Eşimin ailesini misafir edecektik geçtiğimiz akşam. Kayınvalidemde yaptığım her şeyi kontrol etme takıntısı olduğu için o gün de erken gelip yemekleri nasıl yaptığıma bakmak istemiş. Saçlarımı toplamamıştım, beni görür görmez "Saçların açık mı yemek yaptın? Ben senin elinden yemek yemem." dedi. Yaptığım her şeyi baştan yapmak zorunda kaldım sorun çıkmaması için. Her şey için tekrar uğraşmama rağmen tüm geceyi de konuyla ilgili sürekli laf yiyerek geçirdim. Sizce haklı mı? Açık saçla yemek yapılmaz mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılToplasan senin için daha rahat olur. Açık olunca sürekli dikkat etmen gerekir, gözünün önüne gelir falan. Açık bıraktıysan da dikkat etmişsindir zaten. Saygı önemlidir ama kendini ezdirmek saygı değildir. Önce eşinle konuş. Annen tekrar aynı hareketi yaparsa yemesin isterse ben böyle mutluyum falan de. Yani annesine tepki koyacağın zaman eşinin konudan haberi olsun kardeşim. Kolay gelsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHijyen açısından toplamalısın bence. Saçlar açıkken ne kadar dikkat etmeye çalışsak da gözden kaçabiliyor bazen.
Kayınvaliden o şekilde dile getirmemeliydi bence. Ne o öyle hizmetçiye der gibi. Daha farklı bir şekilde diyebilirdi.
Ama helal olsun , yapmışsın her şeyi baştan. Ona da güzel bir ders , söz olmuştur...
İkinizin de kendi çapında haklı olduğu konular var.
Bir dahaki sefere nasıl olsa biliyorsun kadının huyunu ona göre davranırsın00 Yorumla
Merhaba.
Yemek yaparken ve yemek hetken yemeğin içinden kıl çıkması pek hoş bir durum olmaz. İştah kaçırır açıkçası. Kaynananızın tepkisi sadece biraz ağırmış.00 Yorumla
+1 yılEvet çok haklı ancak Tekrar yapmak yerine yapıcı olarak seni ikaz etmesi gerekirdi. Seninde darmadağın saçlarla yemek yapılmaz, yemeğin tadına baktığın kaşın tekrar yılamadan kullanılmaz. Bunları biliyor olman gerekir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
34Cevap
Önce sorunuza cevap vereyim, elbette yemek yaparken farketmeden saçımızın yaptığımız yiyeceğe düşmesi hoş ve hijjenik bir durum değildir, toplanması iyidir fakat ilk başta eşinizin annesinin sizi bu kadar kontrol eder tavrı çok saygısızca ve yemekle ilgili yaptığı davranışta çok çirkin. Sizin yerinizde olsaydım "geç kendin yap" o zaman diye terslerdim nedeni ise bana ters gelindiği için kişi nasıl bir etki alırsa karşısına öyle bir tepki verir bu hayatın bir kuralıdır. Bu şekilde söylemek yerine şaka ile karışık "annecim akşama saç kavurmamı yapmaya karar verdin topla saçını fıstığım" demek her iki tarafında istediğini alması açısından en uygun davranış biçimidir. Bunu yapmak yerine " ben yemem onu " tarzı bir yaklaşım oldukça mesnetsiz bir davranış biçimidir. Burda eşinizin de suçu var, eğer annesi hayatında ki kadına karşı bu şekilde hoş olmayan bir tarzla yaklaşıyorsa oğlundan da bunun ile alakalı cesaretli olduğu anlamına gelir.
10 Yorumla
+1 yılBu üslupla söyledi ve sen en baştan yemek yaptın ve tüm gün laf yedin öyle mi? Eşin ve sen neden hiç uyarma gereği duymadınız ya da neden müsaade ediyorsunuz buna?
Bu şekilde devam ederseniz bu durum hep böyle olacak, bugün yemek yarın bir gün daha farklı şeyler.
Evet saçını toplaman daha iyi olur fakat bunu düzgün bir dille söyleyebilirdi ve sen bu konuda uyarabilirdin onu.21 Yorumla
Soran+1 yılNe zaman böyle bir konu olsa eşim annesinden yana oluyor ve üstüne gelinen kişi ben oluyorum genelde...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yuzden yabancı erkek ya da yabanci kaynana. Babasi turk, annesi polonyalı olan bir sevgilim vardi. Kafa rahat. Bizimkiler gibi kaynana tribine girmiyorlar. Tatlı türkçesiyle anlaşıp, gülüp eglenip geçiniyorsunuz. Bizim hatunlara kaynana olunca ne oluyorsa anlamıyorum. Hayir bu sistem devam da ediyor. O ona zulmediyor sonra gelinin oglu oluyor, kendi kaynana oluyor gelinine aynısını yapıyor. Bu sacma sistemi devam ettirmesek diyorum hanımlar. Dedigim gibi bunun caresi bu sistemi devam ettirmemek ya da yok oyle olmaz diyen varsa dedigim gibi yabanci damat ya da yabanci kaynana ile mis gibi, dertsiz tasasiz tripsiz yaşar gidersiniz.
00 Yorumla
+1 yılEski toprak analarımızın dili biraz sert dir herkez kaldıramaz. Aldırış etme. “Birdahakine toplarım saçlarımı çünki güzel yemeklerimi yemeden gitmeni istemem annem” dersin olur biter 😊 ve herkesin tiki farklıdır sende birdahakine dikkat edersin eşinin hatırı için 🙏🏻
00 Yorumla
+1 yılBir noktada haklı olabilir ancak böyle belirtmesi aşırı yanlış. ''Saçlarını yemek yaparken toplaman daha uygun olur'' cümlesi ile ''Senin elinden yemek yemem!'' cümlesi arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden bırak aç kalsın.
24 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏🤳
Soran+1 yılDüşünmedim değil ama bu seferde eşimi bana karşı doldurmaz mı?
- +1 yıl
O oğluna anlatmadan sen eşine anlat annen böyle dedi cok kırıldım keşke annelik yapıp kızım sacını toplasan yemek yaparken daha iyi olur deseydi kırılmazdım ama cok üzüldüm öyle demesine de
- +1 yıl
@Blueeberry katılıyorum. Sonuçta o istemiyor
+1 yılAman Tanrım kayın valideye bak. Düşman başına bir tip. Valla saçların dökülüyorsa toplaman iyi olur ancak bu, kayın validenin dediği şekilde dile getirilmez. Haksız o yüzden.
21 Yorumla
Soran+1 yılZaten bana dokunan da tamamen tavrıydı
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapılmaz yapılan yemek temiz değilse kaynvalidenin öyle demesi haklı bence sen yemek yaparken saçlarn dökülüp yemeğe girebilir seni uyarmış baştan yapmasaydın yemekte birinin tabağından saçın çıksa o an ki durum hoşuna gidermydi kim bilir neler derdi insanlar saçını topla öyle yap her zaman yemeğini hatta bone falan da tak yapınca dikkat et kaynvalidenede fena kadın herhalde 😂
00 YorumlaZıkkım verseydin. Kendini böyle ezdiremezsin ağzının payını vermeliydin. Haddisize haddini bildirmezsen hadsiz sen olursun. Sen ricam bu paylaşımın altına ilerde birgün ona karşılık vermen umarım yaparsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılEşimin arada kalmasından korkuyorum sonuçta annesi
+1 yılYeme o zaman dersim ben bazı insanlar gerçekten çok tuhaf tamam mideni bulandırıp hoşuna gitmeyebilir ama böyle dersen de sana kalk yeme s. git derler yaniii sinirlendim bak dmdmddm
13 Yorumla
Soran+1 yılEşimle aram bozulsun istemedim, eşime karşı beni eleştirirken çok yakalıyorum kayınvalidemi
- +1 yıl
Eşine söyle anneni uyarsın
- +1 yıl
Annesini*
+1 yılAçık saçla yemek yapılmaz ama üslubu çok çirkin böyle yapmak yerine saçını toplasan daha hijyenik olur kızım ben yemekten kıl çıkınca çok rahatsız oluyorum diyebilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBeni üzen de zaten tavrı
"Keşke saçını toplayıp da öyle yapsaydın yemekleri" diyerek ufaktan gülebilirdi. Şakayla karışık rahatsızlığını dile getirseydi keşke. Yaptığı hiç hoş olmamış. Bir de tekrardan yapmışsın yemekleri ve buna rağmen hâlâ çene yapmış. Haklı olan sensin.
00 Yorumla
+1 yılKöle mi aldı bu?
Neyin havası neyin artistliği?
Bırak ya sen bildiğin gibi yaapp
Dikkat et bakımına temizliğine..
Çok umursama dağ olur yoksa.10 YorumlaHaklı değil, söyleme şeklide yanlış. Yemesin boşver. 🤫
Ama hijyene dikkat et. Yemeğin içinden kıl çıkması kadar iğrenç birşey yok 🤦♀️11 Yorumla
Soran+1 yılYa kesinlikle haklısın, normalde dikkat ederim ama o gün aceleden unutmuştum.
+1 yılKesinlikle evet midem kaldıramaz ne tırnaklı nede saçı başı açık yemek yapanın elinden çıkmış yemeyi yemekleri yemeğe. Haklı her şeyi dr kaynana diye kaynanalarda bulmayın kimse yemez sen bile
10 YorumlaYemeğinden kıl çıkmadığı sürece ister açarsın ister toplarsın ister üstüne sim serpiştirirsin. Kime ne? İyi sabretmişsin. Ben olsam kendi yemeğinizi kendiniz yapın o halde derdim
00 Yorumla
+1 yılSaçın açık ya da toplu önemli değil , elinden yememek için bir sebep olarak görmüyorum, evin temiz değildir elinden su aka aka iş yapiyorsundur elini yüzüne burnuna goturuyorsundur o zaman yenmez o yemek sırf saçın açık diye bu kadar üstüne gitmesi yanlış ama eski kafa işte. Kayınvaliden haksız.
00 Yorumlaİnsan önce kendini bilmeli... böyle insanlara ayar oluyorum yemezsen yeme demek istiyorsun içinden ama eşine saygından dolayı ses çıkarmıyorsun...
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle, tam olarak bu durumum
+1 yılBu şekilde kırıcı konuşmaya gerçekten gerek var mı ya? Tatlı dille konuşmayı eziklik zanneden bir toplumda yaşıyoruz maalesef, Allah kolaylık versin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, sabır gerekiyor gerçekten
+1 yılsaçtan tiksinebilir ama bunu kibar bir dille belirtebilirdi
seviyesiz terbiyesiz biri maalesef herkes yaşla olgunlaşamıyor görüldüğü üzere...10 Yorumla
+1 yılHaklı fakat haklı olması gün boyu laf sokmasını böyle ileri gitmesini gerektirmez. Sen de böyle böyle tanıyacaksın ona göre davranırsın
00 Yorumla
+1 yılMalasef haklı bende işyerinde aynı öyleyim hiç yemek yiyemem mide meselesi nasıl desem eldivensiz poşete meyve doldurumak gibi birşey
00 Yorumla
+1 yılyuh ya kariya bak. Annemde bana yapiyor kovuyorum mutfaktan. O mutfaktsysa ben cikarim. Sen nasil katlaniyorsun😤😤
00 Yorumlaİçine saç girme olasılığı yüksek bu yüzden yapılmaz. Bizde yemek yapılırken ve yemek yenirken saç toplu olur.
00 Yorumla
+1 yılYani bir noktada evet
Ben mutlaka saçlarımı topuz yaparım...
Tabağımda saç çıksın istemem02 Yorumla
Soran+1 yılTelaştan unutmuştum. Bu şekilde davranması normal mi?
- +1 yıl
Bilemem kimi insanın tarzı böyledir. Kayınvalide söz konusu olunca şaşırmam bu tepkilere :)
+1 yılBiraz hakkı ama detayı okuyunca sinir oldum
Çok saçma olmuş😒02 Yorumla
Soran+1 yılYaşayan olarak beni düşün bir de...
- +1 yıl
Kolay gelsin. Tekrar baştan başlamazdım ben
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinin annesi anlaşılan epey cins.. Maalesef ne yazık ki ne olursa olsun kibarca uyarmak varken bu şekilde uyarması hoş olmamış ya.. Üzüldüm ben şimdi :(
02 Yorumla
Soran+1 yılİlk değil ki bu keşke ilk olsa
Cevap sahibi+1 yılDaha neler var anlatmak istermisin bende evliyim anlarım
Bunun adı zulüm.
Kim olursa olsun insanların egosunu tatmin etmek zorunda değilsin.02 Yorumla
Soran+1 yılEşim arada kalsın istemiyorum daha çok
Yemezsen yeme dicektin sen oturup. Lokma lokma yiceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılOlay çıkardı muhtemelen öyle bir şey yapsam
+1 yılİnanmıyorum buna zira bir insan bu kadar kötü olamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk değil bu
+1 yılTamamen hata etmişsin. Kendi tepkini ortaya koyup tekrar yapmasaydın yemekleri.
10 Yorumla
+1 yılSende saçlaranı topla yap hani yemeğin içine gider ister istemez
10 Yorumla
+1 yılHijyen için toplaman gerekir ama söyleme şekli yanlış. Üstelik tekrardan yapmışsın ona rağmen bütün gece laf etmiş. Çok sinir bozucu
42 Yorumla
Soran+1 yılBeni düşün bir de... O akşamı nasıl atlattığımı bir ben bir de Allah biliyor
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
+1 yılHaklı sayılmaz ama saçın yemeğe düşebilir. Bu risk var.
00 Yorumla
+1 yılBen bir daha o kadına ne yemek yaparım ne de evime misafir ederim
00 Yorumla
+1 yılTekrar yaptıysan yemek helal olsun 😛 gel sen yap derdim ben çok açık 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçine saç düşme olasılığı yüksek. Yememezlik etmezdim ama gözümü yemekten alamaz sürekli acaba bir saç çıkarmı diye bakar, diken üstünde huzursuzca yerdim.
00 YorumlaTebrikler ı okb li bir kayınvaliden var. Konuyu uzatmasa tamam ama dırdırdır aaauuvv düşman başına
00 Yorumla
+1 yılYani sac falan dökülür diye toplu olması iyi ama bunu yüzüne vura vura söylemesi ayıp olmuş
00 Yorumlaaçık saçla yemek yapılmaz içine kıl düşme olasılığı çok yüksek.
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru tabii ki de tavrı doğru mu?
İnsanlar ne kadar kırıcı artık ya🤦🏻♀️ hakli olsa bile güzel bı şekilde dile getirebilir. Saçını toplarsan daha iyi olur kızım hem sende rahat edersin vs vs yemem nedir ya yeme o zaman
12 Yorumla
Soran+1 yılO tatlı dilini bir bana göstermiyor
+1 yılTamam açık saçla yemek yapmak doğru değil ama kayınvalidenin bu tutumuda doğru değil. Ayıp etmiş. Ne kadar Sessiz kalırsan o kadar laf söz duyarsın. Üslubunu ve saygını bozmadan sen de kendini savunmayı bil. Yoksa hep üzülen sen olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeniden yaptın ve yaranamadın demek. Allah böyle kaynanayı başa vermesin...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun götnü kaldıran eşinde suç. Ana kuzusu demek ki bu kadar yüz buluyor. Ben direkt rest çekerdim.
10 YorumlaBiraz abartı tepki seni "kızım saçlarını toplayabilir misin" diye uyarabilirdi. Ama saç toplama konusunda haklı. Ben bile yemek yaparken şapka takıyorum rapçi gibi yemek yapıyorum 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılToplasan iyi olurmuş biraz haklı ama öyle demesinede gerek yok biraz kaba olmuş
00 YorumlaSaçı bilmem de bu olay benim başıma gelse bok girer bi daha o eve eşimin annesi
11 Yorumla
Soran+1 yılEşimden çok yüz buluyor
Senin yaptığın yemeği ben gotumle yapar gene sana yediririm de
20 YorumlaBence abartmis sanirim yeni evlisin ve sana laf sokup ustunluk kurma cabasi icerisinde ve galiba seni kiskaniyor
00 Yorumla
+1 yılBen olsam bir daha yemek yapmaz dışardan söylerdim 😂 ne kadar kırıcilar ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılAkşam rezil olmasın diye yaptım mecbur
+1 yılHayır değil sonuçta yemeğin içine bok katmıyorsun ya saçma sapan bahaneler bulmasın
10 YorumlaHaklı ama aşırı tepki vermiş
21 Yorumla
Soran+1 yılTepkisi zaten kırıcı olan ya, söyleyebilir de bu şekilde çok sert
+1 yılKadınların saçları erkeklere oranla daha fazla dökülüyo ister istemez saç düşebilir haklı kadın
00 YorumlaHer türlü yemek yapılır tabi oda Bi görüş sonuçta ve kayınvaliden onun için çok normal
00 YorumlaKaynanalar hep aynı zıkkım yesin boşver
20 YorumlaZıkkım ye bunak deseydin.
20 YorumlaEvet saç toplanmalı ama çok büyütmüş ve abartmış.
01 Yorumla
Soran+1 yılTepkisi zaten ya kırıcı olan
+1 yılAbartmış
10 YorumlaBu sabriniz karşısında bir ilahi okumwk isterim
10 YorumlaÖylemi dersin ya ne değişik karı
00 Yorumla
+1 yılHaksızı ya öyle şey denir mi
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı