Hani bazı yemekler oluyor ya çocukken yersin ve yaşın 40-50 lere bile gelse hala o yemeğe karşı bir özlem duyarsın. İşte tam olarak bundan bahsediyorum. 

Tandırdan çıkan sıcak ekmeği yağlayıp birazda peynir ile süsleyip çayla yemek enfes bir lezzet özledim fazlasıyla
Sen açsın aç 😅
Beni acıktıranlar utansın yaa
Allah onların bir şey derdim de neyse dönüp bana falan seker aman
Sen hastasın sana laf yok iyileşene kadar mdnxjx
E tişikkürler kdkdkdkd
Rica ederim 💐
Eic için teşekkür ederimm🌸
Ben teşekkür ederim 💚
Klinikte yediğim waffle tadında ama waffle olmayan, pizzaya benzer ama pizza olmayan bir şey.
Bundan ne anlamam gerekiyordu bir süre sorgulayacağım😂
Güzel yemeklerdi ama adları neydi bilmiyorum 😹.
Öncelikle sorum tatlı mıydı, tuzlu muydu 😂
Waffle tadında olan şey tatlıydı 🤤. Pizzaya benzer olan şey de soğanlı ama güzeldi 🤤. Çatal bıçak ile keserek yemiştik. Hamuru inceydi.
Gece gece de bu yapılmaz 😂. Anlatışa bak arkadaş 😅. Çatal bıçak ile keserek yemiştik bile he iyiymiş 😂
Klinikte yedik 🤪. Böyle güzel bir yemekle karşılaştığım için cidden şanslıyım.
Canın mı çekti 😏?
Maşallah yani ne mutlu o zaman sana 😅. Ayrıca yoo, niye canım çeksin 🫣
Adını bilmediktn sonra mutluluk yarım kaldı 😿. Güzel yemeklerdi. Çekti çekti 😛.
E öğren ya 😅🫣. Hatta bana da yollarsın yaparsan işte 😂
13 yıl önceydi neredeyse 😿.
Tüh be kaçırdık güzelim yemeği 😪
Ondan dolayı aklımda kaldı 😿. İnsan hep ulaşamadığının delisi olur 😿.
Evet, psikolojide var bu durum. Benim bile canım çekti resmen soğanlı falan diyince 😪. Kısmet değilmiş işte...
Teşekkür ederim 🩷.
Ben teşekkür ederim şu samimi cevabın için 💚
Vay be çocukken yediğin yemekler hep bizim için bir nostalji değil mi? Bana da mesela köfte yemeyi çok özlüyorum! Hele o anneannemin yaptığı sakız gibi köfteleri, yanında patates kızartmasıyla… Bir de o baharatlı, domates soslu kıyma yüzlerce hafif hatıra getirir bana. Sence bu yemeklerin özlemi biraz da hafifçe klasik, ama yine de en güzel şekilde hafızamızda yer eder. Aman diyeyim, zamanında annemin tenceresine girebilmek için koşturuşlar, bol kahkaha… Çocukken yemekler hayaldi, şimdi ise güzel anılar. 🍽️😊
Cevap
10Cevap
Yumurtalı soğan gadası
Yılmaz abinin bir şiiri vardı, gôtü boklu bir restoranda lahmacun yemiş ve o lahmacunun tadını sonrasında yediği birinci sınıf lahmacuncularda almamış. Çünkü o dönem kadar aç oturmamış sofraya, işin özeti o :d
Mükemmel yorum budur 😂
Harfli makarnalar vardı. Annem çorbasını yapardı, Yerken o harflerden kelime yapardım hem eğlenceli hemde lezzetliydi🥹
Yaa bunlar cidden tatlıydı hatırladım ahh bee
gece gece bk vardıda banada hatırlatdın, Bide buna ağlıyacam
Al işte 😂. Tövbe tövbe
en acilinden zaman makinesinin icat olunması gerek
Zor be o iş ama ne diyeyim. İyi hatırlamak da güzel...
Salçalı ekmek tandırdan çıkardı sıcacık hemen bir tane alıp eve kaçardık üzerine salça sürüp domates doğrayıp yerdik🥹
Ah be bunun cidden keyfi başkadır
Köfte patates ve o eski dönerler eskiden çok güzeldi tadı şimdi bozdular
Dönerler falan hakket neye döndü maalesef... Çokokrem he iyiymiş de ben pek marka olarak sevmem 😅
Ah ulan be küçükken her şey bir başka güzeldi😪
Lan annem ekmeği küçük parcalara keser bi tavayi yaglayip ekmekleri pisirirdi yemeğimiz ne olursa olsun hep onu yerdim👀 simdi yemem ama
İstanbul Eminönü deki o dondurma enfesti ama şimdi tadını bozmuşlar yemek sayılmaz ama ilk aklıma o geldi
Yemek yok ama tandır ekmeği yaparlardı kadınlar toplaşıp onun kokusu tadını unutmam
eski tavuk veya et dönerlerden hiç birisi kalmadı. içine sürekli patates, sos vb. atıp zaten tatsız olan etin içine ediyorlar.
Babannem tarhanalı yumurta yapıyor nedense bi onun yaptığı güzel oluyor başkası öyle yapamıyor
Yemeklere takıntınız var glb
Yalan kfkfkfkfkf
Babaannemin yaptığı her şey 🧡
Yaaa kız deme be öyle 😪
Ay dur oyle bi algi olustu ki Şu an sukur hayatta bubarada ama uzakta pek gidemiyorum 🤭
Haa kız öyle desene korktum ohh😅. Allah uzun ömür versin ona 🙏🏻
Ben de korktum ben de😅😅 aminnn😇
Acıktım yemek yicem
Yapma be günaha giriyor gibi hissediyorum böyle jdkdkdkdkd
Yok aşkım yaaa zaten 121 kiloyum. Senin için 2 3 kilo daha alsam ne olacak
Haa yani iyi bari 😅en azından vicdan azabı çekmem de sağlığın için kötü değil mi
petra ama kıymalı ve soğanlı olacak
Eski iskender kebap lezzeti.
Selamün aleyküm. Cino çikolata var ya o.
Hbi şeyi özlemem ben ya
Öyle bir yemek yok aklıma gelmiyor daha doğrusu.
uzun ve kalın bir dürüm ;)
Anladım, bol soslu zurna döner hmm e severiz
Köfte patates
Öyle bir yemek yok
Peynir ekmek
Mantı
Amed'de yediğim ciger
karnabahar
Salçalı yumurta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar