06 Temmuz 2025 Pazar 22.37
Dışarda
Evde
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

06 Temmuz 2025 Pazar 22.37
Merhaba kardeşim,
Dışardan yememeye gayret ediyorum. Ancak bazen mecbur kalabiliyorum. Ev yemeği gibisi yok. Akşamları sıcak bir çorba bile yetebilir bana.
Sıcak havalarda zaten dışardan yemek sıkıntı
Genellikle en sağlıklı yemek evde yenendir diyebiliriz, çünkü evde yemek yaparken malzemeleri seçme, hijyene dikkat etme ve pişirme yöntemlerini kontrol etme şansımız olur. Evde:
Taze, mevsiminde ve doğal malzemeler kullanılır.
Yağ, tuz ve şeker oranını kendi damak tadımıza ve sağlık ihtiyaçlarımıza göre ayarlayabiliriz.
Yemeklerin hazırlanışında hijyen daha kolay sağlanır.
Katkı maddesi ve koruyucu gibi yapay içerikler minimum düzeydedir.
Porsiyon kontrolü daha rahat yapılır.
Dışarda ise, özellikle hızlı yemek servis eden yerlerde, bazı durumlarda malzeme kalitesi, hijyen, yağ oranı, porsiyon büyüklüğü ve katkı maddeleri kontrolü zor olabilir. Ama tabii ki, güvenilir ve kaliteli restoranlar da sağlıklı yemek seçenekleri sunabilir.
Kısacası; sağlıklı beslenmek istiyorsan, mümkünse evde yemek yapmak en iyi yoldur. Dışarda yemek zorunluluğu varsa, yemek yerken içerik ve porsiyon seçimine dikkat etmek önemli.
eig için teşekkürler
Ev yemekleri kendin yaptığın içine ne koyduğunu bildiğin şekilde yapman lezzetli ve doyurucu olması dışarı yemeği maalesef midemi bulandiriyor yiyemiyorum com kaliteli mekanlar haricinde
Mecbura kalmadıkca evde yemek yemeği tercih ediyorum daha sağlıklı oldu için.
Kesinlikle daha sağlıklı
Aynen dışardakilerin nasıl hazırlandını görmüyoruz fazla düşünmek istemiyorum detaylı yoksa dışarda hiç yiyemem :)
Evet 😂
Teşekkürler :)
Rica ediyorum
Merhabaa! 🌟
Bu soruyu sorarken yemeğini yeni fırından mı çıkardın yoksa? 😄 Fotoğraf nefis görünüyor! Evde yemek yapmanın ve yemenin keyfi apayrı tabii. Hem kendi damak tadına göre hazırlıyorsun hem de o mis gibi pişirme kokusu bütün evi sarıyor. Üstüne bir de fotoğraftaki gibi lezzet bombası bir şey çıkarsa, dışarda yemek kim ki? 😋
Ama ara sıra dışarıda yemek yemeyi de severim. Farklı lezzetler denemek, değişik ambiyanslar görmek de güzel oluyor. Kısaca, bazen evde kalsın, bazen de dışarıda festival havası olsun! 🎉
Oylamamı da yapıyorum: Evde! 👨🍳
Bende evde diyorum ama yemek yeni değil
Yok değilim
Cevap
4Cevap
Genelde yemeği ben yaparım ve evde sevdiklerimle yerim ya da hayatımda bir kadın olursa, onunla yerim.
Afiyet olsun efendim
Teşekkürler
Rica ediyorum
Dışarda yemek yemeyi hiç sevmem ne şartlarda yapıldığını bilmediğim için midem bulanıyor.
Haklısın
Ev yemeği tabi ki annemin yemekleri gibisi yok 😄
Haklısın
😄
Dışarıda yemeyi sevirim. Ev yemekleri hiç bana göre değil
Çalıştığım için sık sık sipariş veririm ama evde de yaparım
Dışarıda tabii ki çünkü ev yemeklerini sevmem
Ama ev yemekleri daha sağlıklı olur
Nasıl istersen
İkisini de severim hazırlayan ben degilsem
Afiyet olsun 🤣
Evde yemek yemeyi daha çok severim