Size tantuni nasıl yapıyorum tarifini vereyim mi?

Ben genelde tavuk tantuni yapıyorum. Et tantunide isteğe göre yapıyorum tabii ki.

Bu sefer ki tarifim dedemlerin icadı değil baştan söyleyeyim. Tamamen kendi icadım. Kimselerden kopya çekmedim kendim deneyip yaptım.

Tarifi vereyim bari şimdi.

Öncelikle etin yağlı kısmını alıyoruz. Yani yağlı dediysek de öyle gidip de kuyruk yağı değil. Etin üzerinde yağ olacak. Karışık olacak yani. Fazla yağlı kısımlarda bir kenara kesiyoruz bize az lazım. Etleri küçük küçük doğruyoruz. Tırnak kadar yani. İsteyen daha küçük de doğrayabilir. Tavada hafif yağda ama etleri bir güzel sote yapıyoruz. Yağ olarak ben ayçiçek yağı kullanıyorum çünkü zeytinyağı tavada tadı bozuyor gibi geliyor bana. Etleri bir güzel sote yaptıktan sonra eğer yağı az oldu diyorsanız biraz daha yağ katın ki ekmek bandırmak için veya etlerin biraz tatlı olması için önemli. Etlerimiz bir köşede kızarırken biz de içerisinin salatasına gelelim.

Malzemelerimiz domates, maydanoz ve soğan. Hepsini güzelce küçük küçük doğruyoruz. Ama bildiğin çok küçük yani.

Ekmeğin ortasını yarıyoruz bir güzel ikiye ayırıyoruz arasını açıyoruz ve etimizi koyuyoruz hatta etimizi koymadan önce tavada bir gezdirebiliriz ekmeği yağı çeksin diye. Etimizi koyduktan sonra sırayla işte domates, soğan ve maydanozu koyuyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken şey domatesin suyunun akması. Ekmeğin arasına koyarsanız sulu sulu olmaz. Ekmeği çok yumuşatır.

Bütün malzemelerimizi koyduktan sonra sıra baharatlarda. Tuz, kimyon ve karabiber. Bunlar tabii ki istek dahilinde sevmeyenler olabilir ama 3 baharat da çok güzel olabiliyor içerisine. Genelde karabiber tercih etmezler ama ben tercih ediyorum az da olsa. Limon ve turşuyu unutmuyoruz tabii ki. Ben limonsuz tantuni olmaz diye düşünüyorum.

Deneyenlere yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun...🌹🙏👏✌️👋

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™

#yemektekendimibuldum 😂😂😂