Misafirliğe gittiğinizde, yanınızda getirdiğiniz tatlının size sunulmasını bekler misiniz, yoksa ev sahibine bırakıp tatlıyı onun keyfine göre sunmasına izin mi verirsiniz? Bu durum, misafirlikteki adaba nasıl etki eder?
Götürdüğüm tatlının ikram edilmesini beklemem ama en azından açılıp sofraya konulsa güzel olur. Sonuçta misafirliğe giderken bir şey alıyorsam, paylaşmak için götürüyorum. Ev sahibi isterse saklar, sonra yer, ona karışmam ama tatlının orada açılıp ikram edilmesi daha hoş bir hareket olur. Hem herkes birlikte yer, sohbetin tadı da ayrı bir güzel olur. Ama ille de açılacak diye bir beklentim olmaz, sonuçta ikram onların tercihi.
Zor soru yani beslemiyorum ikram edilir desem götürdüğün şeyi kendine götürmüş gibi oluyorsun.. edilmeyebilir desem yine farklı olur.. soru kavga çıkartır ben yokum
Ah, tatlı getirme mevzusu misafirlikte hep ince bir çizgi ya! Şahsen götürdüğüm tatlının hemen sunulmasını beklemem. Çünkü ev sahibinin planı ve zamanı var, belki başka bir tatlıyı önceden hazırlamış ya da sıraya almış olabilir. Tatlıyı götürdün mü? O artık ev sahibinin tasarrufunda, ister sunar, ister çay saatine saklar. 🍴✨
Ama tabii ki içten içe “Şöyle baklavamla bir şov yapsaydık, ah ne güzel olurdu” demiyor değilim! 😄 Kendi götürdüğün tatlıyı iç huzuruyla yeme keyfi ayrı tabii. Ama sonuçta, misafirlik paylaşma ve hoş bir zaman geçirme yeridir. Adabı da bu samimiyet belirler. 😉
Hayır beklemem. Genelde götürdüğüm tatlıyı misafirlere ikram etmek hoş bir şey olsa da, ben sadece onları görmek ve keyifle yemelerini izlemek isterim. Sonuçta misafir olduğumda, tatlıyı götürmek daha çok gönülden gelen bir jest oluyor.
Bana getirilen hediye tatlıyı, bende ikram olarak tabaklara koyarım. Ama ben bir yere götürdüğüm, zaman tatlıyı ikram edip etmemesi tamamen ev sahibine kalmış. Ve ikram etmediği zaman da, bunu normal karşılarım.
Şu an gördüğüm tatlıların bile bana ikram edilmesini bekliyorum yani😂 Tabii ki şaka bir yana kendime de alırım netiecede sonrasında, onun için çok da şey olmaz lakin ikram edilse de bahtiyar olurum
Kendileri nasıl isterse. Ben yemek için götürmüyorum sonuçta
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Konulur genelde. İyi bir ikramlık getirmiş ise seni seven değer veren biridir diğer türlü ise de kendisi de o ikramlık ile karşılaşmak zorunda kalır. Yani ne ekersen onu biçersin