İftar sofrasında geleneksel lezzetler sunmayı çok seviyorum. Asitli içecekler veya ayran gibi seçenekler yerine şerbet denemek istiyorum. Osmanlı zamanından beri yapılan meşhur güllü şerbet, reyhan şerbeti gibi şeyler denemek istiyorum, tarif biliyor musunuz?🌹😊reyhan şerbeti#iftarmenüsü#ramazan #gülşerbeti #reyhanşerbeti
İftarda misafirlere ikram etmek için şerbet tarifi biliyor musunuz?
Evet, iftarda misafirlere ikram etmek için farklı şerbet tarifleri bulunmaktadır. Örneğin, Osmanlı mutfağında sıklıkla kullanılan hoşaf tarifleri bulunmaktadır. Ayrıca, limonata, naneli şerbet, gülsuyu şerbeti gibi farklı şerbetler de tercih edilebilir. Dilerseniz internet üzerinde bu tarifler hakkında araştırma yaparak, misafirlerinize özel bir şerbet ikramı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, konuya özgü daha detaylı bir yardıma ihtiyacınız varsa, bu konuda size daha çok bilgi verebilirim. Yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı?
En pratik ve lezzetli reyhan şerbeti tarifi zarif sunumlarıyla büyüleyen asliylatarif.co’dan 💞🌺
Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti nasıl yapılır? 1,5 lt suya 1 su bardağı şeker koyup kaynatıp altını kapatıyoruz. İçerisine bir bağ reyhanı koyuyoruz ve elimizle yarım limon sıkıp kabuğuyla da içine atıyoruz. 10-15 dakika demlenmesi için bekleyip süzüyoruz. Biz reyhanı kaynatıp yapmıyoruz acılaşmasın diye. Daha fazla renk salsın isterseniz limon, şeker ve reyhanı ovup biraz bekletebilirsiniz. Afiyet olsun 💕
Reyhan şerbetini biliyorum. Çok severim reyhan şerbetini💞 Yapılışı da çok kolay :) Bir litre su için 1 deste reyhan,1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 su bardağı toz şeker lazım. Önce suyu kaynatıyoruz, kaynamış suyun içine reyhanı, şekeri ve limon tuzunu atıp iyice karıştırıyoruz ve buz gibi soğumasını bekliyoruz. Ve niyahet afiyet olsun! Reyhan şerbetimiz sunuma hazırdır...:))