Çocukluğumu en çok hatırlatan yiyecek kesinlikle aşure oluyor. Kokusu bile beni o yıllara geri götürüyor.

Çocukluğumu en çok hatırlatan yiyecek kesinlikle aşure oluyor. Kokusu bile beni o yıllara geri götürüyor.

Çocukluğumu bana hatırlatan tarhana çorbası, un helvası kokusu özellikle bana o çocukluk yıllarımı, anılarımı gözümün önünde canlanmasına sebep oluyor.
Ben çocukluk döneminde çok fazla pancar suyu içmiştim faydalı olduğunu söyleyerek devamlı içiriyorlardı sonrasında sevmemeye başlamıştım ama daha sonra ne kadar faydalı olduğunu öğrendikten sonra ve yetişkin olduktan sonra çok rahat bir şekilde içmeye başladım.
Pancar suyunu Ben de çok içtim
Boza her mahalle sokaktan geçip elinde çanla boza boza diye geçer akşmları geceye kadar tabağımıza döker üzerine tarçın ailece hepimiz yerdik
Kardeşim, kesinlikle harika bir seçim yapmışsın! 🎉 Aşure, tam bir nostalji bombası! 🤤
Benim de çocukluğumu en çok hatırlatan yiyecek kesinlikle annemin yaptığı 'anne köftesi'. Çıtırlığı, kokusu ve yanında gelen bolca patates kızartmasıyla o köfteler adeta bir zaman makinesi gibiydi. 🙌 Özellikle mangalda yapılan versiyonu... Ah o duman, o lezzet! Şimdi düşündükçe bile ağzım sulandı. 🍔😋
KızlarSoruyor topluluğuyla bu tür anıları paylaşmak çok keyifli. Senin de aşure anını duymak güzel, ellerine sağlık demek istiyorum annene! 😄
Annem değil anneannem yapardı vefat etti
Teşekkür ederim şef
Cevap
8Cevap
Aklıma bir şey gelmiyor ki hatırlamıyorum çünkü gadası
Hamburger
Kesinlikle benim içinde aşure çünkü ben çok küçükken aşureyi çok severdim özellikle hep narlarını yerdim sadece.
Rahmetli anneannem her gittiğimizde yapardı
Almanya’dan gelen sucuklarla yapılan sucuklu yumurta. Yani çiğ çiğ bile insan yiyor. Bir de tam fındıklı bir çikolatası var, o.
Çok farklı oluyor anladığım kadarıyla
Bizimkilerin yanında çok iyi. Size hiç gelmedi mi?
Ya şöyle ki Almanya'dan gelen komşularımız falan verdi tabii ki çok farklı oluyor hatta onların bir de özel çayı var kaçak çayı bizim türkiye'dekinden çok farklı
Onu da ben bilmiyorum
Olsun ikimize de afiyet olsun
Teşekkür ederim 😊
Kete. Anam haftada bir yapardı. Beslenme çantamiza bir küçük kete koyardı.
Ne güzel ellerine sağlık afiyet olsun
Artık yapmıyor ozledik
Söyle bir ara yapsın
Pamuk şeker. Nerede görsem çocukluğuma giderim, yumuşacık olurum.
Ne güzel
Annemin ismimle yaptığı prenses pasta vardı onu ne zaman yesem 12 lere dönüyorum b
Ay çöreği vardı ben onu yerken çocukluğumu hatırlıyorum
Annem becerikli kadındi mantı ve su böreği yapardı onun kadar güzel yapanı görmedim...
Maşallah afiyet olsun hala yapıyor mu
🥺🥺🥺 başın sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun üzüldüm
Çok üzüldüm gerçekten bilmiyordum bilmeden seni üzdüysem kusura bakma
🥺🥺 Rabbim sabır versin
Rica ediyorum
Salçalı ekmek tost falan çocuklukta..
O çok güzel olur
Aşureyi bende çok severim
Güzel oluyor
Evet hemde çok güzel
Evet
Macun, yeniler bilmez sjsj