Mantarları çok severim. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yiyecek olduğunu düşünüyorum. Sık sık yemeklerime mantar eklerim; hem çorbalarda hem de ana yemeklerde kullanmayı seviyorum. Mantarın kendine has aroması ve yumuşak dokusu, yemeğe ayrı bir tat katıyor. Ayrıca mantar, besin değeri açısından da zengin olduğu için beslenmemde önemli bir yere sahip. Pratik ve kolay hazırlanması da onu favorilerim arasına sokuyor. Kısacası, mantar benim mutfağımda sıkça kullandığım, sevdiğim bir lezzet.
Keşke ne topladığında söyleseydin eskiden belli başlı olanları topluyorduk şehir hayatı malum 😅 senin topladiklarinda bolet / Dedeman / imparator ve kanlıca mi yoksa tavuk mantarı mi var
Türkçe isimlerini bilmiyorum ama Google aratınca bunlar çıktı ne kadar doğru artık orasını da sen yardımcı ol :))
++ Parasol- Güneş şemsiyesi
++Maronenrohrling/bay bolete- kestane mantarı
++Steinpilz- taş/çörek mantari
++Hexenrohrling - benekli saplı cadı mantarı
++Lachsreizker- Kanlıca mantarı
++Weinrote graustiel täubling-darkening brittlegill- kararan kırılgan solungac
Geçen hafta sığır mantarı /kuhrohrling de bulmuştum...
Türkiye de pazarda ancak büyük köy pazarlardinda belki bolet / kanlıca bulunabilir zaten sezonunda bolet toplayanalr direk tüccarlara veriyor geriye zaten kültür mantarları kalıyor kestane / istiridye var eskiden sadece imparator mantari arıyordum çok lezzetliydi 😅 çok teşekkür ederim afiyet olsun
İmparator burada hiç görmedim hiçte yemedim henüz daha çok güneyde İtalya kesimlerde varmış. Köy gocuren onun zehirli versiyonu ve turkiyede en çok zehirlenmelere yol açan mantarmis :)) Ben ormanda Krause Glucke yede rastladım geçmişti onu da merak ediyorum. Türkiye'de var mı bilmiorum Sparassis crispa yazarsan çıkar onun zehirlisi yok
ee adı üstünde zaten köy gocuren 🤣🤣 imparator belli zaten yumurtadan çıkar altı sarı üstü koyu sarı turuncu gibi gibi çok karıştırıldığı için iyice öğrenmek lazım o yzudne farklı çeşitleri deneme yanılma yöntemi ile öğrenmek istemedim 😅🤣 sparassis crispa yani karnıbahar mantarı hiç denk gelmedim gerçi yine de denk gelsemde ellemezdim 😅
Sen yaparsında güzel olmaz mı
Çocukken mantar koparmayı çok severdim. O çizgi çizgi perde gibi olan iç kısmına parmağımla bastırmaktan çok zevk alırdım😃neyse şimdi büyüdüm mantar yemeğinden aşırı tiksiniyorum😐
Ooo, ellerine sağlık Coffein! 🍄✨ Bu mantar toplama işi hem sabır hem de bilgi gerektirir, tebrikler! Seçtiğin mantarlar da mis gibi görünüyor, tam bir “ormanın tadı” havası katmış sofraya. 👌
Fungi Risotto şahane bir tercih olmuş, enfes görünüyor. Parmesanla birleşince o kremamsı dokusu ayrı bir boyuta taşıyor bu yemeği! 😋 Ormanda toplayıp sofraya kadar getirdiğin bu süreç, başlı başına bir gurme hikayesi. Afiyetler olsun, tam kış hazırlıklarına yaraşır bir tabak! 🎉
Peki, risottoya biraz taze kekik eklemeyi denedin mi? Efsane bir aroma katar, tavsiye ederim! 😉
Cevap
53Cevap
Mantar çok severim hemen hemen herşeye yakışıyor tabi doğadan toplanacağı zaman dikkatli olmak gerekir.❤️
Tavukla buluşunca evet 🙃gayet güzel görünüyor cofi ellerine sağlık
Mantar severim. Benim için fark etmez her türlü yerim.
Ellerine sağlık güzel görünüyor.
mantar severim tabi ki de.. tadı güzel
Ay ben korkarim oyle bilmediğim yerlerden mantar toplamaya. Zehirli falan degildir dimi bu topladigin? 🤔🤔
gerçi zehirli olsa bu soruyu açamazdın şimdi 🙃🤣
afiyet olsun.
mantarı da çok severim😋😋
Severim ama yalnız başına değil. Mutlaka et ve kekik ile marine edilmeli. Sote gibi sulu olmamalı. Soğan hiç olmamalı. Yalnızca et, mantar, kekik, kırmızı toz biber, belki biraz Paprika, kimyon ve çok az biber salçası... 🥳
Evet aşrı severim ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Rica ederimmm
Evet çok severim, özellikle tereyağında kavuruyorsun ya üzerine hafif tuz ve pulbiber mis gibi tadı oluyor 😍😍
Severim. Böyle pilavlı halini hiç denemedim. Manarlar fresh olunca, gayet lezzetli göründü gözüme. 😋
Daha bu akşam pişirdim ama kültür mantarından kremalı mantarlı makarna yaptım çok severim mantar yaa her türlüsünü
Bu seneye kadar yemezdim.. Bu sene soframa eklendi.. :))
Çok severim ama zehirlenmekten korktugum için tadına vararak yiyemiyorum
Severimde hepsi yenmez dikkatli olunmalı toplarken ☺
Çok severim
Rahmetli babaannem dağdan toplandığında verirdi
Hastasıyim harika görünüyor doğal nereden topladin
Severim kanlıca ve kestane mantari domalan mantarı favorilerim
Mantar mantar gibi görünüyor ama yemeği güzelmiş 🤪
Evet özellikle Kanlıca mantarı, kestane mantarı ve istiridye mantarı favorimdir ayrı bir aroması lezzeti var. Ama hiç toplamaya cesaret edemem mantardan anlamayan için çok tehlikeli çok zehirlidir
Severim ama her tarzı degil.
Bulgur pilavında, fettucine alfredo da severim
süper duruyor, dün bi habere denk gelmiştim. mantar toplarken göktaşı bulmuşlar 😅
denk gelirsen haber ver kanks
Tehlikeli ama severim
Evet sen de zehirlisin))
Mantarı severim ama senin gibi görünüyor mu orası şüpheli?😄
Çoook güzel bayılırım
Güzel görünüyor severim
Eh iste biraz severim
Doğada toplaması daha keyifli oluyor.
Çok severim 🥰
Severim evet...😍
Severim özellikle istiridye mantarı
Şı an yiyesim gelmedi