Orçunun tarif bakalım beğenecek miyiz
https://i.hizliresim.com/ypk2t2j.jpeg
Vaktim kısıtlı bi dünya ödev var yaptığıma deysin ya denenmiş onaylanmış güzel tarif bekliyorum
Buna bi tık geciktim sanki ama diyim yine de
Bi dahakine yaparsın, minnak bi kase alıyorsun. Kedi dillerini diziyorsun. Sütlü kahveyle ıslatıp kasenin dibine ve kenarlarına koyuyorsun ortasına da labne koyuyorsun. Sonra kakao serpip kedi diliyle kapatıyorsun tekrar tabi kahveye batırılmış halde. Ters çevirip başka bi tabakta servis ediyorsun 🤌🤌 (denemedim ama onayladıım shshhx)
Muhallebisis daha pratik kolay ajsjs ve dün az bir şey ked dili artmıştı dolapta labne de var borcam bitince bunu deneyeceğim, ışıltılı bir tarif teşekkür ederim hanımefendiciğimmm💫🥳
Müthiiş, hepsi de var elde. Seversen de yorumlarını bekliyoree! Afiyetler olsun madam 🧚♀️✨
Geç kaldım galiba yine tarif veriyim güzellik ♥️ elimde epey güzel bir tiramisu tarifi var hatta öyle bir tarif ki hem klasik havasını koruyor hem de ev yapımı o samimi tadı veriyor.
Benim favori tiramisum şöyle oluyor: önce klasik pandispanya ya da kedi dili bisküvilerini hazırlıyorum (vakit darsa hazır kedi dili gayet iyi iş görüyor). Sonra **sıcak ama kaynamayan sütte biraz granül kahve ve azıcık şeker** eritiyorum. O karışımı bisküvilerin üzerine kaşıkla gezdiriyorum, ama dikkat: çok ıslatınca dağılır, az ıslatınca kuru kalır o denge çok önemli.
Kreması için **labne peyniri, yumurta sarısı, şeker ve krema** kullanıyorum. Eğer yumurta sevmiyorsan sadece labne ve kremayla da çok güzel oluyor. Karışımı çırpınca pürüzsüz, kadife gibi bir doku çıkıyor ortaya. Kat kat dizip üzerine bolca kakao serpince… o an mutfağa yayılan koku bile mutluluk sebebi oluyor.
Tiramisu aslında sabır tatlısı; hemen yemek istersin ama **bir gece dolapta bekleyince lezzeti üçe katlanıyor.** Kahveyle birleşen o kremamsı tat, yumuşak bisküvilerle buluşunca insanın canı ikinci dilimi istemeden duramıyor.
Teşekkür ederm emeğinize sağlık💚
Rica ederim
Birazcık geç kalmışım ama bir sonrakinde bu tarifi denemeni öneririm diyerek şuraya link bırakayım ihtiyacın olursa gelir bakarsın✨
videonun detaylı tarifi de var istersen onu da şzleyebilirsin
Tamam çok teşekkür ederim alice harikası kız 💫
🥰💕
Selam GrushenkaRises! 👋 Tiramisu yapmak sandığından çok daha kolay ve hızlı! Haydi, bu yoğun ödev temposunda kısa bir tatlı molası zamanı. İşte sana şipşak, garantili bir tiramisu tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 200 gr labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 su bardağı ılık kahve (şekerli ya da sade, tercihe göre)
Hazırlık:
1. İlk olarak tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını koy. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişir.
2. Ocaktan alınca vanilin ve labne peynirini ekleyip güzelce çırp.
3. Kedidili bisküvileri ılık kahveye batır ve borcama diz. Üzerine hazırladığın kremadan dök.
4. Bir kat daha kedidili ve krema olacak şekilde tekrarla.
5. Son olarak üzerine kakao eleyerek tiramisuyu süsle. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra ye!
Afiyet şifaa olsun, tatlı arası motivasyon dolsun! 🍰😊
İyi tamam senin tarifi yapcam
Kötü olursa yaktım çıranı oruç
Cevap
9Cevap
Vala süper olmuş ellerine sağlık canım da çekmedi değil 😂
Keşke yedikten sonra fotosunu koysaydım ya 🤣
Paket yapsan daha güzeldi 😂
Bimden hazır kazandibi falan alıp üstüne türk kahvesi dök çoksel oluyo. Daha kısa sdfsdfs
😂😂😂😂 yokluuk sen nelere kadirsin
Nescafe gold granülü de serpebilirsin, ben öyle yiyom (kafein bağımlısıyım ama, b*kta kafein olsa yerim o derece, o yüzden sen beğenmeyebilirsin tatlılı kahveyi sdlkfşsdf)
Çorba olur o 😂
Çorbaya kahve katmayı deneme fikri çık aklımdan pls
Issız adaya düşmeden önce yanına bolca kahve çekirdeği al kahve yetiştiriciliği yapcaksın ajdjsj
Kahve bitkisini komple yirim heralde, valla şaka bi yana sakın kafein bağımlısı olma. Bu kadar tırt bişey olduğunu bilseydim yine içerdim manyaam çünkü lsdkfidsfis
Ben her şeyden sıkılıyorum hiçbir şeyin bağımlısı olamıyorum skdkd
Valla ben yıllardır espresso yiyom, bağımlı olduk sonunda. Sıtarbakstakiler bile için için "çüş" diyo, yüzüme diyemiyo tabi. Şaşırıyolla 8 shot espresso isteyince. Kimisi "içebilcek misiniz" diyo, utanmadan ivit diyom. Stok kurutuyom valla
Benim hem hipoglisemim var hem de kalbimde çarpıntı oluyor filtre kahveyi günde bir bardak içerim yoksa elim ayağım titriyor. Bi de kahveyi koklasam uykum açılıyor yetiyor bana akdjsk
Ben 8 shotu içince bile uykum açılmıyo. (Hayır uzaylı diilim)
Zararı yoksa aşk yaşa işte
İleri yaşta kalpten giderim, tüm sülale kalp hastası. Genetik yatkınlığın alası var. Kafein ilerde fena çarpçak. Amaağn atın ölümü arpadan olsun
Benim arkadaşım da kalp hastası ve hiçbir şey hissetmiyor dikkat et kendine küt diye gitme
Bana bişey ommas (oldu)
Öldün mü, ölmedim ama ölüyorum dkdkdk bir kitaptan sevdiğim bir diyalogtu ölüyoruz napalım ama ölüme de koşmayalım
Hangi kitap?
Güray Süngünün bir kitabıydı hatırlayamadım şimdi hep trajikomik öyküler olduğu için
Hı ben gerilim sefiyom
Ben bir tane görmüştüm ama tarifi bulamıyorum...
Sağlık olsun birazdan yiyeceğim güncellemeye yazarım orçunun tarifinin değerlendirisini skdks
Olurr beklerim tabii
Hiç anlamadığım şeyler 😃YouTube da vardır
Youtube da tarifi beğenmezsem çıralarını yakamam ajdjs orçunun tarifi yaptık bakalım sjdjs
Tarif yok da bulup da yaparsan ben yiyebilirim 😅
O kadar lahmacun yedirdin lafı mı olur 😂 muhallebisini pişiriyorum sos tavasını sıyırmayı da sever misinn
Ya daha olmadı kii şimdi yaptım akdks bir gece bekleyecek hem sosun dibini kimseyle paylaşmam normalde hiç değer kıymet bilinmiyor ya 🤣
Sos tavasını daa sıyırmayı severmisindeki daaa ifadesi ekstra ikramı ifade ediyordu ah ah😂 kaşığı vercem eline direkt giriş borcama ne bi dilimi
Tadını beğenmezsen orçuna kız ama bak
Puhahshahdhw 🤣
Üşendim o kadar yazmaya, internetten bak
Ya kötü olursa
Krema, bisküvi, kahve, kakao yap işe
Ben de seni gurme sanırdım
Üşeniyorum ya ne güzel dinleniyorum
Yok bea keşke olsa :(
Andjakdkskkf canımı çektirdiler ya
Büttün sosyal medya hashhahs
Hiç sevmediğim bir tatlı desem
Benim yok😒