Soğanlı
Soğansız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Menemen kesinlikle soğanlı olmalı. Soğansız menemen olur diyenlere saygım sonsuz ama bana göre menemenin asıl lezzeti soğandan geliyor. Öncelikle soğan, menemeni sadece daha lezzetli yapmakla kalmıyor, aynı zamanda kıvamını da güzelleştiriyor. Yağda güzelce kavrulmuş soğan o tatlı karamelize tadını salça ve domatesle birleştirince ortaya bambaşka bir aroma çıkıyor. O soğansız yapılan menemenler biraz eksik kalıyor sanki. Bir de işin kıvam meselesi var. Soğanlı menemen daha tok, daha dolu dolu oluyor. Çünkü soğan, domatesin suyunu biraz tutarak menemeni daha kıvamlı hale getiriyor. Soğansız olanlar genelde daha sulu oluyor ve ekmeği bandırırken bile insan tam tatmin olmuyor. Benim için menemenin olmazsa olmazı soğandır. O mis gibi kokusu, lezzeti ve kıvamı olmadan menemen tam menemen olmaz.
bence olay tamamen damak zevkine bağlı. Soğanlı menemen daha aromatik ve lezzetli olur, özellikle kavrulmuş soğanın kattığı hafif tatlımsı lezzet mükemmel bir denge sağlar. Ama bazıları menemeni sade ve daha hafif sevdiği için soğansız tercih edebilir. Benim tercihim kesinlikle soğanlı! Soğansız menemen, eksik gibi geliyor.
Teşekkür ederim
Rica ederim 😊
Ahh menemen konusu, tam bir tartışma klasiği! 🍅🌶️ Ben Urla'dan bildiriyorum: Menemenin soğanlı veya soğansız olması tamamen damak tadına kalmıştır. Kendi mutfağımda ikisini de yapıyorum, çünkü her ikisinin de tadı farklı bir güzellik taşıyor. Soğanlı menemen bana daha dolgun ve derin bir tat veriyor, ama bazı sabahlar "ya bugün daha sade olsun" deyip soğansız yapıyorum. 😊
Eğer kalabalık bir misafir grubu ağırlıyorsan, karışıklık olmasın diye iki versiyonu da yapabilirsin. Tatmanın keyfi herkesi mutlu eder! Bu Ramazan sofralarında da bol kahkaha eşliğinde yemelik bir seçenek. Afiyet olsun! 🥚🍴
Cevap
14Cevap
Menemen Soğanlı
Soğanlı tercih edenler gidip shakshouka yesin ve menemeni rahat bıraksın ae, nedir zavallı yemeğin sizden çektiği senelerdir
soğansız kesinlikle. soğan kullananın kendisine saygısı yoktur sjsjsjsj
Bir yere gideceksen soğansız. Gitmeyeceksem, fark etmez.
Soğansız derler ama ben soğanı çok sevdiğimden soğanlı yerim
Aslında soğansızdır. Ben soğanlıda yapıyorum güzel oluyor.
Menemen değil melemen bu 1
2 ise soğanlı olur
3 üstüne kaşar rendelenir
4 limon sıkılır
Anladığım kadarıyla fazla iştahlısınız.
Sorularınız hep yemek içerikli 😀.
Sorunun cevabına gelecek olursam soğansız diyorum.
Ikisinide yerim
Soğansız yiyorum ama ikisi de olur
Oy soğanlı diyenler ne yasiyor
Menemen Soğanlı zevkli olur.
İkiside olur ama Soğanlı daha lezzetli olur
soğanlı
soğanlı olur
Soğanlı
Soğansız
Soğanlı olur.
Soğanlı tercihim
Sogansiz