da götürüyor o yüzden dedim. O da bu konuşmanın üstüne öyle söyledi.
- 7 ay
Söylemeye gerek yok ki börek niye yapıyorsun diyene ne diyeceksin tövbe. Her şeyi de söylemene gerek yok işte ondan bahsediyorum bilmese de olur ana mantığını anlatıyorum hele bu zamanda bazı kadınlar ve erkekler ortaya çıkmış durumda onlara baksan evliliği bitirirsin
Soran7 ayHaklısın ya o an bir anda söyledim işte
- 7 ay
Bazı şeyler artık söylenmemeli çünkü insanlar artık niyetli başka şeylere yerlere çekip insanları aldatmalari kalmaları kolay oluyor kendi ilişkimden biliyorum sen kabul etmesende yok onlara inanmıyorum kulak asmıyorum desen bile bilinç altına gidiyo ve ister istemez düşünüyorsun ama atıyorum poğaça yapmaya üşeniyorsun hatta eşini düşünüyorsun ekstra para harcanmiyo ve cebinde kaliyo hemde kocan sağlıklı besleniyor yani her türlü Bi kazanç var ve sen mutlu ettiğin için dinen de Bi sevap kazanıyorsun gönlünü ediyorsun sadece eş demek yatakta cinsellikte değil her şey de geçerli ama insanlar artık o kadar aç gözlü kibirli cinsiyet yarısına kendilerini üstün tutmaya başkalarıyla kıyaslayıp önde olmaya ve kendinden hariç diğer kişiler yapmayınca onlara sen niye yapıyorsun annesimisin yapma diyerek aşağılayarak kötüleyerek aklını çelmeye çalışıyor ki kendisi doğru yapıyormuş gibi lanse ediyor ki onun gibi davranmayanlari da kotuluyerek insanın kendisine sorgulatiyo o yüzden diyorum
Hayır, annesi değil ama sevdiği kadının elinden bir şey yemek her erkeğin hoşuna gider.
Bu bir “annelik” değil, sevgi göstergesi.
Herkes sevgisini farklı gösterir, kimisi sözle belli eder, kimisi de sabah sıcak bir poğaçayla.
Bence böyle küçük şeyler ilişkiyi ayakta tutan en güzel detaylar.
03 Yorumla
Soran7 ayAynen öyle tamamen sevgi göstergesi. Eşimi seviyorum ve düşünüyorum. Mesela bazen sevmediğim yemekler oluyor sırf esim seviyor diye yapıyorum. İstemeyerek de yapmıyorum. Tamamen sevgimi katarak yaparim
Soran7 ayTeşekkür ederim 🙏🏼
Yeme & İçme konusunda 388 cevap paylaştı. Şu birbirini gaza getiren kız yok mu bırak yapsın seviyor ki yapıyor hoşuna gidiyor ki yapıyor illa burnunu sokup aklını karistiricak sonra ilişkiler bozulunca neden böyle oluyor başkasını dinleme içinden nasıl geliyorsa öyle yap yeri geldiği zaman eşi yeri geldiği zaman arkadaşı yeri geldiği zaman annesi babası olucaksin zaten
015 Yorumla
Soran7 ayÖyle tabi ki. Esim herseyim sonuçta ve bunları seve seve yapıyorum asla söylenerek ya da istemeyerek yapmam
Soran7 ayBilmiyorum bendee
Kendi hiç yapmazmis böyle şeyler. Mesela Geçen haftalarda onlara gitmiştim. Kahve içmeye çağırmıştı. Bende kalkayım artık eşimde işten gelir yemek yok evde, biseyler yapayım falan dedim. Saçmalama istersen yemek yapmaya mı gidiceksin taviz verme böyle şeylerde dedi- 7 ay
Herkesin kendi bileceği şey tabi ki ama eşi onu öyle kabul etmiştir seni böyle kabul etmiştir kabul etmekten demek istediğimde o yapmıyor diye sorun etmiyordur sen yapıyorsun diye seviniyordur gibi gibi içinden nasıl geliyorsa oyle davran taviz verme demeside saçma olmuş bana göre sonuçta eşin yaa bu sanki başkası gibi bahsediyor olması garip neden evlenmiş o zaman ayrılsın rahat etsin bence arkadaşın
Soran7 ayEşi, bu hallerini sıkıntı ettiği zamanlarda oluyormuş. Bana arada anlatıyor yapmak zorunda mıyım sanki falan diye. Hatta bir ara ayrılmayı düşünüyorlardı sonradan tekrar barıştılar
Soran7 ayBende çalışsam evet birlikte yapardik bunları ama çalışmıyorum evdeyim. Tüm gün evde ne yapicam insanın canı da sıkılır yani. Bir uğraş olması her zaman iyidir. Ayrıca evimin temiz düzenli olmasını da seviyorum. Mesela arkadaşımın evine gitsem aynı apartmanda oturuyoruz ama sanki bambaşka yere gelmiş gibi oluyorum. Çok düzensiz ve gerçekten temiz değil ama ben ağzımı açıp bir kelime bile etmem bana ne yani
Soran7 ayYok çalışmıyor o da
Soran7 ayÇalışsam zaten bende yapamazdım bu kadar. İlla ki esimle beraber yapardik ama şu an böyle düşünmesi hep bencillik hem saçmalık
Soran7 ayAynen öyle tabi ki
Biraz karışık bir konu. Baktığında yanlış bir şey yok gibi hatta çok güzel bir jest. Ama gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki bu kadar ince düşünmeyen bu kadar zahmete girmeyen kadınlar gün sonunda daha mutlu. Belki mesele dengeyi iyi ayarlamaktır. Seni çok yormayan ve tamamen kendi isteğinle yaptığın bir şeyse sorun yok bence
02 Yorumla
Soran7 ayHiç yorulmuyorum ve kendim isteyerek yapıyorum. Ayrıca çokta mutluyum. Esim mutluysa bende mutluyumdur
7 aySanah erkenden kalkıyor, senin için yuvanız için çalışıyor para kazanıyor.. sende o enerjisini alsın diye, sizin için çalışırken aç kalmasın diye ona hayat arkadaşlığı, can yoldaşlığı yapıyorsun. Hele hele Allahın rızasını düşünerek yaparsan attığın her adım ibadet.. o arkadaşın ya kocasını sevmiyor ya da egoist ama pek mutlu olmaz bu kafayla
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayNeresi haklı. Arkadaşın baksın işine. Evliliğini de bozacak. O ne biçim arkadaş öyle? Ne diye herşeyini anlatıyorsun? Düşün ve bunu sorgula…
Her seven kadın, kocasına yemek yapar pişirir. O cadoloz arkadaşın, belli ki hiç sevmemiş. Erkeklere öfkesi var. Uzak dur.
00 Yorumla
7 ayArkadasin sen hamur isinde iyisinde diye bildigin seni kiskanmis. 😂😂 Sende istersen sana hamur acmayi ogreteyim de. Ogrensin garibim yazik. Adam ne istahla yiyordur yaptiklarini varya. Adam baya baya sansli. Senin gibi tatli hatunlari nerden buluyoruz bir citlatrmisin bnde istiyorum. 😂😂
00 Yorumla
7 ayAnnesi değilsin fakat karısısın.
Biz nasıl bizim için bir şey yapmalarını bekliyorsak onlarda bekliyor.
Eşlerimiz babamız mı bizim paraya ihtiyacımız olduğu zaman cebimize para koyuyor.
Aynı mantık işte.
Aile olabilmek içib böyle saçmalıklara yer vermemek lazım, sen doğru olanı yapmışsın ellerine sağlık.
00 Yorumla
7 ayArkadaşın kendi asik olan biri olsaydı seni anlardı demekki aşk mesk yok duygusuz birinin kıskanç birinin t3ki. Hep derim arayı her zaman 3. Şahıslar bozar diye.
Senin gibi kadının o adamın hayatında olması
Adam için büyük ödül.
Umarım değerini biliyordur00 YorumlaYeme & İçme konusunda 303 cevap paylaştı. değil tabi. ama toplumda kocasına yemek yapan kadın kötü bi imajmış algısı olusturulmus durumda. bazı insanlarda. bilmiyorum neden. bence altı boş bi düşünce.
senin tabi kararın ama yerinde olsam agzının payını verirdim bunu diyenin. anneler cocuklarına bakar. eşler birbirine bakmaz mı yani. eşin yani annesine gidip poğcamı alsın her sabah yaslı annesinden. onu mu yorsun. yani beklenti bu mu. yemesin acmı gitsin. dısardan biyerden mi alsın yani. istenen ne. anlamadım
00 Yorumla
7 ayBirincisi tamamen karısısın hocanın seviyorsun ve düşünüyorsun ve buna dayanarak bir şeyler yapıyorsun onun için eğer kocanla iletişimin iyiyse karşılıklı sevginin saygınız varsa bu gayet doğal bir şey yani kocanla ilgilenmen için onu düşünmen için onun annesi olmana gerek yok arkadaşın tamamıyla bu iş yapmış çok ciddiye alınacak birisi değil ve muhtemelen senin kocanla olan ilişkini kıskanıyor ya da sevmemiş ya da sevilmememiş bir kişilik çok ciddiye alma
00 YorumlaYa insanların böyle hadsiz yorum yapması beni delirtiyor ya ona ne kocan değil mi ya adamda akşama kadar çalışıyor yani eğer sende çalışıyorsan evet biraz adaletsiz olur ama sende yardımcı olman lazım ellin işinde çalışmak gerçekten çok zor evde çalışırsın yorulursun bu işi yapmiyim dersin ama ellin işinde hemen işten kovarlar
00 Yorumla
7 ayHayır arkadaşın haklı değil. Sevdiğin insan için bir şeyler yapman güzel bisiy eşinin dışarıdan bisiyler yememesi senin yaptıklarını yemesi bence güzel bisiy. Artık günümuzdekiler evlilik kavramını unuttu sen onlara bakma. Eşinle bir ömür mutluluklar :)
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 616 cevap paylaştı.
7 ay
Valla senin gibisi nadir bulunur. Arkadasin hayat arkadasi nedir anlayamamis.
00 Yorumla
7 aySen onun eşisin karısı. Yani sabah kahvaltısını hazırlamayacaksın da ne yapacaksın o zaman akşam yemekte yapma?
Normal şeyler mi güzel şeyler yapmayı da devam et.
Arkadaşım yüksek ihtimalle kıskanmış kendi evdeyse sabahları eşine böyle hazırlık yapmıyordur gidiyordur Osura osura yatıyordur
Bu zihniyeti arkadaşına dikkat et derim ya kendi yapmıyordur senin yaptıkların gözüne batıyordur ya da seni kıskanıyordur00 Yorumla
7 ayArkadaşın seni kıskanıyor olmasın? Ya da arkadaşın beyinsiz olmasın?
Sen içinden gelerek yapıyorsun, eşin de içinden gelerek yiyor belli ki. Burada aile içi çok güzel bir olay var bana göre. Ve ayrıca seninle eşinin arasında olan ikinizin arasında kalır. Siz kadınlar hatayı, arkadaş diye görüp bir şeyler anlatarak yapıyorsunuz. Kime ne senin kocana yaptığın poğaçadan.00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 615 cevap paylaştı.
7 ayHatun dengesiz ruh hastası ve kıskanç tiplerin boş lakırtılarını evliliğinin içine dahil edip huzurunu kaçırma dengesiz insanlarla görüşme hatun O senin eşin Sen de onun kadınısın dışarıdaki boş lakırtalara neden kulak veriyorsun hatun. Bozma çizgini devam et işlerine o dengesiz arkadaşın ile de iletişimini kes
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayValla ben hayatimda bir kere sevgilimin yaptigi pogacayi birde kek falan yapmisti onlari yedim. Ona olan bagliligim artiyordu. Birde baska bir ruh haline giriyordum. O kiz arkadasina kafa atarim ben. Ya birde senin aklini karistiriyorya ne kadar sacma.
Benim evim o evim onun yaptigi seyin tadi baska o benim evim.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayMesele erkekte bitiyor arkadaşın gibi sorumsuz yiyeyim yatayım diyen tipleri hiç sevmem ama konu burada eşinin nasıl biri olduğu hak etmeyecek, bir teşekkürü fazla gören, senin yaptığın fedakarlıkları görmeyen yaptıkça yapsın diyen şımarık biriyse ona değmez ama o da senin için fedakarlık yapıyorsa, sen onun için bir şeyler yaptığında gülümseyerek teşekkür ediyorsa sıkıntı yok daha çok yap
12 Yorumla
Soran7 ayEsim yaptıklarımı sonuna kadar hak ediyor :)
Cevap sahibi7 ayO zaman sorun ne ki
Gizli Üye(25-29)7 ayBu çok güzel bi davranış bence. Ben çalıştığım halde evde yemekleri kendim yaparım. Ayrıca akşamları da poğaça vs yaparım , sabaha eşime ve kendime işe gitmeden önce götürmelik yiyecekler hazırlarımmm... He benim için bazen zor oluyo mu evet oluyo. Ama kendi içimden gelerek yapıyorum... Severek. İnsan sevince yapmak istiyo🥰.
11 Yorumla
Cevap sahibi7 ayAyrıca her yemek yapan annesi mi oluyo 😅 o zaman lokantadaki aşçılar da mı annesi... Annelik yapmak eşine içinden gelerek sevgini katarak değer verdiğini hissederek onun için özenli yemek yapmakla olmaz.. Eşine annelik taşlamak davranışla olur, onu kontrol etmeye çalışmakla vs... Yemek yapmak sadece beslemek değil ki, incelikle zerafetle bir üretim yapmak ortaya bi güzellik çıkartmaktır oldukça dişil bir şeydir severek yemek yapmak... 🥰
Gizli Üye(36-45)7 ayMaalesef canım bazı erkekler değer kıymet bilemediği için öyle demiştir.. benim bir arkadaşım var kız iki ise gidiyor ayrieten çocuk var. Kız kendini parçalıyor eşinin çantasını hazırlıyor senin gibi önemsiyor.. ama bir gece adam ne diyor , çok kokuyorsun demiş kıza 😏 kadın neyapain kosturuyor ama sonuç bu oluyor … esiniz umarım kıymet bilen bir insandır
10 Yorumla
7 ayÜzgünüm ama arkadaşın kıskanmış seni sen de niye her Özelini anlatıyorsun o arkadaşınla da arana mesafe koy o senin eşin hayat arkadaşın ayrıca çalışıyor çalışıyor sizin için çalışıyor Sabahın köründe işe gidiyor poğaça börek yapmışsın çok mu yani sen ilgi veriyorsun ne güzel işte değer veriyorsun o senin eşin sürekli arkasını toplarsin o da ortalığı bok gibi bırakıyorsa o ayrı o esnada denilir mesela ben senin annen değilim sen de yardımcı ol diye ama bunda bir şey yok
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aySürekli sürekli yapma boş ver eğer yapıyorsan dışardaki kaç tl ise sende o kadar para al. Doğru demiş yani merhamet etme annesi sanki kalkıp yapıyor muydu? Merhamet etme sadece sev saygılı ol eşine karşı. Sürekli yaptığın şey değerini kaybeder
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayarkadaşın ya evli değil ve hatta hayatta doğru dürüst ilişkisi bile olmamış bencil bir tip ya da beceriksiz ve üşengeç olduğundan senin böyle yapman ona kendini kötü hissettirmiş. toksik bir tip olduğunu düşünüyorum. yaptığın gayet güzel bir şey. eğer eşin de kıymetini biliyorsa tabi. o arkadaşından da uzaklaş. kafanı böyle saçmalıklarla doldurmasın. belli ki daha olgunlaşamamış.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayBu seninle eşinin arasında. Aranızdaki bu olumlu işbirliğne (Kelime bulamadım:o) kimse karışamaz. Mesela ben cumartesi evdeyim eşim işte. Becerebildigim kadar ev işlerini yaparım ki pazar günü bize kalsın. Başkasının aranızdaki olaylara burnunu sokmasına izin vermeyin lütfen
01 Yorumla- 7 ay
Kadin hizmetçi degildir.
Gizli Üye(18-24)7 ayHaklı değil tabiikide
Seni kıskandı ya da aranızı bozmak istedi gayet normal yapmam sonuçta sen severek ve onun için yapıyorsun
Arkadaşın bence başka alemde yaşıyor öyle dediği Zaman onu susturman gerek boş yere araniza fitne sokuyor sen o poğaça böreği kim için yapıyorsun yani o zaman sarılmada opmede kocanın çünkü bunu annesinde yapar yemekte yapma çünkü anneside yemek yapar
Boş ver arkadaşını yapamn doğru olan zaten
10 Yorumla
7 ayBu erkekten erkeğe göre değişir, bazılarının karakteri harbiden böyle görür ve sana karşı öyle davranmaya başlar bazılarının da bakış açısı farklı olur ve negatif bir duruma yol açmaz yani tamamen kocanın karakterine bağlı
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 989 cevap paylaştı. Yav ne alakası var allah aşkına ya. İyi annesi değiliz diye aç bırakalım adamları. Eş olabilmek annelikten de öte bir şey, sen kulak asma onlara. Ayyynen devam kardeşimm.
20 Yorumla
7 ay"Bence sen gayet doğru yapıyorsun. Kocana yemek yapman annelik değil, sevgidir.🥰❤️ O arkadaşınla da mesafeni koru bence, çünkü seni küçümseyen biri gerçek dost değildir. Zaten merak ettim, acaba o kendi kocasına hiç yemek yapıyor muymuş?”
00 Yorumlaİlişkiler karşılıklıdır. Sen onun için yaptıklarının karşılığını alıyorsan sorun yok. Sen o seviyor diye onun sevdiği şeyleri yaparken o da aynı şekilde senin seveceğin davranışları yapıyorsa ilgi ve şefkatini gösteriyorsa sorun yok
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kesinlikle haklı değil. Sonuçta evlisiniz ve karı koca hayatı yaşıyorsunuz. İkinizinde yapması gereken sorumluluklar var. Sen evde yaparak en iyisini yapıyorsun. O arkadaşınada kulak asma derim. Sen içinden ne geliyorsa onu yap.
00 YorumlaO arkadaşın gerçek arkadaş değil diyeyim sana. Eşin için sevdiğin için birşeyler yapmak niye kötü olsun, niye sadece annesi yapsın bunu? Bence o arkadaş dediğin kişi çok yanlış düşünüyor, önce kendini düzeltsin öyle akıl vereceğine..
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 992 cevap paylaştı.
7 ayBence çok da haklı değil. Evlilikte başkalarının söz ve yorumlarına çok kulak asma, yaşantınızı da çok fazla detayına kadar anlatma. Arkadaşının bunu bilmesi çok da gerekli değil. Mutlu olduğun şekilde devam et..
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 10,8b cevap paylaştı.
7 ayİyi de bunun annelikle ne alakası var. Sen bunu eşine yapmayacaksın da kime yapacaksın. Zaten yapmak istemiyor olsan yapmazdın. Demek ki içinden geliyor eşine bu konuda değer veriyorsun özveri göstermek istiyorsun kime neymiiş
15 Yorumla- 7 ay
"Eşine yapmayacaksın da kime yapacaksın"?
Nerden geliyor bu mecburiyet? Saka misiniz - 7 ay
@düşünmektükenmektir mecburiyetle ne alakası var. Siz hiç sevdiğiniz insanlara bir şeyler yapmıyor musunuz? Her insanın sevgisini gösterme şekli farklıdır. Ben de sevdiğim insanlae için mutfağa girer yemekler tatlılar yaparım. Bunu mecburiyetten değil sırf sevdiğim için yapıyprum. Sorudaki kişi de aynı diye düşünüyorum. Zorla yapıyor olsa burada ifadelerinden belli olurdu.
- 7 ay
Eekekler evde ev işi yapacak.
- 7 ay
Kadınlar engel olmayacak. Hanimcilik yapmayacak. Erkekler calisacak. Temizlik, bulaşık, yemek... erkeklerin yapması gereken islerdir.
- 7 ay
@düşünmektükenmektir yapacaklar elbette. annem yemek yapıyorsa babam bulaşıkları yıkar. Ne annem yemek yaptı diye ataerkil düzeni destekler ne babam bulaşıkları yıkadığı için erkekliğinden bir şey kaybeder.
Ben sizin ne demeye çalıştığınızı anlıyorum ancak üslup olarak fazla agresifsiniz ve bu karşıya iyi bir izlenim bırakmıyor. Bu tarz olaylara çok fazla maruz kalıyoruz ama bu sevdiğimiz insanlar için kek, poğaça yaptığımızda onlara köle olduğumuzu göstermez. Aksine çok tatlı ve duygusal şeyler bunlar. Biraz daha sakin kalmaya çalışmanızı öneririö
Arkadaşın haklı değil. Ben de eşime hala daha ekmek arası peynir, domates veririm sabahları yanına ☺️ 💐. Dışarıdan poğaça falan yerse reflüsü oluyor.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Arkadaşın çenesini kapatsın böyle şeyleri kimse bilmesin konu edinmeyin.. eşin seviyor yapıyorsun demekki ne güzel.. kendi yapamıyorum birde laf atıyor kıskanıyor belli ki çizgi koyman lazım
10 Yorumla
7 ayİşten kaçmak için sığınılan yeni kelimler bunlar ellerine sağlık benim de eşim olunca yaparım dışarıdan nasıl yapıldığı belli olmayan şeyleri yemesinden bin kat iyidir evde olanı yemesi
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 419 cevap paylaştı.
7 ayMükemmel bir düşünce elinize sağlık o etrafınizda kilerede kulak asmayın içinizden geldiği gibi davranın daha güzel poğaçalar yapın etrafınizdaki becereksizlerde kıskansın sizi
00 Yorumla Arkadaşına söyle kendi hsyatıns bsksın eşim olucak arkadaşı böyle bişey diyecek onu yakalar zikerşm bir dahada görüştürmem yanlış anlama da ne haddine sizin hayatınısa karışıyot kendi evlimi
00 Yorumla
7 aySen doğru yoldasın. İnsan sadece anne babanın değil eşininde duasını almalı. Böyle anlayışlı ve içten davranmakla aynı zamanda kocanı avucunda tutmaktasın. Tebrikler.
00 YorumlaAy çok gereksiz yorum yapmış. Şimdikilerin aklı değişik calışıyo kocandır yapıyorsun seviyorsam yaparım yazık o kadar calışıyo yuvamız için eşi için yapıyor bi poğaça çok değil bnce
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 20,3b cevap paylaştı. arkadaşın haklı. sen onun eşisin, annesi değilsin. felç mi kaldı da sen kalkıp yiyeceğini hazırlayıp doyuruyorsun? erkeklerin işine gelmemiş gene tepki göstermişler 😹
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 639 cevap paylaştı.
7 aySen mutlu isen boş ver başkasını eşin ya hu sizin için kazanıyor. Sen evde oturuyorsan o çalıştığı içi. Yemek yapmaktan bir şey olmaz sen eşini düşün yap.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 615 cevap paylaştı.
7 ayMaşaallah ne güzel Allah banada sizin gibi bir eş nasip etsin Amin
O arkadaşınızı da bir sorgulayın içinizde bence… kıskanıyor net02 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim Aminn
Mesafe koyacağım zaten biraz- 7 ay
Rica ederim evet ciddi düşünmelisiniz bunu
Arkadaşın sizin mutluluğunuzu kıskanıyor olabilir. Hatta eşinde gözü bile olabilir.
Sen iyi birisin ama arkadaşın kötü.
Bence arkadaşlığı bitirmelisin.00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayArkadaşın tam bir mal olduğu için ciddiye alınacak bir kişilik olmadığını, dolayısıyla da kafanı böyle şeylerle meşgul etmemen gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
7 aydiğer kadın eşlik görevini yapmayıp evin basit yemek harcamaları için 10 20 bin fazla harcanmasımı dert etmeyen birisi sanırım
06 Yorumla
Soran7 ayYani evet o hiç dert etmez böyle şeyleri. Hatta çoğu zaman hazır yemek sipariş verirler. Onların maaşının yarısı yemeğe gidiyor bence 😀
- 7 ay
çok kazanıyorlar sanırım daha da harcasınlar aman sonra niye param yok para niye yetişmiyor diyip ağlamasınlar
Soran7 ayYani çok kazanıyorlar diyemicem. Zaten eşi çalışıyor sadece. Kadın calismiyor ve mesela ben eve yeni birsey alsam ya da gidip kıyafet alışverişi vs yapsam tek maaşla bunları nasıl alıyorsun der. Boş şeylere para harcamıyorum da ondan böyle.
- 7 ay
hem çalışmıyor hem de böyle şeyleri bile yapmıyor. ben olsam öyle kadını boşardım herhalde Allah göstermesin. arkadaşın aklı pek çalışmıyor herhalde sende iyi yapıyorsun o fazla para sayesinde kendine paran oluyor. tek kazanma ev kira olmasa bile geçinmek zor. şu an her şey ateş pahası
Soran7 ayGerçekten geçim zor bu dönemde. Parayı iyi yönetmek gerekiyor. Saçma sapan şeylere harcasak kim olsa gecinemez. Çok şükür şu an biz geçiniyoruz ama esim zor durumda kalsa çalış dese bende çalışırım tabi ama çalışmama gerek duymadı, istemedi. Bende aynı şekilde gerek olduğunu düşünmüyorum
- 7 ay
çalışsan asgari civarı kazanıcaksan, eşinde 2-3 asgari kazanıyorsa gerek yok. çalışsan varsa çocuğa kim bakıcak? ev işlerini yapmak var. erkek iyi kazanıyorsa evde hizmet istiyor. o kadar işten sonra hiçbir şeye hali kalmaz. kalan halini de eşiyle vakit geçirmeye harcasın. evlenince eşim memur vs değilse o yüzden çalıştırmayı düşünmüyorum. bakalım nasıl olucak. ben daha başındayım işlerin. ev alacam, araba alıcam, bir de evlenmeden en aşa 1 araba parası da birikim olmalı ki anca idare edilsin. bekarken haftanın 7 günü çalıştığım oluyor da evlenince 6 max belki 5 e indirmem gerekecek. hep böyle çok kazanamıcam
Ne alaka ya bunu anneler mi yapar sadece? Annenin evladına verdiği değeri kadın kocasına kocası karısına veremez mi?
02 Yorumla
Soran7 ayAynen öyle yani annelikle ne ilgisi var
Arkadaşini dinlersen mutluluğun biter sen nasıl mutlu hissediyorsan öyle davran ve eşine poğaça yapman tebrik ederim 🌸
01 Yorumla
Soran7 ayYok dinlemem tabi ki. Ben bunları içimden gelerek yapıyorum. Gayette mutluyum evimde
7 ayArkadaşının hangi kafada olduğunu bilmiyorum ama yanlış bir düşünce yapısına sahip. Onun başka dediklerini de önemseme bence.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı.
7 ayTabiki haksız 👍
Erkeğin kalbine giden yol midesine uğrar. Sen ve eşin mutluysanız gerisi boş ver.
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. O arkadaşın ilgilendirmez ki
Eşin tabiki yapacaksın sevdiğin kişi
O arkadaşınla irtibatını kes10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 385 cevap paylaştı.
7 ayarkadaşın bekar ya da kocasını sevmeyen bir tip. sizin aranızın iyi olmasını kıskanmış. sen o salanaya itibar etme görüşmeyide ufaktak ufaktan kes.
10 Yorumla - Devamını Gör (186)
Devamını Gör(231)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Eşime sabah işe giderken yesin diye poğaça, börek gibi şeyler yapıyorum. Arkadaşım “Annesi misin onun” falan dedi. Haklı mı sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler