Bugün canım piyaz istedi. Yarına yapmak için fasulyelerimi suya koydum. Şimdi güzel bir piyaz salata tarifi istiyorum. Kuru fasulye piyaz tarifi var mı, piyaz nasıl yapılır?piyaz tarifi
Piyaz nasıl yapılır, tecrübeli arkadaşlar piyaz tarifi verir misiniz?
Mutfakta kuru fasulyenin yakışmadığı yer yok. Aşureye girer tatlı olur şenlendirir, piyaza girer ekşi olur şenlendirir, velhasıl şahane bir nimettir, kendini her şekilde sevdirir, yedirir.
Piyaz nasıl yapılır?
Piyaz önceden hazırlık gerektiren yemeklerden çünkü kuru fasulye sultan ha deyince buyur etmez yemeğe. Bir gece önce suya girip, ertesi güne hazırlanır. Ha senin eğer hazırda haşlanmış fasulyen varsa, oh ne ala...
Piyaz Tarifi
Piyaz Malzemeleri: Kuru fasulye, kuru soğan, maydanoz tuz, limon suyu, sumak, pul biber, zeytinyağı Dilerseniz tahin, haşlanmış yumurta ve zeytinle tatlandırabilirsiniz. Piyaz Yapılışı: Geceden haşlanmış fasulyeleri suyundan çıkarıp, üstünden çıkacak suya yatırıp güzelce haşlayalım. Haşlanmış fasulyelerimizi sudan çıkarıp kenara alalım. Soğanımızı ince ay şeklinde doğrayıp az tuzla ovalım. Bunu çoğu kimse tercih etmez ama ben kuru soğanı bu şekilde daha kolay yiyebiliyorum. Maydanozumuzu incecik kıyalım. Hazırladığımız tüm malzemeleri derin bir kapta buluşturup iyice karışmasını sağlayalım ve ondan sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun...
2 su bardağı kuru fasulye 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker
Sosu yapmak için,
1 kahve fincanı zeytinyağı (türk kahvesi) 2 yemek kaşığı sirke Yarım limonun suyu Tuz
Üzeri için arzuya göre sumak.
Tarifin yapılışı,
Fasulyelerinizi akşamdan üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyarak bir kaba koyup bekletin. Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzüp tekrar sudan geçirin ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz ve şekerini ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanları ince uzun piyazlık şeklinde doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Fasulyeleri süzün ve salata kasesine alın önce soğanı sonra domatesleri ekleyin. Son olarak sosunu dökerek servis edin afiyet olsun.
2 su bardağı kuru fasulye 1 tane soğan Yarım demet maydanoz 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı sumak pul biberi tuz yarım limonun suyu fasulyeleri akşamdan tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su içinde bekletin. Ertesi gün şişen fasulyeleri süzün ve yeniden su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Soğanları ve maydanozları ince ince kıyın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve bir kaba boşaltın, üzerine soğan ve maydanozu ekledikten sonra sos malzemelerini de ekleyin ve iyice karıştırın.
fasülyeyi haşla bir bardak kadar sonra maydanoz doğra soğan jülyen şeklinde karıştır güzelce 3 yemek kaşığı sirke 1 limon sıkıyorum orta boy tuz çok az atıyorum 1 yemek kaşığı dolusu zeytin yağı mis gibi oluyor ben yumurta haşlaması sevmem o yuzden yapmıyorum ama severım dersen yumurta haşla bir tane doğra ye afiyet olsun
Fasulye yi hasla sonra bir kaba koy ve suz sonra içine ince kıyılmış maydanoz soğan ve hafiften biber sonra domatesi bilandirdan geçir ennson üstüne şok yağ limon tuz sirke afiyet olsun
En İyi Cevaplar