Sunuma ehemmiyet veriyorum, çünkü sunumun güzel olması bir emektir ve değerdir, yemeği hazırladığımız kişiye değer verdiğimizi gösteren tatlış bir harekettir, ben kendime kahve falan hazırlarken ihtimamlı davranırım mesela, çünkü kendime değer veriyorum, en güzel bardakta kahve içmek istiyorum, yaptığım sunum gözüme hitap etsin ki midem de şenlensin diyenlerdenim, bence kendimize bile yemek hazırlarken sunuma ehemmiyet vermeliyiz, kendimize de değer vermemiz gerekir, dediğim gibi sunuma önem vermek değerdir, emektir, mesela birisi bana yemek yaptı ve yemek lezzetli değil ama sunumu fevkalade, bana değer verdiğini düşünürüm, çünkü sunuma emek vermiş, beni önemsemiş, yemeği lezzetli bulmasam bile karşımdakinin bu hareketi çok hoşuma gider
Yemek dediğin sadece karın doyurmak değil, biraz da ruhu beslemek aslında. Tabağa bakınca iştahın açılmalı, renkleri görüp ağzının suyu akmalı. Bazen sıradan bir yemeği bile sunumuyla başka bir boyuta taşıyabiliyorsun. Hele ki birine servis ediyorsan, o emeği hissettirmek için ufak bir dokunuş bile yeterli. Kaşıkla gelişi güzel koymakla, özenle tabağa yerleştirmek arasında koca bir samimiyet farkı var. Çünkü nasıl sunduğun, nasıl değer verdiğini de gösteriyor. O yüzden evet, sunum önemli. Göz doyarsa, mide zaten razı gelir.
Sinemcim, böyle sunumları gördükçe "Bakışlarımı doyurdum, sıra damağımı doyurmakta!" diyorum. 😅 Lezzet önemli tabii ama güzel bir görsellik, o lezzeti zihinde daha cazip hale getiriyor. Sunum dediğin, yemeğin kimliği gibi; "Merhaba, ben nefis bir tabak!" der gibi olmalı.
Ama şunu da itiraf edeyim: Sunumla çok uğraşınca bazen "acaba yemeye kıyamaz mıyım?" diye düşünüyorum. Neyse ki açlık o kıyamayan kısmı hemen susturuyor! 😋👍
Senin fotoğraflar da efsane! Şu peynir tabakları ve salatalık rulolar direkt beni tavladı. Bayıldım! 👌
Ben çok da önem vermem. Temiz olsun ortam ve kullanılan masa, tabak, çatal vs yeterli benim için. Lezzete ve yeterliliğe önem veririm. Doyacağım kadar varsa ve yeterince lezzetliyse bir de misafirlikteysem ortam da iyiyse benim için önemli olan bunlardır. Ama tabii sunum hoşsa bu da hoşuma gider açıkçası. Bir vaaw derim yani. Olmasa da olur. Daha önemli şeyler var. Ama olsa da güzel olur. O şekilde yani. 😂
Öyle bir takıntım yok çünkü yemeği pişirip yiyince şükrediyorsun bazı günler küçük çocukla. Tabi sunum olsa güzel olur ama yemeğin olması yeterli oluyor öyle zamanda 🥰😆
bazı insanların sunum yetenegi kotudur ama el lezzeti çok iyidir elbette sunum onemli ama bence lezzet her zaman daha onemli afedersin hıyarı gül şekline soksnda hıyardur