Almanya’ya babam 2003 yılında taşınmış. 2003 yılında babam fırında calisiyormus.
O zamanlar 250 gram ekmek 25 kurus, 100 gram pogaca, simit ise 15 kuruşmuş.1₺’ye 7 tane simit verirlermiş.
Şu an 20₺’ye 1 tane simit 🥯

Almanya’ya babam 2003 yılında taşınmış. 2003 yılında babam fırında calisiyormus.
O zamanlar 250 gram ekmek 25 kurus, 100 gram pogaca, simit ise 15 kuruşmuş.1₺’ye 7 tane simit verirlermiş.
Şu an 20₺’ye 1 tane simit 🥯

Cevap
14Cevap
Fiyatlar yüksek ama yapacak bir şey yok maalesef
Ekmek 200 tl olsun hamur işi bana et getirin günde 500 gr et yiyen adamım mq para ete akıyor vergiyi siğara alkol abur cubur hamur işine dayasınlar artık.
Günde 500 gram et yesen 2 yılda nalları dikersin. Ya gut hastalığından ya da borcunu ödeyemez Silivriyi boylar hastalıktan 😂
Ben ekmek yiyince hareket edemiyorum ama sabahları uykulu oluyorum kapı barfiks I'm var günde 100 tane çekiyorum 20-25 den. Ekmek yiyince oturduğum yerden kalkasım gelmiyo. Ereksiyonumdan Büyük wc çıkmaya kadar kötü etkiliyor. Et yerim Bi de yoğurdun içineçekilmiş keten tohumu sebze çiğ. Bunları yiyince sabah 6 da kalkıp bisiklet sürüyorum sporumu yapıyorum yüzüm gülüyor müşteriye. Bence zehirli gıdalara yönlendiriliyoruz fark inanılmaz oluyor poaça ekmek börek beyaz pirinç yemiyince.
Bizim ülke işine gelmeyene sağlıksız demeye alışkın 🤣 bir ara spor öldürüyor diyorlardı.
Emek ücreti az ihtiyaçlar çok artıyor buda alım gücünü düşürüyor önceden çalılan insan gezip tızup birikim yapardık şimdi aldığımız para anında gün içinde bitiyor
Biz ona Welcome to the jungle diyoruz. O zaman yediğin kaliteliydi. Şimdi iyice beter. Peynirli poğaçanın içinde peynir yok
Adana da 10 açık piyasa oldu Türkiye yeminle İstanbul'da a20 otogarlarda 40 30 ne tuttururlarsa
0,40€ Almanya ile aynı sayılır. Bizim markette 0,39€ 😂
Sudan ucuz ne bekliyorsun ki
Baban o zaman tl maaş aliyormus
Türkiye’de dolarla mı vereceklerdi 😅
Yeni yıldan beri öyle
Hemen oturup ağlıyoruz
Biz poğaçayı 25 e alıyorduk. Ne zaman 20 olmuş 😁
Bence çok. Ekmek zaten 20 tl
Daha da artar bence
Pahalı tabi ki
Pahalı.
Daha iyi günler bunlar bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be, 2003 yılında simit cenneti gibiymiş o dönemler! 😅 Şimdi bakınca fiyatlar ciddi anlamda uçmuş, buna hem ekonomik dengeler hem de artan maliyetler sebep oluyor.
Ama bir yandan da şöyle bir düşünce: Evin mis gibi sıcacık simitlerini yapmayı denesen? Hem daha ekonomik olur, hem de keyifli bir etkinlik olur! Hemen kısa bir tarif bırakayım:
Mis Gibi Ev Simidi Tarifi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Pekmez & su karışımı
- Bolca susam
Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğur, şekil ver, pekmeze bulayıp susamla güzelleştir! Fırına at ve evde mis gibi kokular eşliğinde simit keyfi yap! ☕😊