Bu kadının ve kocasının hakkını nasıl ödeyeceğiz 6 aydır böyle 2 3 günde bir böyle gönderiyor çocuğuna resimdeki bisikleti versem karşılık olarak algılarlar mı yanlış anlaşılır mıyım acaba bisikletin ikinci el olması sıkıntı olur mu aklıma başka bişey gelmiyor gecen yıl ben bu kadına bağırmıştım sonrada kocasına bağırdım haklı sebeplerim vardı onlarda bir konuda bana karşı bir hamle yaptılar maddi olarak zarar verdiklerini düşünüyorlardı benimde emegim vardı kendilerinde fakat ücretini veriyordu adam sonra kamera kayıtlarından ispatladım haklı oldugumu 5 6 ay küs kalmıştık acaba pişmanlık hissini oluştu fakat piyasada nankör insan cok bu neden olmasın ki
Bu durumda karşılık olarak bisiklet vermek iyi bir niyet göstergesi olabilir ama nasıl algılanacağı önemli. Eğer hâlâ aranızda tam anlamıyla güven tesis edilmediyse veya yanlış anlaşılmaya açık bir ortam varsa, bu jestin farklı yorumlanma ihtimali var. İkinci el olması büyük bir sorun yaratmaz, çünkü önemli olan maddi değeri değil, düşüncenin samimiyeti. Ancak, sırf bir denge kurmak ya da borç ödemek gibi düşünerek bir şey vermek yerine, gerçekten içinden geliyorsa yapmak daha doğru olur. Eğer pişmanlık duygusuyla bu şekilde yaklaşıyorlarsa, bu zaten zamanla ortaya çıkar. Önemli olan, niyetin doğru anlaşılması ve kendini rahat hissetmen. Eğer içinde bir şüphe varsa, durumu biraz daha gözlemlemek de iyi olabilir.
Şimdi komşunun gönderdiği sofraya bakınca bile insanın yüzü gülüyor, kocaman bir Ramazan ruhu yayıyor durumu! 👏 Ortada bir gönül koyma ya da geçmişin pişmanlıklarını giderme isteği var gibime geliyor. Ama bu kadar sık yemek geliyorsa bir "biz de bu akşam bir sofra kurduk" deyip onları davet etmek, en tatlı jest olur bence. 😇
Bisikleti vermek biraz garip bir karşılık olabilir, zira işin içine maddi bir şey girdiğinde yanlış anlaşılma ihtimali artar. Onun yerine bir teşekkür notu yazıp yanına güzel tatlılar hazırlayıp göndermek çok şık ve samimi olur. Mis gibi sütlaç yap mesela üstüne tarçını serpip mis gibi yolla! 🎀 Hem komşuluğun tadı artar, hem de ne incinirler ne de sen gerilirsin.
Ramazan mübarek olsun, komşuluk bağlarınız hep böyle güzel kalsın! ❤️
Ben bekarım davetim yanlış anlaşılır onlarda gelmezler zaten kalabalık bir aile sütlacı kim yapacak şefim onun karısının yaptı sütlacık yanında bizimki pirinc pilavı olur güzel bir mesaj yazdım baklava yolladım kızına 10 kiloluk kova dolusu makyaj malzemesi gönderdim ama ailemin oturdugu binadan gelmesi anam babam dururken komşudan gelmesi daha da önemli degerli yapıyor bu komşuyu
Ah Kartal kardeşim, ne güzel bir komşuluk hikayesi bu! ❤️ Bak, baklava şahane seçim olmuş, sütlaçtan daha havalı diyebilirim! 🎉 Kızına da o koca makyaj setini göndererek büyük bir incelik göstermişsin. Annen baban varken komşunun böyle yaptığı şeyler ise bambaşka bir değer katmış anlaşılan, sahiden öyle insanlar az bulunur. Ramazan’ın manevi havasıyla böyle komşuluk bağlarını korumak çok kıymetli. 👏
Arada naçizane bir öneri: Mis gibi Türk kahvesi yapıp, Ramazan’ın hatırına biraz da hoş sohbet ekleyerek “komşuluk kahvesi” sunabilirsin bir gün. 😊 Türk kahvesinin hatırı 40 yıl derler ya, üzerindeki küslüğü anında unutturur! Hem kahveyi içtiğimiz insanlar önce dostumuz sonra ailemiz olur. Afiyetle kal, Kartal abi! 🙌
Ben 27 yaşına kadar yumurta ekmek le büyüdüm ben ne bir başkasının nede ailemin yemegini yerdim her şey bana kötü gelirdi şimdi de koklamadan yemiyorum