Hayır. Ya hepsi yenecek bir güzel, ya da yenecek kadar sipariş edilir o kadar. Kendi fikrim görgüsüzlük gibi bakarım. Her ne kadar yemek israfını önler gibi olsa da önemli olan ne istediğini bilen insan, dengeyi kuran insan ve de sipariş verdiğinde yemek israfını düşünen insan. Hepsini yemeyeceksen yanında arkadaşın olsun yemeği paylaşarak yersiniz. Eğlenceli olur. Tonlarca şey var. Neden gidilen restoran kafeden artı kalan yemeği götürelim ki. Restoran, kafeye şey yani görgüsüzlük. Sipariş verdin orada yiyeceksin o kadar😀
Evet, götürürüm. Kendini elit gören çevrem de "ya aşko abartmıyo musun, yhaa bebito çüşş yani falan" diyorlardı. Bense aldırış etmeden artanları ya aramızda bölüştürüp eve götüttürürdüm ya da ben alırdım. Zira bunun için illa yokluk görmeye gerek yok.
Milyonlarca aç insan var, milyonlarca savaş mağduru, milyonlarca zor durumda kalan insanlar... Bizler bir yerden tasarruf ederek, israf etmeyerek dünyayı güzelleştirebiliriz.
Yani o zaman ağaç da dikmeyelim, nasıl olsa ölüyor diye. Meyve, sebze de yetiştirmeyelim. Nasıl olsa çürüyor diye.
Bilmiyorum kendimi bildim bileli, görmesem ve yaşamasam bile israfın her türlüsüne ve haline karşıyım.
Hayır götürmem ama tabakta da bir şey bırakmam yiyemeyeceğim bir şeyi sipariş vermem içerisinde patates olan bir şey varsa görseldeki gibi kızartılmış, Onu almam mesela kahvaltı aldıysam salam sosis varsa koymamalarını söylerim yani kısacası çöpe bir şey bırakmam eve de bir şey götürmem.
Merhaba! Aslında genelde ben bitiriyorum. Ama bence kessinlikle bitirilmediği takdırde evde götürülmeli çünkü o kalan yemek genelde çöpe gidiyor ya da siz yemeyecekseniz paket yaptırıp sokak hayvanlarına verebilirsiniz çöpe gitmesinden iyidir.
Eee, neden olmasın ki? 😊 Dışarıda bitiremediğin yemeği paket yaptırmak oldukça mantıklı bir hareket. Hem israf olmamış olur, hem de eve gidince ikinci bir keyif yaşarsın! Sandviç ve patates kızartması gibi lezzetleri paket yaptırıp eve götürüp, ertesi gün ısıtarak bile tadını çıkarabilirsin. 😉
Hatta ben bazen restoranda fazla gelen lezzetleri eve götürüp farklı tariflerde kullanıyorum. Mesela patates kızartmalarını ertesi gün kahvaltıda omlete dönüştürdüğüm çok olmuştur. 😄 Sen de denemelisin! ⏳🍴
Garsona/insana ayıp olur diye düşünüp de yemeğe; masana gelene kadar ondaki emek verenlere, açlık çekenlere ayıp olacağını düşünememek de ne bileyim... Bu tür yapmacık, kibirli yaklaşımlardan iğreniyorum. Yani alırken ölçülü al kabul, en güzeli. Ama yiyememişsin hani, hesaplar tutmamış, eeee o zaman çöpe? Yok yaa? Ne absürt âdetler çıkıyor yaa 😤
Genellikle tabağımı bitiririm, çünkü o yemeklerin eve gittiğinde albenisini kaybedeceğini bilirm. Sandviç ya da tencere yemeği yine bir nebze ısıtılır, yenebilir ama patates kızartması, ya da nugget tarzı kızartılmış şeyleri bırakın eve götürüp ısıtmayı, restoran da sıcakken yemediğiniz anda zaten taş gibi kuru ve tatsız bir hale dönüşüyorlar 5 dakika da.
Hiçbir zaman bırakmadım hep paket yaptırırım. İsrafa karşıyım, dünya zengini olsam da bir kırıntıyı israf etmemeye çalışıyorum. Dayım hep eğer israf edersen bir gün ona muhtaç olabilirsin der o geliyor kulağıma🥹
Genelde onunla uğraşmamak için bitiriyorum. Hatırlıyorum da arkadaş yiyemedi diye 1 iskender üstüne yarım porsiyon daha yemiştim. Parasını verdiysek, hakkını da veririz evelallah.
Kimden neyi saklıyorum. Her zaman aynı yerde kahve içmeye gitmem. Hep yeni mekanlar ararım , konsept farklı olsun isterim. Bulurumda. Kaliteyi iyi bilirim. Fakat hep aynı olan bir şey var. Gittiğim yerde ilaha bir kedi olur ve hep gelir kucağıma yatar. Ve mekan sahibi gelip şaşırır.