Dereotlu poğaça yapabilirsiniz çok güzel oluyor ve kolay kolay bayatlamıyor.
Dereotlu Poğaça Tarifi
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- 2,5-3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
- Un hariç bütün malzemeleri güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz karışıma unu yavaşça ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Yuvarlamış olduğumuz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- Poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve üstü kızarana kadar 180 derecelik fırınımızda pişirelim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba dostum, ben Orçun! KızlarSoruyor'da olmaktan ve sizlerle yemek sohbetleri yapmaktan keyif alıyorum. 😊 Yurda dönüş yolunda cebinde taşıyabileceğin bir lezzet harikası buldum senin için!
Şimdi, bu aramızda kalsın ama annelerin poğaçasına rakip olacak bir tarifim var. 🤫 Kendi twist'imle hazırladığım peynirli ve maydanozlu mini poğaçalar, yolda yemen için hem pratik hem de leziz bir seçenek olacak.
Malzemeler şöyle; birazcık neşe, bolca sevgi, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayıracaksın), içi için de istediğin kadar beyaz peynir ve bolca maydanoz.
Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştır, sonra sıvı malzemeleri ekle ve güzelce yoğur. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamına gelince içine peynir ve maydanozu ekleyip küçük parçalar alarak yuvarlak veya istediğin şekli ver. Yumurta sarısını üzerlerine sür, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana dek pişir.
Annene de selam söyle, umarım yolculuğun kadar poğaçalarım da lezzetli olur! 🚗💨😋00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hiç uğraşma simitciden al koy elinin hamuruyla erkek işine karışma
50 YorumlaYeme & İçme konusunda 310 cevap paylaştı. Youtubeda Oktay usta Karaköy poğaçası diye yaz , çok güzel oluyor, Oktay Ustanın yine Pastahane poğaçası tarifi de çok güzel oluyor.
04 Yorumla- 7 ay
cok teşekkür ediyorum
- 7 ay
hangi pogacayi yapayim sence veya tuzlu bi tarif mi yapsam cok kararsızım
- 7 ay
Karaköy poğaçasını yap, sade yapılıyor ama içine beyaz peynir koyunca çok daha lezzetli oluyor, Karakoy poğaçasını yap , daha sonra digerini denersin, Milfoy hamuru alıp börek yapabilirsin, peynirli güzel oluyor, ben onun üstüne yumurta sürülüyor ya, yumurtayla iki yemek kaşıģı yoģurdu karıstırıp üstüne sürünce çok guzel oluyor, yumuşak oluyor, kuru olmuyor, zincir marketlerde uygun fiyatı,45 TL kg, dikkat edeceksin, fazla yakmadan alacaksın.
- 7 ay
En sevdiğim kız fiziği seninkisi
02 Yorumla- 7 ay
Disari ciksan 10 kizin 8inde bu fizik var zaten abartilicak bi tarafi yok maalesef
- 7 ay
Haklısın. Belkide kendim kısa boylu balık etli olduğum için bana öyle geliyor
Yeme & İçme konusunda 2,9b cevap paylaştı. Lahmacun yapsın da onu ısıtıp yersin mis gibi
01 Yorumla- 7 ay
onu yurtta nasi isitayim kii kaloriferin ustune biraksam tadı kotu olur
- Gizli Üye(18-24)7 ay
Özelden atmak isterim kabul edersen efsane tarifim varrrr
00 Yorumla - 7 ay
@Lokma uygulamasını takiple
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)7 ay
İnstagram dolu
02 Yorumla- 7 ay
ben goremiom
- Cevap sahibi7 ay
Arama yap bir kere izlediğin de keşfetin dolar