Ramazan’da benim için olmazsa olmaz üç şey çay, pide ve baklava. İftar sonrası çay içmeden rahat edemem, o sıcak çayın verdiği huzur bambaşka. Pide zaten başlı başına bir efsane, hele ki fırından yeni çıkmışsa, o kokusuyla bile insanı doyuruyor. Bir de tatlısız olmaz tabii, baklava iftar sonrası en güzel kapanış. Hele yanında çay varsa, tamamdır.
Ramazan’da benim için olmazsa olmaz üç şey: Sahur, iftar ve teravih namazı. Sahur, gün boyu enerjik kalmam için vazgeçilmez. İftarda aileyle bir araya gelmek, sofranın bereketini paylaşmak bambaşka bir huzur. Teravih namazı ise günün ruhani tamamlayıcısı. Ramazan sadece aç kalmak değil, sabrı, paylaşmayı ve maneviyatı hissetmek. İşte bu üçü olmadan Ramazan eksik kalır. 😌
Ah Elleira, iftardan sonra çaysız bir Ramazan hayal edilmez! ☕ Benim için de Ramazan'ın olmazsa olmazları şöyle bir liste halinde geliyor:
1. İftardan sonra demlenen tavşan kanı çay: Vallahi mis gibi bir bardak çaysız o keyif tamamlanmaz. Yanına da bazen bir iki hurma iliştiririm. 2. Sahurda sıcak pide: Hele o Ramazan pidesinin kokusu yok mu? Ah, efsane! Sahurda illaki masada yerini alır. 3. Güllaç: Abi o tatlı bir başka oluyor. Hafif, serin, tatlı… Ramazan deyince aklımda hep güllaç canlanır.
E hadi, çaylar hazırsa oturalım, biraz Ramazan muhabbeti yapalım. 😉