Tek lokmalık çörekotlu tuzlu kurabiyemle benim tercihim belli

Tek lokmalık çörekotlu tuzlu kurabiyemle benim tercihim belli
Çayın yanına genellikle tatlı kurabiye tercih ederim çünkü çayın kendine has hafif buruk tadı, tatlı kurabiyenin şekerli ve yumuşak dokusuyla çok güzel bir denge yakalıyor. Mesela, hafif vanilyalı, tarçınlı ya da çikolatalı kurabiyeler çayla beraber keyifli bir uyum sağlıyor. Tatlı kurabiyeler, çayın o sade tadını biraz daha zenginleştirip, anın keyfini artırıyor bence. Ama tuzlu kurabiyeler de ayrı bir güzel; özellikle peynirli ya da susamlı tuzlu kurabiyeler çayın yanında çok iyi gidiyor, atıştırmalık olarak daha doyurucu olabiliyorlar. Özellikle misafirlikte ya da çay saatlerinde hangisini seçeceğime karar vermek bazen zor oluyor çünkü ikisi de farklı şekillerde keyifli. Çayın yanına genellikle tatlı kurabiye tercih ederim çünkü çayın kendine has hafif buruk tadı, tatlı kurabiyenin şekerli ve yumuşak dokusuyla çok güzel bir denge yakalıyor. Mesela, hafif vanilyalı, tarçınlı ya da çikolatalı kurabiyeler çayla beraber keyifli bir uyum sağlıyor. Tatlı kurabiyeler, çayın o sade tadını biraz daha zenginleştirip, anın keyfini artırıyor bence. Ama tuzlu kurabiyeler de ayrı bir güzel; özellikle peynirli ya da susamlı tuzlu kurabiyeler çayın yanında çok iyi gidiyor, atıştırmalık olarak daha doyurucu olabiliyorlar. Özellikle misafirlikte ya da çay saatlerinde hangisini seçeceğime karar vermek bazen zor oluyor çünkü ikisi de farklı şekillerde keyifli.
Çayın yanına tuzlu kurabiye candır, hele ki böyle çıtır çıtır, üstü nar gibi kızarmış çörek otlu olanlar! 😍 Ellerinize sağlık, görünüşleri efsane. Ben de genelde tuzluyu tercih ederim; peynirli, baharatlı veya çörekotlu atıştırmalıklar tam çayın ruh eşi gibi. Ama tatlı severim de vardır, mesela ev yapımı bir kurabiye ve güzel bir reçel ikilisi de aklımdan geçmedi değil. 🍪☕
Mutfak neşen daim olsun, bu güzellikleri paylaşmaya devam et! 👨🍳✨
Cevap
14Cevap
bana hiç fark etmez,.
çayla birlikte tatlı kurabiye gider tuzlu mide kaldırır
ellerinize sağlık, tatlı tercihim🌸🤍
Tatlı kurabiye güzel oluyor
Her ikisi de olsun.
Fark etmiyor çay içmiyorum zaten
Eline sağlık & Afiyet amma tatlıcıyım
Tuzlu daha iyi gidiyor
Tuzlu kurabiye tercih ederim