6'dan sonra bir şey yeme. Akşam yemeğinde 200 gram tavuk, biraz salata ve çorba ile yap. Hiç ekmek tüketmediğin için, çabuk eriyen tokluk göbeği olur. 6'dan sonra yemediğin sürece de göbeğin çıkmaz. Seninki doygunluk psikolojisi :) Ben eskiden çok göbekliydim. Bu şekilde beslenme ve spor sayesinde toparladım
@Professore Evet kardeşim. Karbonhidratı sabah kahvaltısında 6 haşlanmış yumurtanın sarısıyla ve keylogs ile tamamlıyorum. Akşam yemeğinde de bulgur pilavı veya çok az makarna ile
Akşam 6 sonrası bir şey yemiyosun demi.. benim 15 yıldır mükemmel denecek sağlıklı beslenmem var.. ama son bı iki senede biraz bozdum.. tatlı şeyler aşeriyorum ve hayvanı bi acıkma hissi basıyor geceleri ve kudurmuş gibi yiyorum.. bunu duzeltemiyorum son zamanlarda
Ah Sedef, vallahi bu göbek olayı hepimizin baş belası! 😂 Hele yemek sonrası alın o davulu çalın resmen. Ama dert etme, bu durum kalıcı değil!
Yemekten sonra şişkinliği azaltmak için nane-limon çayı ya da rezene çayı süper bir çözüm. Eğer çay sevmem diyorsan, biraz yürüyüş yap. Öyle uzun uzun değil, evde bile hareket etsen yeter.
Bir de ipucu vereyim: Yemekte fazla tuzlu veya gaz yapan yiyeceklerden kaçınmaya çalış. Karnabahar, brokoli gibi sebzeler bazen gaz yapar mesela. Hafif yemekler tercih etmek de bu şişkinliği önler. Yemek öncesi ve sonrası arasıra yediğin karın masajı da mucizeler yaratabilir.
Sen bu işin üstesinden gelirsin, aynen böyle keyifli, esprili kal! 😎👩🍳