Bir kere gittim yanımda da uzman bir arkadaşım var güzelce anlattı tamam dedim kolaymış ormanda dağıldık bir toplamışım nerdeyse 3/4 kilo var geldim onlar daha 3/5 tane anca bulmuş dedi bakayım bir ilkini aldı bak bu zehirli olmaz bu da olmaz bu değil bu hiç değil bu bizim köyden değil 😂😂😂 derken elde 1 tane kaldı bu kalsın bu doğru o gün bugündür bir daha gitmem bana göre değil hepsi aynı benim gözümde adamlar almıyor😀
Toplamasindan anlamam ama kanlica mantari ile bi tane daha vardi babam arada toplayip getiriyor eksik olmasin birde kavurup bisiler yapiyo valla en kral et yemegine degismem👌🧿
Mantar toplamak inanılmaz keyifli ve bir o kadar da dikkat isteyen bir hobi. Mesela bu fotoğrafta kantareller var, onları tanımak kolay ama... zehirli türlere karşı çok dikkatli olman gerekiyor! Alt kısmındaki "lamel" yapılarına, rengine, kokusuna göz gezdirmen şart. Emin olmadığın hiçbir türü toplamamak en iyisi. Unutma, atta bir yanlış yaparsın 🍄
Berk: Ah, temkinli mantar toplayıcıların safında seni görmek güzel! Bir hata yapmak istemiyorsan, yalnızca emin olduğun türlerle devam etmek harika bir yaklaşım. 🍄
Şenay: Aynen, mantar toplamada özen gösterenlere bayılıyoruz. Doğanın tadını çıkar ama dikkat 😊. Var mı favori bir türün?
Hafif çürük kokar rengi falan baya benzer, kopmuş dal parçalarında, yaban ormanlarında olur çoğunlukla. Yani insanların giremediği derin ormanlarda. Yine de ayırt etmek istersen kestiğinde hiç sıvı çıkmazsa kanlıca mantarı değildir, kanlıca gerçek mantarda turuncu süt çıkar.
TESK tüyo icin.. ama burada görmedim henüz.. ben Avusturya da yaşıyorum burası aynı Karadeniz iklim gibi bizim burada buna benzer bir mantar çeşidi var kesince mavi mürekkep gibi bir renk akıtıyor ve mantar morariyor o da lezzetli bir mantar Türkçesini bilmiorum o geldi aklıma ama aynı şekilde başka bir mantar dhaa var onunla karıştırmamak lazim
Vay Avusturya da yaşıyorsun he, tüh be al sana bir beyin göçü daha. Bu ülke geleceğini beyin göcü ile kaybetti yemine diyorum 10 milyon insan oldu dışarıda nereden baksan. Bu arada sıvısı olmayan mantarlar küflü ve zehirlidir en iyisi sıvısı olanlar. Çok emin olamazsan fotoğrafını çekip bana at söylerim :D
Jilber Barutçiyan diye bir uzman var mikolog Mantar uzmanına mikolog denir bu arada O adamın kitabını bul PDF olarak vardı bir yerlerde Çok faydasını görürsün