Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba 😄
Öncelikle hepimizin kurban bayramını en güzel dileklerimle kutluyorum ❤
Bayramda aile, eş, dost akrabalar herkes biraraya gelir ve o zamana kadar hazırlık aşamasındaki telaş bizi strese sokar. Acaba en güzel yemeği nasıl yapabilirim sorusu eminim herkesin kafasında vardır. Kurban kesilecek ve ondan enfes bir kavurma yapacağız ve hep beraber aynı sofrada buluşacağız.
Bayram kavurmasını yapmanın püf noktaları

- Etlerin yumuşak olmasını istiyorsanız, piştikten sonra baharatları ekleyelim.
- Kavurma en çok kuzu etinden yapıldığı zaman lezzetli olur. Ama kurban bayramı olduğundan dolayı dana eti, koyun eti, kuzu eti fark etmez. Onlardan da güzel olur. Ama etler taze olmak zorunda.
- Koyun etinden kavurma yapmak istiyorsanız, kendi yağında kızgın ateşte pişirin. Dana eti ise pişmesi biraz aldığı için su ekleyerek pişmeye bırakın.
- Kavurma yapacağınız etin yağlı olmasına dikkat edin, çünkü kavurmanın en güzeli yağlı etten yapılanıdır.
- Eğer kavurma yapacağınız eti kasaptan alıyorsanız yukarda saydıklarımızı mutlaka dikkate alın.
Koyun etiyle kavurma

Malzemeler
- 1 kilo koyun bud
- 100 gram kuyruk yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yapımı
Öncelikle aldığımız kuyruk yağını çok ince parçalara bölelim ve tencerede yağı salınana kadar kavurmaya devam edelim. Koyum bodumuzu kuş başı doğrayalım ve onu da üzerine ilave edelim. Ateşi kısalım , 1 saat kadar kendi suyunda yavaşça kavrulsun.
Arada etleri karıştırmayı da unutmayalım. Etimiz piştikten sonra üzerine karabiber, kekik ve tuzumuzu ekleyelim. Koyun kavurmamızı servise hazır hale getirdikten sonra misafirlerimize sıcak sıcak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun 😄Dana etiyle kavurma

Malzemeler
- 1 kilo yağsız dana kuşbaşı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Yapımı
Hazır doğranmış olan kuşbaşı dana etimizi kısık ateşte kendi yağında kavrulmaya bırakalım. Biraz suyunu çektikten sonra tenceremize 1 bardak suyu ekleyip etimizi haşlamaya bırakalım.
Etimiz pişerken yağımızı tencereye koyalım ve üzerine kekik, pul biber , kara biber tuz ek iyice karıştıralım. Biraz bekledikten sonra haşlanmış etimizi de koyarak pişirmeye devam edelim.
Etimiz kızarana kadar pişmesi gerekiyor. Kızardıktan sonra sunuma hazır hale getirelim.
Afiyet olsun 😍Bayram kavurmasının farklı tarifi

Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 baş orta büyüklükte kuru soğan
- Sıvıyağ
- 3 - 4 diş sarımsak
Yapımı
Tavamıza kuşbaşı doğranmış etlerimizi koyarak hiç bir şey ilave etmeden önce yüksek ateşte kavuralım.
Biraz piştikten sonra etin rengi kırmızıya dönmeye başladığında sıvı yağımızı ekleyelim.
Sonra ateşi kısın ve bu şekilde biraz pişmeye bırakalım.
Etlerimiz pişmeye devam ederken soğan ile sarımsağı dörde bölelim ve kavrulan ete ekleyelim.
Etler suyunu çekene kadar soğan ve sarımsağımız da birlikte pişer. Eğer etler suyu bittikten sonra pişemezse üzerine biraz su ekleyebilirsin.
Son olarak etlerin piştiğinden emin olunca baharatlarımızı ekleyerek sunuma hazır hale getirelim
Afiyet olsun 😘En çok sorulan sorular

Etimizi kavurmaya nasıl hazır hale getirebiliriz?
Yeni kesilen etimizi ilk önce suda yıkayalım, kanın temizlendiğindem emin olana kadar yıkayalım. Temizlik en önemli noktadır.
Sonra kuyruk yağını ve etleri parçalara ayıralım
Tencere veya düdüklü tencereniz varsa kuyruk yağını , eti ona atın
Tencerenin içerisine asla su eklemeyin, zaten onlar kendi suyuyla pişecektir.
Ve etlerimiz tavada kavurmaya hazır hale geldi 😄Kurban Bayramı kavurması nasıl yumşak yapılır?
Eğer dana etinden yapıyorsanız yumşak olması biraz zor olabilir.
Kurban kesildiği gün asla etimizi pişirmeyelim. Yumuşak olması için bir gün öncesinden kesilerek dolapta beklemesi gerekir, böylece istediğimiz yumuşak o kıvamı elde edebiliriz.
Pişirirken ateşini doğru ayarlamanız gerekiyor. Önce kızgın ateşte daha sonrada orta ateşte pişirin mutlaka.Bayram kavurması nasıl saklanır?
Eğer kavurmanızın ilk günkü tazeliğini korumak istiyorsanız bunlara mutlaka dikkate alın.
Kavurmamız hazır olduktan sonra başka bir tencerede iç yağını eriterek kavurmanın olduğu kabın üzerine ekleyelim.
1 saat kadar yağımız donuncaya dek bekletelim. Yağ donduktan sonra buz dolabında saklayabilirsiniz.
Umarım yardımcı oluşumdur 😄
Hepimizin kurban bayramı kutlu mübarek olsun ❤33 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻 - +1 yıl
@KızlarSoruyor Tarifler harika olmuş ta 25 lira nedir yahu? 😆
Alınmaca yok, dost acı söyler 💁
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh, kayınvalidene şefliğini konuşturacağın an gelmiş! 😊 Bayram kavurması yapmak aslında düşündüğünden daha kolay; önemli olan sabır ve kaliteli et seçimi.
Hadi bakalım, seni “gelinim bir harika” dedirtecek tarife geçiyorum:
Malzemeler: - 1 kg dana veya kuzu kuşbaşı et - 2 yemek kaşığı iç yağı veya tereyağı - Tuz - İsteğe bağlı: 2-3 diş sarımsak, karabiber, kekik
Yapılışı:
1. Etleri büyükçe bir tavaya koy, yağ eklemeden kapağı kapalı şekilde önce yüksek ateşte suyunu salana kadar kavur.
2. Suyunu salıp çekince, iç yağı veya tereyağını ekle. Tak durma, o mis gibi kokuları içine çek!
3. Ara ara karıştırarak, etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişir (yaklaşık 40-45 dk).
4. En son tuzunu ekle (başta tuz koyarsan et sertleşir), istersen baharat ve sarımsak da katabilirsin.
5. Yanına sıcacık pideyle servis et, gelsin övgüler! Şimdi kayınvalidenin gözünde yıldızlı şefsin. Bir sonraki buluşmada sana tarhana pişirmeyi öğretirse şaşırma! 😄 Afiyet olsun!
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
41Cevap
- Yeme & İçme konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılTencereyi yağ eklemeden iyice ısıtın. Böyle etleri koyduğun zaman cosss sesi gelmeli etleri ısıttığın tencereye koyun tuz eklemeyin birkaç defa karıştırın suyunu verince kapağını kapatın yarım saat boyunca hiç açmayın kapağı hatta eğer kurumadıysa bir saat kontrollü pişirin buradaki püf nokta et pişerken buharının kaçmaması kapağı açınca buhar kaçıyor lokum gibi et olmuyor. Sonra yağ , tuz dilerseniz sarımsak ekleyin karıştırıp bir süre daha pişirin. Tuz pişerken eklemiyorum çünkü eti sertleştiriyor pişmeye yakın en son ekleyin. Lokum gibi kavurma etiniz artık servise hazır.😄
Afiyet olsun...🌺10 Yorumla
+1 yıl- Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır. Çıkarılan etler kuşbaşı olarak doğranır.
- Etin çok iyi yıkanması, sonrasında ise iyice süzdürülmesi gerekir.
- Kavurma eti, kendi yağında kavrulur. Bunun için etin yağlı kısımları kesilmeli ve tencereye konularak eritilmelidir. Yağlar eridikten sonra geride kalan kıkırdak kısımlar, tencereden alınmalıdır. Doğranmış et, eriyen ve kıkırdakları alınan bu yağın içinde kavrulmalıdır.
- Kavurma yüksek ateşte yapılır çünkü kısık ateş etin sulanmasına neden olur. Ocak ancak etlerin rengi iyice döndükten sonra kısılır. Pişirme işlemi tencerenin kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayıncaya kadar devam ettirilir. Kuzu ve koyun eti yumuşaktır ve daha kolay pişer. Kavurma dana etinden yapılıyorsa pişirme sırasında çok az su ilave edilebilir.
- Tuz ve karabiber, etler iyice piştikten sonra katılır. Tercihe göre kekik, kimyon, kırmızı pul biber, defne yaprağı ve sarımsak da kavurmaya ilave edilebilir.
10 YorumlaEn basit ve en leziz tarifi vereceğim ve iddialıyım.
Öncelikle etin cinsi önemli, dana tavsiye ederim, etleri karıştırırsan pişme süreleri farklı olur unutma
1 tencerenin dibine sadece hayvanın yağlarını koy varsa koyun kuyruk yağıda ilave et (fazla yağın zararı yok)
2 kuşbaşı doğranmış etleri üzerine koy
3 su vs hiçbirşey ilave etme, et kendi suynu salacak
4 ateşi harlı yak ve asla karıştırma, gidip gelip tahta 1kaşıkla etleri aşağı doğru bastır, taki suyu çekilene kadar
5 ateşi kıs, biraz daha pişir ve tuzunu ilave edip karıştırmaya başla, tüm etler kavrulunca servis edebilirsin.
Afiyet olsun 😉10 Yorumla
+1 yılKavurma etini bir gün boyunca dolapta bekletin ertesi sabah soğuk suyla durulayıp üzerine biraz tuz ekleyip kaynatın 15 dakika boyunca sonra varsa evde biraz limon suyu sıkın dört beş damla o sırada kaynarken bir tane tam soğan içine atın ama doğramayın bir iki diş sarımsak iyice ezin ya da rendeleyin onuda katın ve biraz kekik biraz kara biber ekleyin isterseniz biraz da kimyon ekleyin ete yakışıyor iki kaşık kadar da sıvı yağ ekleyin ve 20 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve o tam soğanı çıkarıp servis edin lokum kıvamında yumuşak olacağını göreceksiniz şimdiden afiyet olsun.😊
11 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/FQnYQZVxAB0
Afiyet olsun, saç kavurma yapabilirsiniz. Bayram kavurması derken bunu kastediyorsunuz diye düşünüyorum. Bayram eti ile saç kavurma yapabilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılBen et biliminden bahsedeyim. Et buzdolabında minimum 3 gün ortalama 21 gün bekletilir. Etteki kan akar sinirler ölür ve hayvan kesilirken oluşan stress yok olur.
Sonra tencereye sıvı yağ konur, kızgın yağ ile ısınan tencereye yağsız kuşbaşı et konur ve et karıştırılarak kavrulur. Sonra su eklenir ve suyunu çekme işleminde altı kısılır, damak tadına göre tuz ve baharatlar eklenir lezzet versin diye de hayvan iç yağları küp küp olarak içine eklenir suyunu çekince 1 hışım kızarması için karıştırılır sonra yağları alınarak servis edilir.20 YorumlaKuzudan olur arka bacağından kuş başı dökme güzel bir tenceren varsa yavaş yavaş pişir kuyruk yağı da varsa içinde hafif doğra. pilavını tane tane pişir üstüne servis yap çoban salatası en yakışanı yanın da yoğurt tüketme etin proteini için tavsiye dilmez, komposto ya da salata derim.
10 Yorumla
+1 yılIlk olarak mühürleme işlemi;
Tencereye etleri yıka sudan geçir kendi yağında pişsin kısık ateşte hiç bişey katma
Sonra küçük küçük kesme işlemi
Sonra üzerine yağ ve baharat ekle kırmızı toz biber, tuz, nane vs sonra üzerine kaynar su koyup güzelce pişir su bitince ve o etler pişince , soğan biber kavurup üzerine ekle
En son olarakta bir domates rendele üzerine koyup birkac dk pişir efsane bişey olur10 YorumlaKavurma yaparken bir yapacagin etin ne kadar olduguna bakacaksin. diyelim 3 kilo kuşbaşı dogranacak. sonra tencereye iki kaşık tereyağ at. etin yağli yerinden varsa birazda ondan kat. eger varsa kuyruk yagi bir miktar yoksa ic yagi dedigimiz kısımdan 200 gr. kat.
Suyu cekene kadar kısık ateşte pisir. ara ara etin pişip pişmesini kontrol et. yumusacik kivama gelince söndür. Suyunu ceker pişmişse bir miktar sicak su ekle. afiyet olsun10 Yorumla
+1 yılEtin kavurmalık yerleri alınır başta büyük bir şekilde doğranır , büyük bir tencerenin içine alınır daha sonra et kendi yağında bekler önce suyunu verip sonra suyunu çekene kadar et yavaş yavaş ateşte kendini kavurmaya başlar
Püf nokta : Tuz atılmaz et güzel pişmez çünkü 👌
Etten ses gelmeye başlayınca suyunu çekmiş yağıyla kavruluyor demektir.
O zaman tuz eklenirse etin pişmiş olur
Afiyet Olsun ☀️☀️☀️00 YorumlaAbi tarif ediyorum... öyle bi tarif yok yoa ben yaparım elim ayarı lazım gözüm terazizi tabi üstüne sevigi ekelip kapagni da kaptticaksin birazda kurt gibi aç bekledimi mmmm miss.😄😄 Herkeze afiyet olsun.😊Kendi tarifi olanlara da lafiın yok lezzetli olsun gerisi bos😂😂
00 YorumlaBazen kavurma oldupu zaman etler sert olur bu yüzden ilk önce haşlarız ve sonrasında soğan biber kavrulur sonrasında haşlanan et koyulur en sonunda domates suyu çekene kadar pişirilir (ben suyunu çekmesi için her zaman ağzı açık bi şekilde yaparım) ve en önemli noktası sacda yapılması onun verdiği lezzeti hiç bir tencere tava veremez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHacı kese bilen mi var mq da kavurma yapıyonuz. Tüm ülkeyi yedi bitirdiler siz hala... kavurma da yiykte... Sonra tüm kazıkları da yeriz mantalitesiyle çok yaşamaz bu ülke... zimbambelilerin ve aç afrika kıtası ümmettaşlarımızın işgalini de kavurmayla karşılar 😂👏🥴
10 YorumlaBen genelde ilk gün etleri klasik küp orta boyda doğrayıp bir bardak suyla üstüne tuz atip tencereye atıyorum suyu veriyor ve çekinceye kadar bekliyorum ara ara karıştırıyorum ardından kızartma aşamasına geçiyorum tavaya çok ya da az olmicak şekilde yağımi alıyorum ve yaklaşık 10 15 dakikada orta ateşte böyle çeviriyorum ezilmicek şekilde daha sonrasında biraz dinlenmeye bırakıp servis ediyorum lokum kıvamında seviyorsanız bu tarif size göre yarım yamalak anlatmış olabilirim bdndndnxndnx
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılNormalde bizde annem yapar, kavurmayı asla yüksel ateşte pişirme kayış gibi olur en kısık ateşte uzun süre pişecek emin ol lokum gibi olcak içine bir adet defne yaprağı koy ete harika tat veriyor, etin suyunu da pilava kullan 🌼🌼afiyet olsun
00 Yorumla
+1 yılKesilen Kurbanın amacı yoksulu doyurmaktır. Mideyi doyurmak değil. Bunun telaşına giren insanlardan tiksiniyorum. Hergün intahar eden insanlar var. Çevremde dahi var. Neyse bize düşmez. Banane…
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılEti bigun dinlendir sonra kuş başı doğra sonra az yağ ver bı tencereye etleri at etler yavaş yavaş pissin sonra üzerine sebze soğan biber ver kapağını kapat oh miss
14 Yorumla- +1 yıl
Ben eklerim
- +1 yıl
Dogrudur
Bir antepli olarak şöyle yapmanı isterdim tavaya yağı koydun soğan doğradın biber doğradın domates de sonra ilk eti sonra soğanı sonrada biberi en sonda domatesi attın üff canım çekti 🤤🥲
00 Yorumla
+1 yılKurban eti dinlendirmekte nedir 🙂 doğra tavaya suyunu çekene kadar pişir
Başka bir tencerede gömlek yağı varsa kuyruk erit
Buluştur ikisini sadece tuz başka hiç birşey ekleme
Kır soğanı ısla yufka ekmeği
En gözde gelin oldum gitti vesselam00 YorumlaIlk önce kurban etini 24 saat dinlendirmeli sonra kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra kuyruk yağı ile kısık ateşte pişirmeli et pişme kıvamına gelince harlı ateşte kuz baharat çeşitlerini isteğe göre atmalı not ,çok az tarçın tat verir yaninada nane domates sogan reyhan gibi yesillik salatasi ile servis edebiliriz
00 YorumlaEtleri yıka küçük küçük kes. yine yıka. sonra üzerine yağ ve baharat ekle bir iki saat dolapta beklet. sonra üzerine kaynar su koyup güzelce pişir su bitince ve o etler pişince , soğan bibet kavurup üzerine ekle. en son olarakta bir domates rendele üzerine koyup bikac dk Pişir efsane bişey olur 😎 . doguluyum ona göre shsgsb
08 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOff kurban etini birkaç gün beklettikten sonra onu bir güzel kekikle kavuracaksın ekmeğe banıp yiyeceksin. Eğer kıyma kullanacaksan onu da kekikle kavurup yumurta kıracaksın offf harika.
30 Yorumla
+1 yılAy yıl oldu 2022. Millet etin zararlarından bahsediyor
Bizim millet yine nerede bıraktıysak orada djdj00 Yorumla
+1 yılEt kendi suyunda ağır ağır pismeli sonra hayvanın kendi yağı eritilip bir güzel tuz ile kavrulmali kavurma dediğin baharatlı bilmem neli olmaz 😀😀😀
04 Yorumla- +1 yıl
Herhalde diğerleri neymiş öyle 😀😀
- +1 yıl
Olabilir 😛
Et iyice dinlenir tuzunu çeker büyük bi kazanan alınır az suyla haşlanır yağ konur kısık ateşte kavrulur
00 YorumlaEtin suyu tamamen giderse sert lastik gibi olur geçmiş olsun rezil olursun hiç bulaşma bence zordur onu ayarlamak 😄
00 Yorumla
+1 yılAtcan tencereye pişcek bişey yok ki. Ama tuzunu sonlara doğru at yoksa et sert olur. Suyu az gelirse de kaynamış su dökcen bu kadaarr
00 Yorumla
+1 yılİç yağı ve tereyağı ile kavur pişmeden almaya yakın içine baharatını koy
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. İlk defa olacak ise bence sen o işe hiç bulaşma. Kendi imajinı da mubaret eti de riske atma.
10 Yorumla
+1 yılo kavurmaların fakir fukaraya gitmesi lazım kendimizin yemesi içi değil..
02 Yorumla- +1 yıl
Dediğin doğru fakat kurban bayramı sadece bunun için var değil. 3 parça şeklinde dağıtırsın dediğin gibi fakire yoksula ailede kesmeyen varsa eğer akrabalara sonuncusu da kendine olacak şekilde olur.
- +1 yıl
insanlar kuranın allahına değilde sunniliğin ve şialıgın allahına inanırsa böyle bir sonuc cıkıyor maalesef
Mübarek kurbandada bir lezzetli oluyor normalde yapsam o kadar lezzetli gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılBen yapmasını bilmiyorum yemesini biliyorum. ☺️ Ama ihtiyaç sahiplerini unutmayın
00 Yorumla
+1 yılKurban kesildiği gun yapılan kavurma cok sert olur et en az dolapta iki gun dinlenmesi lazım
00 Yorumla
+1 yılEti soda ve sperm ile pisiriceksin lokum gibi oluyor
00 Yorumla
+1 yılbiz bazen yumurta ile yaparız ama ben sade severim üstüne hafif pul biber
00 Yorumla
+1 yılAy kavurma hiç sevmiyorum haşlama daha sen haşlama yap sulu sulu 😂😂😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayvanlar siz onları öldürün de yeyin diye doğmadı.
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyom
Hayvandan aldığın yağı sacın üstüne Atacan o eriyince dogradigin eti üstüne dokecen ondan sonra içine biber domates dogruyacan tuz karabiber falan Atacan ondan sonra yanına bı kola koyacan ekmaanan sokumluyarak yiyacann 😂😂
00 Yorumla
+1 yılMümkün olduğunca sağlıklı bir yağda hazırlamada fayda var
00 YorumlaÖnemli olan paylaşmak. Bırakın günlük hayatta yiyemeyen insanlar bayramda yesin. Fakirlerin doyduğu bir bayram olması dileğiyle.
10 YorumlaMühürleme işlemi yapılarak çok daha iyi bir et pişirebilirsin.
21 Yorumla- +1 yıl
Ablacığım bayram kavurması yapıyoruz Dallas steak değil :) ne mühürlemesi
+1 yılya benimde pazar arkadaşım gelicek ama evde fazla malzeme yok basit az malzemeyle kurabiye kek tarifi falan bilenler yazarmı
00 YorumlaEti tencereye koy etin kendi yağı ile 3 4 saat kısık ateste pişmesi gerek sonra lokum gibi olur tuzu en son atiyoruz yoksa eti sertlestirir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıloncelikle kuyruk yağını tencerenin dibine eriteceksin eriyen ve ısınan kuyruk yağınin üzerine küp küp doğranmış etleri atacaksın çevireceksin pişene kadar kapatmaya yakın tuz baharat vs atarsın basit yani bu kadar
00 Yorumla
+1 yılOhoo valla sabah yaptım evdekiler parmaklarını yedi
11 Yorumla- +1 yıl
Bizimkilerede öğret 😂
+1 yılTuzu piştikten sonra atın ilk başta atarsanız sert olur
00 Yorumla
+1 yılSoğan duyu yoğurt eşliğinde etleri sinirleri aldıktan sonra 4 6 saat kadar dinlendir
00 Yorumla
+1 yılMaalesef yemek yapmayı bilmiyorum. Her gün hazır yiyorum
00 YorumlaKavurma yapmayız biz mangal yaparız
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Her zaman yemeyi pek sevmiyorum
10 YorumlaBilgim yok bilgi edinmeye geldim 😊
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılSoya soslu kavurma yap
00 Yorumla
+1 yılSoda içirtecek şekilde
00 Yorumla
+1 yılEkmeğin arasına koy ye ne tarifi
00 YorumlaHer hali güzel. En kötüsü gelse önüme yerim.
00 YorumlaBu ekonomide et yüzü göremiyorum
00 YorumlaYemek tarifi veremem ben sadece yerim
00 Yorumla
+1 yılKekik biber karıştır cozurdat
00 Yorumla
+1 yıltavada yagla 60 derece orta pismis
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılKavurma olsun insan kendi yapar zaten
00 Yorumla - Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026